Oppskrift på en mild og god raw sjokkis

Denne sjokoladen ble kjempegod! Den er også «Teg-approved», hehe. Han syns den var veldig god, og sier at den ikke er så sterk/kraftig som rå sjokolade har lett for å bli. Veldig bra!

I noen av formene hadde jeg i litt hampfrø, i noen putta jeg nedi tørkede tranebær, og resten fikk et lite dryss kanel på seg.

HER finner du en oversikt over hvor du får kjøpt ingrediensene.

Streken i oppskriftsbildet er bare et skille for hva som er basisen, og de to nederste ingrediensene er valgfrie. Men anbefaler på det sterkeste å ha i litt lecitin, sjokoladen blir veldig rund i smaken av det :-)

Senere i dag kommer det eget innlegg med tips og triks og gode ingredienser du trenger for å lage god raw sjokolade, HER!

 

62 thoughts on “Oppskrift på en mild og god raw sjokkis

 1. Nam! Den så kjempegod ut. Greit å kunne veksle litt mellom skikkelig mørk raw sjokolade og en litt mildere variant :)

 2. Jippi! :D Gleder meg! Og den sjokoladen så virkelig himmelsk ut. Kjenner jeg MÅ få prøvd meg på skikkelig raw-sjokolade-laging en eller annen gang snart.

 3. Den oppskriftå fekk eg lyst å prøva men eg har ikkje carbo å yacon pulver, kan eg bruga mesquite å lucuma pulver istedenfor?

 4. Oooom nom nom! Jeg vil smake en dag!
  Du, den listegeneratoren finner du ved å gå inn på din side og se i margen øverst. Så legger du til ett og et produkt ved hjelp av produktnummer eller URL. Lykke til :-)

 5. sv: jaaa! da blir alle de dagene man har holdt seg i ro for å orke noe også verdt det :) orket ikke å dra på loppemarked i dag da som jeg hadde gledet meg til i to uker, bare fordi jeg ikke klarer å sovne for tiden. skikkelig frustrerende!

  • Kjenner til den. I slitenperioderr får jeg ikke til å hverken sove eller få hvilt meg jeg heller, ironisk nok! Er sykt rastløs og har en murrende uro i nervene konstant.

 6. Namnamnam! Vil lage sjokkis, men er fri for kakaosmør:/ Jaja, jeg får bestille mer:-D Du foresten, vet du om det går ann å lage sukkerfrie drops, uten all den kunstige søtninga? Prøvde å google det, uten hell..

 7. AH! Så klart må jeg gjøre det. Haha! Lett å glemme sånne småting oppi alt annet som kommer med en bloggflytt. :) Men nå er det endret i alle fall. ;) Takk for at du sa fra! Og ja, du må veldig gjerne ta med smaksprøve til Oslo. :D

 8. Så veldig gode ut! Har bare prøvd meg på hjemmelaget sjokolade en gang, den ble god, men litt myk.

  Saken er at jeg har alle ingrediensene nevnt her, med unntak av kokosoljen. Jeg har agavesirup istedenfor yaconpulver også, kanskje derfor det ble litt for bløtt sist?

  Vet du om andre oljer kan brukes eller må det være kokosolje?

  • Du kan godt lage den uten kokosolje, det viktigste er kakaosmøret. Flytende søtning kan gjøre sjokoladen mykere enn om man bruker bare pulver. Også må den jo stivne skikkelig da :-)

 9. Du bruker raw carob oppi sjokoladen.
  Er det for å få den litt mildere i smak?
  Kunne tenke meg å kjøpe det men har ikke brukt det før.
  Nydelig sjokkis, send meg en bit a?

  • Hehe, ok. Jeg bruker ofte å blande det i et glass vann og lar det stå noen minutter før jeg drikker. Det er veldig bra fett for hjernen! Har også alt fra 1 ts til 1 ss i smoothie.

 10. finnes det «lys»-rawsjokolade? jeg er en sucker for lys sjokolade :P og klarer ikke helt å venne meg på den mørke sjokoladen :P

  • Man blir vant til slutt, jeg lover! Jeg likte ikke mørk sjokkis før jeg heller. Men ja, man kan få lysere og mildere sjokkis ja :-) Mindre råkakao og mer av mildere og søtere ting.

 11. Kan du linke til hvilken lecithin du bestiller fra iherb? På forhånd takk. Setter pris på all inspirasjonen jeg får fra bloggen din!! Helt fantastisk. :)

 12. Nammi :) jeg bare lurer på hvordan man kan få sjokoladen til å ikke smelte så raskt i romtemp? Min begynet å smelte med engang jeg tok den ut av kjøleskapet nemlig! ;)
  – og, hvor varmt vann har du i vannbadet når du smelter kakaosmøret? jeg bruker bare fylle en kasserolle med så varmt vann som mulig fra springen, og ha en skål med kakaosmøret oppi kasserollen. Men nå lurer jeg på om det kanskje blir over 40 grader…

  • Kjenn etter med fingeren nedi bollen så kjenner du raskt om det er for varmt. Fingervarmt er en grei regel :-) Jeg pleier å ta bare littegrann vann i bunnen av bollen og lar bollen bli varm av dampen. Koker opp vannet såvidt et par tre ganger underveis, og slipper ut damp av og til.

   Sjokoladen vil ikke smelte like raskt hvis du bruker veldig lite/ingenting kokosolje, den har lavere smeltetemp. enn kakaosmør.

 13. Det er slik jeg pleier å lage sjokoladen min så kan skrive under på at den er god. Bruker som oftest bare 1 ss yacon og 1 ss caorb + 1 ss kokosolje og det blir søtt nok :D

 14. Hei og takk for inspirerende blogg. Når du sier 50 g kakaosmør, ca hvor mange ss utgjør det flytende? Det samme med 10 g kokosolje, vanskelig å måle opp uten vekt.

 15. Lecitin er et bindemiddel det finnes mye av i bl.a eggeplomme. Derfor kan man lage majones av kun eggeplomme og olje.
  Lecitin binder vann og fett som man har i margarin.
  Her kan du se hvordan man lager margarin:
  http://www.youtube.com/watch?v=PkEigaUrx9U&feature=player_embedded

  MEN….jeg vet jo ikke om det går å lage det selv uten noe snusk man ikke vil ha oppi, da.

  Uansett er lecithin bra for oss: Fra shopping4net:
  Lecitin er nødvendig for cellemembranet, bindevevene, sirkulasjonen, huden, hormon-balansen, nervesystemet og hjernen. Det finnes store mengder lecitin i vitale organ som hjerne, hjerte, lever, nyrer og nervesystem. Lecitin trengs også for fett- og kolesterolomsetningen og er et av de beste midlene for å senke høye kolesterolverdier. Lecithin finnes i eggeplomme, soyabønner, fisk, blomkål og hvitkål. I Asia spiser folk ca. 30-50 ganger mer soya enn hva man gjør i Vesten. Folk i disse landene har lavere frekvens av bryst/livmorkreft, samt hjerte/kar-sykdom.
  bare litt fagstoff :-)

 16. Hei! De sjokoladene så kjempegode ut! Ikke sikkert du vet det, men spør allikevel, er produktene å få kjøpt på helsekosten eller må jeg bestille? På forhånd takk!

 17. Ping: Raw sjokolade, Blomster og Oppladning « Lets Go Raw

 18. Ping: Naughty raw chocolate : Cold Killer | supersiljee

 19. Hei,
  Skal i gang med og lage min aller første raw-sjoko! Og da lurer jeg på hva raw carob er? Skal bestille Navitas Naturals, Cacao Powder nå, men finner ikke carob på iherb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *