PAKKKE! Fra GojiKing

Pakke pakke pakke :D

Oppi lå det hempfrø og agavenektar fra GojiKing.

Agavenektar: En slags søt sirup som er et godt alternativ til raffinert sukker. Fordelen ved å velge agave (eller yacon sirup, som er et annet produkt) som søtning er at den nesten ikke påvirker blodsukkernivået i kroppen. Agavenektar utvinnes fra agaveplanten, en kaktuslignende plante i Mexico, og består hovedsaklig av fruktose og glukose.

Fant en tabell på Sanabona sine nettsider om GI innholdet i søtning:

GI TABELL(gjennomsnitt):
Druesukker GI= 100
Vanlig hvitt sukker(sukrose)GI=68
Honning GI=55
Vår rå agave nektar GI=25

Fruktose (fruktsukker) GI=19
Vår rå yacon sirup GI= 3

Ganske kult.

Hampfrø: Kopiert fra Sanabona: «Hamp er en matvare som er svært sunn for oss. Mathampfrø og oljer er svært rike på de umettede omega-3 og omega-6 fettsyrene. I tillegg er hamp rikt på proteiner og mineraler.  Bruk hamp som en naturlig sunn protein og fettkilde i bakst, i smoothies eller i retter du lager. Hamp finnes som frø, mel, olje og saus.»

Denne typen hamp har ikke noe med hasj å gjør, bare så det er sagt.  Jeg kjøpte hampfrø med skall, kanskje burde kjøpt de avskallet? Hmm. Dere som kan om slikt, noen meninger? Les mer om avskallet hampfrø HER.

De andre to pakkene jeg venter på fra iHerb burde være like rundt hjørnet nå, bestilte de samtidig som pakken fra GojiKing. Glær mæ!

:*

2 thoughts on “PAKKKE! Fra GojiKing

  1. Hei! Jeg har gjort akkurat det samme som deg, kjøpt hele hampfrø og ikke avskallede. De kan brukes på samme måten eller? Noen som vet? :-)

    • Med skall på er de ikke like lettfordøyelig som de uten skall på, så bløtlegging på til. Men jeg holdt på å tenkte på det her en dag, at kanskje den med skall er fin å lage melk med? Jeg oppbevarte mine så lenge i skapet at de ble harske, så fikk aldri brukt dem noe særlig. Nå kjøper jeg kun vanlig uten skall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *