Oppdatering 2 ang byggress

For litt siden skrev jeg om min erfaring med å begynne med byggress HER.
Tenkte å fortelle dere litt mer om hvordan det går nå noen uker senere.

Byggress er noe jeg ikke blir helt klok på, og er det tredje supermatproduktet jeg virkelig kjenner gjør noe i kroppen.
Det jeg merket aller best var Chlorella pga den sterke renseffekten og det enormt positive det har gjort for magen min som var veldig ustabil tidligere. Det andre er Kamut hvetegress, det gir meg nesten lykkerus, jeg aner ikke hvorfor :-) Og så er det byggress da, som tuller med huden min. Jeg har fått noen «klø-kuler» også. En bakpå låret, en i nakken og en på halsen nedafor øret. De forsvinner liksom ikke, og våkner til live med jevne mellomrom. Rare greier. I tillegg ble jeg nuppete i ansiktshuden når jeg begynte å ta byggress, spesielt på overleppe/siden av nesa og på huden over og rundt øynene. Men så gikk det over og jeg ble svært så fornøyd. Så kom det tilbake igjen. Jej. Ikke like ille som første gangen da, og det er hovedsaklig bare på overleppen. MEN hudtonen min er blitt drastisk mye bedre, det føles veldig bra. Og nuppene forsvinner igjen.

Såe.. Jeg kommer til å fortsette å ta det, men litt midre enn 2-3 toppa ts om dagen. Føler kanskje at kamut hvetegress er mer min greie :-)

Vet mange av dere også prøvde byggress, hva er deres erfaring?

47 thoughts on “Oppdatering 2 ang byggress

 1. Jeg har brukt det litt over 1 uke nå, merker ikke noe drastisk forskjell enda. Skal gi det noen uker til før jeg lager innlegg på bloggen om det:)

 2. Byggress har jeg ikke prøvd. men hvetegress har gjort at jeg ikke klør så mye lenger! Klødde spesielt på innsiden av armene og bak knærne men det er borte :) kommer til å fortsette med å prøve ut alle disse fantastiske pulverne!

 3. Hei

  Jeg har også opplevd å få kløe av å ta supermat. Jeg får det av Chlorella, og det er ikke så rent lite heller. Første gang jeg fikk det var det på halsen, og litt i ansiktet. Dette på gikk ca.4 dager, og jeg så ikke ut! Jeg stoppet å ta chlorella på dag 2. MEN så begynte jeg å ta chlorella igjen, men i mindre doser. Gikk fra å ta 3 tabl. til å bare ta 1 tablett. Så skjer det igjen, etter noen dager får jeg fullt utslett på rumpe, lår, hofter og mage! Jeg klør sinnsykt. Prøver å smøre på aloe vera, camille salve, og extra virgin kokosolje. Kokosoljen lindrer mest faktisk…

  Nå er jeg på 3 dagen med kløe, og jeg har kuttet chlorella. Jeg tar fortsatt spirulina, men har halvert dosen.
  Jeg har blitt litt skeptisk til supermat pga. dette. Du er tøff som trosser disse klø utslettene, for jeg blir helt GAL av å klø sånn. Jeg klør jo hele natta også..så det blir jo dårlig søvn. HAr også fått mye småkviser i ansiktet.. noe jeg heller ikke har hatt på lenge. Så dette ble litt nedtur for min del.

  Noen gode tips eller tanker rundt dette mottas med stooor stoor takk :)

  Klem ;)

  • Spirulina og chlorella er alger, har du prøvd greens og sett om du reagerer slik da og? Jeg er jo ingen ekspert og kan ikke uttale meg om hvorfor du får det slik, men i mitt hode tenker jeg at det er en rensereaksjon som vil gå over. Ikke at det blir mindre plagsomt av den grunn altså!

  • Det kan være en rensereaksjon, men det kan også være at du reagerer på stoffer i algene. Det snakkes veldig mye om de positive effektene av alger, men det er også mange som ikke tåler det. Egentlig er det ikke så rart. Alger er jo på en måte havets rensesystem, så de drar til seg mye rart av forurensing og kunstgjødsel bl.a. Det er også teorier som går på at det antatte b12-innholdet i alger rett og slett kan skyldes fuglebæsj!

   Du kan jo eksperimentere med det noen ganger med pauser innimellom og se om det blir mindre utslett etter hvert (om du ikke har gjort det allerede). Ellers går det bra å leve sunt uten alger. Finnes minst like mye fint i landplanter som feldtsalat og spinat og alt det andre gode grønne :)

   • Pure Planet sine alger er vel laget i basseng såvidt jeg har forstått, og ikke ute i det frie hav. Den er også øko, med andre ord ikke noe ekle kjemiske greier. Ang bæsj vet jeg ikke, haha. Men jeg vet at spirulina fungerer som B12kilde for min kropp.

   • Ok. Vet bare at i USA så reguleres ikke ting som klassifiseres som «dietary supplemenets», så produsenten kan igrunn styre produksjonen som de vil. Jeg mener ikke nødvendigvis at firmaer lyver, men man må kanskje tenke litt på det at det faktisk ER et firma og at de aller fleste firmaer er ute etter å selge (selv om de selger aldri så bra varer med intensjoner om å hjelpe folk å være mer sunne/friske). Og en del av det å selge er noen ganger å pynte litt på sannheten. Så man får selv velge om man tror på det firmaene sier eller ikke.

    Når det gjelder spirulina vet jeg at de trives veldig godt i åpne systemer, og ofte dyrkes på den måten. Du sier at Pure Planet dyrker sin i bassenger, men er de lukkede eller åpne? Fugler flyr jo som kjent over ting og slipper bæsj dit de vil ;)

    Pure planet bruker sikkert ingen kjemikalier, men hvem vet hva som finnes i områdene rundt bassengene? En annen ting er at økologisk ikke alltid betyr at de ikke kan bruke ting som f.eks. kunstig gjødsel, men ofte at de bare kan bruke spesielle typer eller mindre doser.

    En annen ting er at cyanobakterier, som er den klassifikasjonen som bl.a. spirulina hører under, er kjent for å kunne produsere giftstoffer. Jeg regner egentlig med at Pure Planet tester dette på et eller annet vis, men det er sikkert visse grenser for verdier det kan inneholde, og jeg tenker at noen personer kan reagere mer på dette enn andre.

    Mener ikke å prøve å svartmale noe her, altså, men det er bare så tydelig overalt man leser at infoen man får om disse type produktene ofte er det man lese bak på pakken eller på hjemmesiden til produsentene, og vil tørre å påstå at det ikke nødvendigvis er den mest nøytrale informasjonen man kan finne. Tror på deg når du sier at spirulina fungerer for deg og dine b12-nivåer, Silje :)

   • Ser den altså, absolutt! Og jeg innrømmer glatt at jeg ikke er like engasjer som deg på dette området, så jeg har ikke sjekket noe særlig irundt det :-)

 4. Hei Silje, spennede å høre. Jeg tar chlorella, men jeg kan ikke ta for mye, jeg blir så lett dehydrert av det. Jeg tar som regel en pille om dagen men noen dager må jeg hoppe over. Når jeg tok hvetegress i tilegg var det mye verre, jeg fikk rett og slett ikke i meg nok veske, selv om jeg drikker mye. Så derfor lurer jeg: hvor mye vann drikker du om dagen når du tar disse tilskuddene?

  • Dehydrering, det har jeg ikke hørt om før i den sammenhengen. Jeg drikker masse vann (har alltid gjort det, blir veldig tørst hvis ikke), men vet ikke hvor mye.

 5. Har ikke testet – men leser med store øyne! Gøy å lese andres erfaring før man evt prøver selv :)

  Vi har begynt med kamut hvetegress bare og min mann får EKSTREMT masse energi av den – ja nesten lykkerus som du beskriver. Kanskje ikke HELT det jeg erfarer – men er jo gravid, så da er det jo div hormoner med å spiller inn.. Men – har ikke merket noe negativt, så fortsetter å spise det selfølgelig. :)

 6. Jeg hadde skikkelig trøbbel med Chlorella i et helt år, og til slutt måtte jeg bare slutte. Magen var konstant oppblåst og vond, haff. Så fort jeg sluttet gikk det over.

  Byggress gir ikke nupper hos meg, men jeg blir så kvalm? Har du merket noe til det?

  • Nei jeg blir ikke kvalm av det. Kjipt med chlorellaen da! Hos meg roa det seg etter 2-3 uker, og magen ble så normal som min mage kan bli når jeg kom meg litt opp i dose.

 7. Haha, nå har jeg sett litt på den dvden som fulgte med juicern, og jeg skjønner hva du mener ;) energisk fyr! Men skikkelige smarte oppskrifter! Det havnet mye frukt å grønt på handlelista mi nå ja ;)
  Ha en fin dag :D

 8. Spennende å få lese dine erfaringer. Jeg er skikkelig dårlig på å få i meg spirulinaen min, skulle aldri kjøpt i pulverform :P
  Ble fristet til å prøve hvetegress nå, hmmm…

 9. Vet ikke om du unngår gluten pga allergi, men det er jo gluten i både bygg og rug i tillegg til hveten. (også gresset). Jeg reagerer på alle de typene, og da får jeg ofte røde områder som blir tørre og klør. Nesten som eksem, men ikke helt det samme. En gang fikk jeg og et merke i fjeset, som liksom var en blanding av smånupper og tørr rød flekk.

  • På nettsiden til NCF står det at det er glutenfritt, så jeg forholder meg til det :-) Jeg har ikke cøliaki, men en intoleranse skal jeg ikke se bort i fra.

   • Synes det er veldig rart at NCF sier det, men det får vel de stå for selv. Det er jo selve kornet som vanligvis inneholder gluten, og hvetegresset produserer så gluten når det er gammelt nok. Problemet er at 1) Man vet ikke alltid når gresset er høstet, om det er små nok spirer ( og alle som har spiret ting ser jo at noen av frøene skyter i været før de andre, alt vokser ikke likt) 2) man kan ikke garantere at spiren har brukt opp all glutenet (som næring) før det blit kuttet og 3) man kan ikke garantere at hvetegresset ikke har blitt kontaminert av kornet/frøet under kutting eller prosessering.

    Det er ikke sikkert alle merker noe til det, men har man cøliaki så ville jeg bare holdt meg milevis unna :)

   • De som har cøliaki er nok helt sikkert veldig forsiktige. Jeg har ikke det, så det funker bra for min del. Sjekket forresten glasset mitt med kamut hvetegress fra pure planet, der står det også at det er glutenfritt. men som du sier, man kan sikkert ikke være 100% sikker.

 10. Hei Silje.
  Jeg kom over bloggen din i dag via bloggen til Drømmefabrikken:)
  For en flott blogg med masse god inspirasjon:)
  Jeg har selv ME og har i dag hatt en litt dårlig dag, innimellom så leste jeg litt på bloggen din og koste meg med å bli fristet av alle dine sjokolade tips. Fy søren du er dyktig, jeg ble meget fristet. Ettersom jeg prøver å leve litt sunt så kunne jeg godt tenkt meg å prøvd et par av oppskriftene dine etterhvert. MÅ først få tak i noen av de råvarene du bruker…
  Hmm…må vel shoppe litt på nett da, jeg er ingen ekspert på det i utlandet men finner vel ut av det.

  Jeg har selv en blogg, den dreier seg stort sett om Interiør. Bloggen har vært en god medisin med tanke på ME en, man har ikke følt seg så isolert på den måten og har på en måte klart å holde litt mer fokus på det positive i livet.
  Små hverdags gleder kan bety mye de:))

  Jeg har laget meg en snarvei til bloggen din for jeg kommer garantert tilbake på besøk hos deg…og det før du aner.
  Fortsett og spre glede via dine tanker og oppskrifter på bloggen din. Du er meget Inspirerende:)))

  Ønsker deg en kjempefin kveld og ikke minst Påske:) Håper solen vil skinne på deg:)

  Klemmer fra Mona!

  • Takk for så fin kommentar! :-) Og jeg er helt enig, uten blogg og internett tror jeg at jeg hadde blir gal. Det er gull verdt altså! Skal kikke innom bloggen din nå.

 11. Siden du tar byggress pga uren hud så kan jeg fortelle hvordan jeg ble kvitt kviser.

  Har hatt kviseproblem i 10 år. begynte så smått når jeg begynte å komme i puberteten i 12-årsalderen . folk sa det ville gå over ..men det gjorde det aldri.. har prøvd alt mellom himmel og jord. Begynte seff først med å gå til legen og blei satt på fæle antibiotika kurer som funka der og da, men som førte til megautbrudd når jeg slutta på det. har prøvd kremer som gjør at huden har nærmest flasset av..begynte også gradvis å eksperimenere med dietten min. La om til supersunt kosthold. kutta først ut melk, spiste nesten bare bønner, frukt og grønt og grovt brød. tok også byggress i nærmere 3 år! ingenting hjalp….. JEg var begynt å gi opp. Prøvde å bli veganer, funket ikke..raw food diett, funket ikke….

  Hva var det som hjalp meg til slutt? JO , Steinalderdietten. Dette er kanskje ikke til hjelp for deg silje siden du er vegetarianer og jeg har på følelsen at du ikke kommer til å slutte med det med det første. JEg spiser nå kun kjøtt og fisk og egg og skalldyr. i tilegg til myyye grønnsaker og litt bær og nøtter. Aldri følt meg bedre. Aldri hatt renere hud.

  Så for å svare på spm ditt. JA, jeg har prøvd byggress og det funket nada på hudproblemene. Tror det er større endringer som må til, dessverre får en si.. Men selfølgelig: det kan nok sikkert funke for noen, selv om det ikke gjorde det for meg:)

  • Takk for at du deler :-) For min del blir det ikke noe steinalderkost, men det kan jo være noe å prøve for noen andre?

 12. Tåler ikke Chlorella og Spirulina (tror jeg ikke), så måtte finne andre alternativer. Hvetegress har jeg brukt lenge, når jeg startet med Byggress, fikk jeg veldig mye energi, men det har gitt seg. (Ikke kjekt å være Duracell-kanin hele tiden heller). Men tar mye mindre mengde enn deg, bare en ts av hver. =)

  • Hvetegress er jo supert da! :-) Og arti du fikk så masse energi av byggress, gleder meg til den dagen jeg får kjenne på slikt jeg også :-D

 13. Åh! Det så spennende ut:D Kan man kjøpe Kamut hvetegress fra iherb egentlig?
  Jeg har også ME og jeg må si du inspirerer meg noe helt sykt, ble så glad da jeg fant bloggen din:)
  Så nå gleder jeg meg til og gjøre noen forandringer, til det bedre.
  Tusen takk:)

 14. Hei igjen :o)

  Ble veldig nysgjerrig på dette her, altså – virker det på din mage virker det kanskje på min også! (Håpe, håpe!)
  Skal lese masse om dette, merker jeg, aldri hørt om det før, så det er utrolig flott at jeg kan finne slike saker og ting her hos deg :o) Med litt angst for tidligere nevnte reaksjoner lenger oppe her tror jeg at jeg skal starte utprøvingen av dette superstoffet til etter konfirmasjonstid og 17.mai, hehe…. (Litt flaut hvis mor er den mest kvisete på konfirmasjonsbildene med familen, vel?!? Hoho…) Masse hilsen fra Laila, igjen :o)

  • Du kan også prøve Kamut hvetegress, den er FIN! En av favorittene mine. http://siljesreise.com/kamut-hvetegress/ Det som hjalp meg mest med magen min var chlorella. Et h*lvetes styr de to første ukene med kronisk ballongmage og alt det medfører ;-)) Men så plutselig roet det seg og etterhvert som jeg trappet opp ble magen bedre og bedre – bedre enn den noensinne har vært :-)

   Dette er min erfaring, men det skader jo ikke å prøve! :-)

 15. Takk, snille! Kjenner at jeg begynner å glede meg allerede! Kronisk ballongmage-syndromet er for tiden på plass uansett, så det er vel bare å hoppe i det… :o)

  • Det er nok det ja :-) Jeg har forresten tatt en sånn intoleransetest nå, får svar i starten av mai. SPENT! Har ikke blogget om det enda, gjør det når jeg har fått resultatene tenker jeg.

 16. Digger bloggen din Silje! Og at du er katte venn er et realt pluss:)
  Jeg har drukket byggress fra jeg var barn. Det har bare vært bra for meg. I voksen alder tar jeg mye mere greens som kamut, hvete, alfa alfa og spirulina. Jeg drikker også en super grønn drikk fra dr. young som er skikkelig bra. Den inneholder mengder. Pure planet sine ting reagerer jeg bare positivt på, får energi og merker veldig stor forskjell når jeg ikke tar de. Jeg tror hver enkelt må kjenne selv hva kroppen tåler og aldri begynne med for store doser. Moren min f.eks tålte ikke byggress en stund selv om hun brukte det mye da hun var ung, hun brukte tid på å venne seg til det igjen. Sliter man mye med allergier ol reagerer kroppen, men ofte er det for en stund bare. Uansett, hver enkelt må kjenne etter. F.eks er steinalder dietten bra for de som har blodtype o mens A de bør leve vegetarisk. Det er mange teorier ute å går og man må velge hvilke man tror på. Ellers inneholder ikke gress gluten. Det er bare kornet som har gluten stoffet i seg, det er en slim klump. Det har hvertfall jeg lært på mine jordbruks studier. Jeg tåler ikke gluten og reagerer ikke på gress. dattern min på 2 år drikker forresten også greens og grønne drikker. Hun spiser ikke sukker og holdes vekk fra melk og gluten. Lurt å ta en intolleranse test. vår familie har testes oss alle og det er jo spennende svar man får. Ellers har jeg hatt veldig gode erfaringer med urbase for mage. det er en skikkelig stabelisator føler jeg hvis jeg har fått i meg noe feil. Man kan også måle ph før og etter man begynner med det og vi i vår familie merket betydelig forskjell.
  Stå på silje!
  alt godt!

  • Takk for bra kommentar :-) Jeg venter spent på resultatet på min intoleransetest også. Og jeg som har blodtype A (og naturlig ble trekt mot vegetarkost i 17års alderen uten å vite blodtypen min) kommer til å fortsette å være vegetar :-) Det er det som er naturlig for meg å være.

 17. Jeg har gått på byggress i 3 uker nå, merker ingen forskjell på huden min ennå ihvertfall. Bruker også chlorella og spirulina uten at jeg merker hverken bivirkninger eller virkning.. Merkelig=/ Har du noen idé om hva det kan komme av?

 18. Bra å kunne lese at noen kan være kritiske til Supermat her inne også, honnør til Marte. En skal altid være litt kritisk der folk vil tjene penger på en. Jeg har brukt de fleste av Pure Planets produkter i over et år, og har vært tidvis(..) en stor fan av de. Jeg også tror at enkelte alger og gress kan funke bra på noen og mindre bra på andre. David Sandoval skriver det også i sin bok : finn gresstypen som passer deg best. Kamut og Byggress har litt ulike egenskaper. Bygg-gresset smaker mye mer bittert synes jeg, mens Kamut er søt og god. Spirulinaen til PP får jeg ubehag av, det vil si mye luft og mer. Chlorellaen gir god fordøyelse og glødende hud. Kamut har også delvis denne egenskapen på meg. Bygg er mildere og lettere å fordøye virker det som, men gir også mindre energi enn Kamut. Får en problemer med avgiftningssykptomer, bør man redusere dosen.

  • Det er definetivt viktig å lytte til kroppen og kjenne hva som fungerer for SEG SELV. Man kan ikke bare kopiere noen annens opplegg og forvente suksess :-)

 19. Godt sagt :-) Det er morsomt å lese om andres erfaringer uansett. Drikk hvetegress og lev til du er 120 sier David Sandoval. Er Green Kamut så bra som han sier, er det nesten nifst. Vi får se hvor gamle vi blir ;) Forresten : har du testet Midori Greens fra Madre Labs? Kjøpt den på iherb.com. Den har jeg gode erfaringer med, gir energiboost den også.

  • Ja blir vi 120 og ser ut og føler oss som vi er 70 må vi være fornøyd! :-D Har ikke prøvd noe særlig den fra Midori, men har et utall prøveposer av det som har fulgt med pakkene jeg har bestilt.

 20. Kom på en ting til jeg lurte på om du vet, siden du jo er rimelig oppdatert på Supermat.
  Chlorella: jeg kjøper de fra iherb som er 1000mg pr tabl. Now foods. MEN, er det trygt nå som de radioaktive utslippene «pågår» i Japan ? Jeg har prøvd å finne info om hvor de får chlorellen fra men uten hell. Usikker på om jeg skal bestille mer av det. Ka du trur?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *