Ovnsbakte grønnsaker, mums!

Middagen i dag var DIGG. Var på butikken tidligere i dag og kjøpte med meg en Fennikel som jeg tenkte jeg skulle prøve å lage noe av. Googla litt og fant ut at mange pleier å ovnsbake den med appelsinsaft, så da prøvde jeg det. Lagde to pakker i aluminiumsfolie.

– En med løk, hvitløk, litt sesamolje, salt og pepper
– En med fennikel, hvitløk, litt appelsinsaft og valnøttolje, salt og pepper

Ovnsbakte dem på max varme i en liten time.
Servert med salat
(salatmix, avokado, agurk, macadamiarømme, næringsgjær, og en stekt portobellosopp)

Fennikel er kanskje ikke min store favoritt, men det er arti å prøve noe nytt. Bakt løk er uansett fantastisk!


Nam nam nam! Er du også glad i ovnsbakte grønnsaker?

God helg :-)

15 thoughts on “Ovnsbakte grønnsaker, mums!

 1. Ovnsbakte grønnsaker er noe av det diggeste! <3 Du, jeg lurer på en ting: hvordan steker du portobellosoppen egentlig? I ovn eller? Er ikke så god på sopp :P

  • Steker den i stekepanne med litt olje :-) Legger et lokk oppå soppen slik at varmen blir konsentrert på soppen, også blir den raskere stekt.

 2. Det så skikkelig digg ut, spesielt siden det er avokado der. Jeg har et tips du kanskje vil like; skrap ut innmaten i noen store sjampinjonger. Hakk innmaten i små biter og hakk også opp løk. Stek det med ønsker krydder, og fyll soppene og ha i ovnen.
  Forresten, hva er det hvite, kremaktige på salaten?

 3. Ovnsbakte grønsaker er heilt nydeleg, mjuke og sprø på same tid (litt underleg i grunn), men denne varianten har eg ikkje prøvd før :) Det ser heilt fantastisk ut :)

 4. Nammenam! Ovnsbakte grønnsaker er digg! Grønnsaker generelt er utrolig godt, og en stor del av kosten min! Herligherlig!
  Har samme erfaring som deg med fennikel, ikke den største favoritten, men utrolig morsomt å prøve ut alt av grønnsaker med spennende smaker!

  Ha en fin helg :)

  • Kanskje den blir bedre hvis man blander den med andre grønnsaker? Vet ikke helt hvilke da, som ville passet ekstra bra. Den er jo ganske spesiell i smaken i seg selv. God helg! :-)

 5. Jeg er veldig glad i ovnsbakte grønnsaker, og spesielt løk! De blir så gode og søte på en måte!
  God helg søte Silje!

 6. Du må prøve å ovnsbakt søtpotet med salt og olivenolje! Det er skikkelig godt. Og gresskar på samme måte! Namnamnam! Hadde jeg laget maten min selv hadde jeg spist det hver dag. Men det går ikke fordi jeg går på folkehøyskole. Kan ikke klage akkurat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *