Overnight oats, nam!

Havregryn 1

Har du hørt om «overnight oats»? Over natten havregrøt. Skikkelig enkel og mettende havregrøt som lager seg selv! Du blander veldig enkelt væske og havregryn, og lar det stå natten over. Eller dagen over, eller bare noen timer. Så har du grøten klar. Helt fantastisk, ja, på grensen til genialt spør du meg. Jeg har spist dette nesten hele sommeren, og har det med meg i et lite glass i veska (+ en skje) hvis jeg skal være ute en stund. Google overnight oats og du får masse treff.

Jeg liker å gjøre det superenkelt, og har kun havremelk på. Men rundtom på nettet ser jeg at det brukes både yoghurt og ulike typer melk/plantemelk.

Her slik jeg lager den:
_______________________________________________________________________

1 porsjon

1 – 2 dl havregryn, glutenfrie
Havremelk, nok til at det står 1 – 2 cm over havregryna
Et dryss vaniljepulver

– Lar det stå noen timer i kjøleskapet, gjerne 8 timer.
– Du kan toppe grøten med ulike ting, feksl nøtter, kokos,tørket frukt og bær, kakaonibs osv.
_______________________________________________________________________

Havregryn 2

Havregryn 3

Enkle og gode tips må deles, så til alle som ikke hadde hørt om dette før er det noe som er verdt å prøve :-)

14 thoughts on “Overnight oats, nam!

 1. Ah, dette hadde jeg dilla på det første året jeg bodde i Spania. Men jeg måtte ha et lite dryss rosiner i. Vekslet mellom vann og gresk yoghurt.

  Spiser jeg det nå, eser maven ut :( Så det får bli et par ganger i året istedet…

  Lekre Bilder!

 2. Jeg vet ikke om jeg gjorde noe galt… men jeg syns det smakte som om det hadde gjæra..!
  Gjorde som oppskriften sa, bare minus vaniljepulveret for hadde ikke her. og sto i kjøleskapet i 8 timer..
  men det smakte skikkelig gjæra.. :(

   • Merklig, må ha vært noe med melka sikkert. Var havremelk, men ikke den vanlige jeg pleier å se i butikken, de hadde en annen type der jeg var. Får prøve igjen :)

  • Jag gjorde min på 2 bananer, 1cup sojamjölk, 1cup havregryn, 1 matskjed linfrön eller chia frön, 1 matskjed hampafrön, 1 teskjed vanilij pulver och 1 till 2 äpplen… DET blir lite under 1 liter gröt, men sjutton! det räcker för en hel dag, för eks, frukost, lunsj på skolan/jobb och sen mellanmål när du kommer hem. jag tog med mig detta på en biltur i våras, och det funka sååå bra, och jag låter min gröt så över natten… jag gör det rundt 20/21 på kvällen :) ps- det är supergott!!!! :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *