Omtale av «Den norske vegankokeboken»

Ny norsk vegansk kokebok folkens! Tjohoi! :-) Den heter «Den norske vegankokeboken» og er skrevet av Vilje Bech

Jeg har fått et eksemplar av kokeboken som jeg skal omtale her på bloggen. Her kan du lese flere omtaler av boken.
Vil først si at det er utrolig kult at det stadig kommer flere norske veganske kokebøker her til lands! I fjor sommer gav Jane bak bloggen Veganmisjonen ut kokebok også, og jeg vet at det vil komme flere spennende norske kokebøker også dette året.

«Den norske vegankokeboken» er utrolig innholdsrik. Den har har alle typer oppskrifter du kan tenke deg, med et hav av forskjellige råvarer. Veldig fin til veganere, de som kjenner en veganer eller har en i familien, eller for deg som har lyst å lære mer om digg vegansk mat uten å nødvendigvis være hverken vegan eller veggis. Den har i tillegg til oppskrifter masse nyttig og lærerik informasjon og tips omkring en vegansk livsstil. Her får du svar på det du lurer på. Det er kun én ting jeg må sette fingeren på, og det er bildene. Mørke, triste og ikke særlig fristende. Så til neste bok bør de gjøre noe med dette. Bilder er utrolig viktig for meg, spesielt i en kokebok. Det er slik jeg blir inspirert.

Men sett bort i fra det, så er boken fantastisk, og jeg anbefaler den varmt for sitt innhold.

Stå på videre Vilje Bech, du og dere gjør en skikkelig bra jobb :-)

17 thoughts on “Omtale av «Den norske vegankokeboken»

 1. Enig med deg angående bildene. De var vel mørke. Ellers mange gode tips i boken, for eksempel ukeplanene og frokosttipsene. Jeg er ikke så begeistret for soyaprodukter, prøver å begrense det mest mulig, men det er mange oppskrifter som ikke har slike ingredienser. For de som ikke har prøvd vegansk livsstil, men er nysgjerrig er dette en super introduksjon, hun går veldig i dybden angående forskjellige produkter. En ujålete bok med mange oppskrifter både for hverdag og fest.

  • Nei det er helt umulig og snart dør jeg nok av proteinmangel ;-)) Neida. Det er ikke noe problem å få i seg nok proteiner og andre næringsstoffer.

 2. Jeg fikk boken til jul, og synes den er veldig flott og inspirerende. Jeg måtte ta en titt ekstra når du synes bildene er mørke og triste, for det hadde ikke jeg tenkt på. Men jeg skjønner hva du mener sånn etter hvert… Bra bok uansett. Og hummusoppkriften er knallgod. Jeg har fått streng beskjed fra min man å IKKE klusse med den!

 3. Alltid gøy med nye kokebøker! Jeg leser de som romaner, hehe :) Men, bilder er veldig viktig!! Har ikke sett i denne ennå, men skal gjøre det så snart jeg kommer over den :)

 4. Har ikke kjøpt denne enda, da jeg stort sett bruker veganbloggene (f.eks. vegetarbloggen) som oppskriftsbok :-) har diverse vegankokebøker, men det blir ikke til at jeg bruker dem. pleier å finne på ting selv også.
  Har hørt flere påpeke det med bildene, og det er jo synd.. men da kan det bare bli bedre neste gang :-)

 5. Linda McCartney’s kokebok er også super. Fine bilder også. Og under hver oppskrift står det hva matretten tilfører kroppen din av vitaminer, proteiner osv. Dvs. : «God kilde til kalsium, A og B vit.», fx.

 6. Kult at du også har skrevet omtale :) Veldig bra skrevet og er enig at bildene kunne vært lysere, tenkte å nevne det i mitt innlegg men så tenkte jeg også at jeg er heller ikke særlig flink med å ta bilder :P Skjemmes littegrann og vurderer å spare til et nytt og mer avansert kamera :)

 7. Skjønner ikke det med bildene, synes de var fine. Vilje har brukt mye tid på de bildene, vet jeg. Og utrolig digg med bilder gjennom hele boka, ikke bare sånn 4 bildesider i midten og that’s it.

  • Det er kjempeflott med masse bilder, men de må fungere i en kokebok ;-) På ingen måte vondt ment, men når jeg skal omtale boken må jeg være ærlig :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *