Peanøttsjokkis

Lørdagskosen min i kveld er et lite prosjekt jeg hadde i tankene som jeg hadde lyst å teste om funket i virkeligheten. Og det gjorde det! Og for at det ikke skal høres ut som at alt jeg gjør på kjøkkenet blir suksess, så kan jeg fortelle at mitt andre prosjekt ble totalfiasko.

Oppskriften (på det som gikk bra) ble slik:
___________________________________________________________________

SILJES PEANØTTSJOKKIS
Gir ca 75 g sjokolade
30 g extra virgin kokosolje
30 g peanøttmel
2 ts raw kakao
1 ts raw manukahonning (alternativt bruker du yaconsirup eller agavenektar)
1 ts agavenektar
1 ts mesquite, pulver (alternativt Lucuma)
1/2 ts vaniljepulver
2 klyper salt

– Smelt kokosolje i vannbad og rør inn ingrediensene med visp.
– Sett i kjøleskap eller fryser til den er stivnet. Ferdig!

Sjokoladen smaker litt snickersaktig, søt/salt og digg!
Alle ingrediensene er raw, unntatt peanøttmelet.

Har markert linkene til hvor ingrediensene er kjøpt blå.
___________________________________________________________________

Peanøttmel har jeg sett på diverse blogger, men ikke prøvd det selv før ganske nylig. Jeg digger det! Bruker det i middagssauser med tamari og kokosmelk, blander med litt vann og olje og lager peanøttsmør, og ja, nå også i sjokolade. Kjøpt på iherb her.

Se også:
Iherbguiden min
Iherbfavoritter
Listen over produkter og matvarer jeg bruker og hvor det fåes kjøpt.

Håper dere har en fin lørdagskveld! :-)

30 thoughts on “Peanøttsjokkis

 1. Det hørtes godt ut! Jeg har også lest mye om peanøttmel, så det skal jeg raske med meg på neste iHerb-ordre. Nå vet jeg også hva jeg kan bruke lucumapulveret mitt til. God helg til deg :)

 2. Ååå, Nam! Ser nydelig ut! Hvordan ble konsistensen? Jeg digger også peanøttmelet! Peanøttcookies er skikkelig magisk! :)

  • Ble jevn fin konsistens syns jeg :-) Litt korn kan man kjenne fra peanøttmelet, men det gjør ikke noe syns jeg. Peanøttcookies hørtes nydelig ut!

 3. OMG!! Nå må jeg bare handle inn alle ingrediensene, det der var jo latterlig lett (!!) også så fine de ble, hvor har du kjøpt formene som du bruker? :-) God lørdagskveld!

 4. Så nydelig ut! Tror du man kan lage wraps med peanøttmelet også? Eller pannekake lignende som det er bilde av på pakken.. Hadde vært kjekt med noe lignende til taco istedet for butikk lefser som er så alt for usunne for min smak.

  • Hvis du har noe annet oppi som binder deigen/røra sammen så kan du helt sikkert bruke peanøttmel :-) Du kan også bruke romanosalat eller hjertesalat som tacoskjell hvis du vil gjøre det ekstra sunt.

 5. Peanøttmel har jeg ikke hørt om før, interessant. Når jeg får svingt meg rundt, skal jeg utforske det litt nærmere;)

 6. Mmmm takk for en fantastisk oppskrift, Silje! Lagde disse i går og de ble nyyydelige! Mye bedre enn «vanlig» raw sjokkis med kakaofett synes jeg :) og så så enkle da! Tok bare noen minutter å hive sammen ingrediensene, og etter en halvtime i kjøla var de good to go. Ny favoritt! :)

 7. hehe fristebildene inspirerte meg til å lage noe peanøtt-sjokoladete.. sjokoladene ble laget ganske u-søte og fylt med peanøttsmør med litt innmost yaconsirup. oioi så godt. har bestilt peanøttmel, spent på å prøve! gleder meg til å lage denne oppskriften :)

 8. Ping: Peanøttsjokkis ala Siljesreise « VERONICA O.

 9. Tror jeg blir nødt til å lage denne minst en gang i framtida… Er svak for peanøtter, så det skader ikke å gi oppskrifta et eller flere forsøk :) Er ikke kjent med iHerb, raw food, supermat med mer, da jeg selv holder meg til sukker, dog jeg ønsker å kutte ned på forbruket mitt (og kanskje gå over til ikke noe sukker i det hele tatt…). Vi får se. Takk for oppskriften! Det ser lekkert ut ;-)

  • Takk Karianne! Man behøver ikke være enten eller når det gjelder feks sukker, å kutte ned litt her og der er en fin begynnelse. Viktig å finne alternativer man trives med før alt sukker blir «ulovlig», ta det steg for steg. Prøv gjerne oppskriften! Og mange flere i kokeboken min :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *