Netthandel

Netthandel er genialt! Man får som regel tak i alt man har behov for uansett hvor i landet man bor, og man kan få det til finere priser enn i butikk. Jeg handler det aller meste på nett, mens ferskvarer handler jeg økologisk så langt det lar seg gjøre på Coop Obs Hypermarked Lade i Trondheim.

• Jeg bestiller mest fra iherb.com når jeg handler fra utlandet.
• Av norske nettbutikker kan jeg nevne Sanabona som en favoritt.

Shopping på Iherb er enkelt og trygt. Jeg liker også The Raw Chocolate Shop.

OM TOLL, MOMS, AVGIFTER og FRAKT
– Handler du varer for under 200 NOK blir det ikke moms/avgifter å betale.
– Handler du varer for over 200 NOK må du betale moms på vareverdi og frakt + avgifter.
– Det er sjeldent toll på varer (det er forskjell på toll og moms, og det er som regel moms man betaler).
– For å være rimelig sikker på at pakken blir moms- og avgiftsfri handler du for feks max 31 dollar. Bruk valutakalkulator.

OM SHOPPING PÅ IHERB
– På iherb kan du velge den rimeligste frakten (fra 4 til 6 dollar) om pakken din veier max 1,8 kg.
– Vekten på pakken ser du i handlekurven, under summen.
– Veier pakken mer enn 1,8 kg må du velge DHL-shipping. Du får pakken din levert på døren etter noen dager.
– Man kan trygt legge inn flere bestillinger etter hverandre, iherb slår dem ikke sammen til én. De sender hver ordre i egen pakke.

Jeg har en egen kategori på bloggen med iherb-favoritter her.
_______________________________________________________________________

Jeg oppfordrer dere også til å handle med varsomhet fra utlandet. Norge har strenge regler for hva som er lov å importere. Ikke bestill varer som ikke er lov å importere til Norge, og sjekk alltid varer du er usikker på opp mot Lovdata.no sin «Forskrift om legemiddelklassifisering (legemiddellisten, unntakslisten og urtelisten)» HER.

Håper dette var til hjelp :-)

79 thoughts on “Netthandel

 1. Ping: Im iHerb rabattkode « Annki

 2. Hei, jeg har bestilt fra Feel unique med tanke på å spare noen penger…Måtte betale toll og moms…det ble samme pris som i Norge. Noen ganger, særlig når det gjelder kosmetiske produkter er det helt umulig å holde seg under 200 kr, og jeg bestilte bare en produkt…veldig skuffet ble jeg

  • Ja det er kjipt når man må betale moms og avgifter uten at det var planlagt. Jeg er veldig bevisst på 200krs-grensa, så opplever svært sjeldent å få ekstraregning i posten.

  • Hei vil bare si at feel unique betaler tilbake toll og moms. Jeg har handlet der i mange år og scanner kvitteringen fra posten så er pengene på konto 2 dager etterpå. Da trenger du ikke ta hensyn til 200 kroners regelen. Bare et tips!

 3. Hei Silje, har du opplevd å få tilsendt feil vare fra iherb? Jeg fikk feil solfaktor på solkremen jeg bestilte, og så lutet jeg på om jeg skal ta bryet med å sende tilbake. Da må jeg vel betale for returen selv?

  • Nei det har jeg ikke opplevd å få før, men jeg fikk også feil faktor i fjor en gang husker jeg! Bestilte spf 30 og fikk 45. Send dem en mail og hør hva de sier.

 4. Hei!
  Jeg har bestilt 3 pakker som burde ha kommet til nå, men ingen av dem har dukket opp, den seneste bestilt 30.mai… har du fått noe av det du har bestilt, om du i det hele tatt har bestilt noe etter det??
  (jeg har vært forsiktig med å ikke bestille noe ulovlig…)

  • Samme her, det har tatt godt over 3 uker med noen av pakkene mine nå, hører det er flere som har venta lenge nå. Håper de kommer snart! De ligger sikkert og venter på å komme gjennom tollen.

 5. Åh, så irriterende! Bra det ikke er bare meg. Hver gang jeg skjekker postkassa tenker «I morgen kommer de!»

 6. Hei! Bestilte for første gang på iherb for en uke siden, fikk en bekreftelsesmail hvor det sto at jeg ville motta en ny mail når varene ble sendt. Men har fortsatt ikke fått noen mail! Tar det vanligvis såpass med tid, eller burde jeg sende de en mail?

 7. Da har man bestilt fra iHerb første gang! Brukte din rabattkode; det var veldig flott med et sånt avslag! Men hvor lang tid pleier det å ta før pakken kommer? :D

  • Tuuuusentakk! Så snilt av deg! :-) Husk å del ut din egen kode nå som du har fått din egen. Det tar vanligvis ca 10 dager +/-, men kan innimellom ta opptil 4 uker. Det varierer litt.

 8. Hei
  Jeg har blitt storshopper hos iherb,og er kjempefornøyd.Aldri ventet lenge på noe.
  En gang fikk jeg hampfrø som gikk ut på dato 14 dager fra jeg fikk pakken.Sendte mail og fikk pengene tilbake etter 2 dager,uten å måtte sende produktet tilbake.Selv om det blir 5-6 pakker i slengen,er portoen så billig at det er mer enn verdt det:)
  Digger siden din by the way:)

 9. Hva er forsjellen på himmalaya salt og vanlig havsalt? skal vurdere bytte om det er noen helse fordeler :)

 10. Hei silje kjempe fin blogg du har jeg lærer mye og blir inspirert av deg takk, men til spørsmålet mitt er det riktig at tea tre oil er legemiddel i norge? jeg har bestilt en flaske fra i herb før jeg sjekket litt rundt dumt.tusen takk for svar.Rachida

 11. hei!
  Er de andre merkene på iherb like trygge som Pure Planet? Hvordan supermat anbefaler du hvis man skal ha alt det viktigste? Det jeg bruker nå er en teskje av kamut,spirulina om morgene så tar jeg litt hemp protein plver og litt bipollen, er det nok? Har lyst til å få i meg alt man trenger.Fant ikke så mye på iherb, ikke av pure planet produkter.mvh

  • Hei du! Jeg kan ikke si hva som er nok for deg eller hva du bør velge, for det er du som lever i din egen kropp og vet hvordan du har det :-) Anbefaler deg å kjøpe eller låne deg bøker om supermat, lær mer om det, og bestem deg for hva du vil bruke når du kan mer om det :-) Men ellers er det ALLTID smart å velge økologiske produkter.

 12. Jeg vet det ikke er lov å importere maca fra iherb, men hvordan er dette fra andre nettbutikker? Altså i andre land, for jeg er veldig interessert i å prøve det for å se om det har god effekt på meg, men jeg vet rett og slett ikke hvor jeg skal kjøpe det? :)

 13. Hei, jeg er litt usikker når det gjelder de vekt- og prisgrensene. Er det sånn at man per bestilling ikke skal bestille for mer enn $30/kr 200 og ikke tyngre enn 1,36 kg? For hvis jeg bestiller flere ting så blir det jo fort mer. Men så står det: «Bestill gjerne flere pakker i slengen, de blir ikke slått sammen.» Betyr det at de sender varene hver for seg?

  Kjempefint at du har skrevet om denne nettsida, har hatt lyst til å bestille derfra veldig lenge, men jeg er så redd for å gjøre noe feil når det er toll og sånt for plutselig blir det mye dyrere! Ellers er jo prisene veldig gode der syns jeg. Takk for informasjonen uansett! :)

  • $30/kr 200 og vekt opp til 1,36 kg ($4) og opp til 1,8 kg ($6). Og at pakkene ikke blir slått sammen betyr at besillingene dine blir sendt separat. Altså bestiller du tre pakker på rappen får du tre pakker i posten, de slår dem ikke sammen til én pakke (enkelte butikker gjør sånt, og da blir verdien høyere på pakken = man må betale moms+avgifter). Bruk gjerne rabattkoden min BUH225.

 14. Jeg finner ikke igjen den logoen til min rabattkode hos iherb, som du har ovenfor, vet du hvor på iherb sine nettsider jeg kan finne den igjen? :-S

 15. Er veldig skuffet over iherb og dårlig kundebehandling derifra. Da de sendte pakken med masse bestilte (og forhåndsbetalte med visa-kort) varer og varene aldri kom frem. Etter noen uker sendte jeg en mail og etterlyste varene og et referansenummer (som alle pakker har). De kunne ikke gi meg noe referansenummer, og minnet meg på at pakken ikke var forsikret og jeg fikk hverken tilbake pengene mine eller varene som jeg hadde bestilt. Kommer ALDRI til å handle på iherb igjen… :-(

  • Æsj, så kjedelig! Jeg har aldri opplevd at pakker forsvinner, og jeg har bestilt, host, en del. ;—) Den billigste frakten deres er uten sporing og forsikring, så det stemmer det de sier. Men jeg kjenner folk som har fått trumfa igjennom å få tilbake penger(eller fikk de det tilbake som rewards?husker ikke) hvis en pakke ikke har dukket opp, så det er mulig å få det til tror jeg hvis man ikke gir seg. Men jeg hører svært sjeldent om pakker som forsvinner altså, så jeg tror du bare hadde max uflaks den gangen du bestilte.

 16. Hei :) husker du for en god stund siden skrev om en shampoo og balsam fra iherb som kunne minne om tigi sine produkter på lukt osv. Bare at de ikke var testet på dyr. Kan du skrive link til disse? Har veldig lyst til å prøve de, men husker ikke hva de heter, så da er det ikke så lett å finne dem på iherb. Takk :)

 17. Hei igjen!
  Du sier at man skal være forsiktig med å handle fra utlandet. Men jeg regner med at det går helt greit å bestille
  «Stevia» siden du har det, el. har du kjøpt det i fx. Sverige?! For de er jo ikke så strenge som gamle Norge, med sine lover og regler.

  Monica M.

 18. Hei igjen (:

  Lurte på om du kan skrive litt om produkter til menn fra iherb? Slik som hårprodukter, dusjting osv. Går meg jo helt vill inne på den siden :p

 19. Heisann! :D jeg lurer på om du vet om det er noe problem å bestille både chlorella og spirulina i samme sending/pakke fra iherb? :) Jeg tenker da på kapslene, altså chlorella 600 kapsler og spirulina 100 kapsler ;)
  Vet det er kvoter for hvor mye man kan bestille, men visste ikke om det var totalt eller for ett merke.

  :D

 20. hei! Vet du om hvilke regler som gjelder i Danmark når det gjelder iherb? Er norsk gluten allergiker i Danmark og sliter med å få tak i glutenfritt! Håper på svar :)

 21. Hei og takk for koden – genialt system for begge:) No er første flaske arganolje på veg heim til meg, hurra!

 22. Hei :) Jeg lurer på hvilken type frakt du bruker, den billigste eller DHL? Og hvilken du vil anbefale?

   • Takk for svar :) Kan jeg også spørre om hva «billingadress» vil si? Kommer det regning, eller blir pengene trukket fra kontoen som vanlig? Skal bestille fra iHerb for første gang, og er litt skeptisk… :P

 23. Hei. Lurte på om du kunne fortelle meg litt om audrey kawasaki bildene dine? Hvor har du kjøpt dem,og er det kopi eller originalen? For på hjemmesiden hennes finner jeg kun en kopi til salgs? Forstod ikke helt greia med at det kun gikk an å få ett bilde derifa, og hvorfor det ikke var originalen.

  Håper på svar (:

  • Heia! Jeg har kjøpt print fra nettsiden hennes. Det er ikke originaler man får kjøpt, de er på treplater. Men de er signerte og nummererte, og det er fint :-) Jeg bestilte også med ramme en gang, den er råfin! Hun legger ut for salg kun noen få ganger i året.

   • Tusen takk for svar :) hvordan fikk du til å få med ramme, og hvor mye kostet det med toll osv? For regner med det ikke blir så billig med det :/ men bildene hennes er jo helt sykt fine!

   • Husker ikke prisene, men det står jo når du skal handle. Det ble toll eller moms når det var ramme på, men husker heller ikke hvor mange prosent. Kjøper du bare printet er det momsfritt (bøker, papir og dokumenter er momsfritt). Meld deg inn og skriv deg opp på mailinglisten, så får du beskjed når bilder kommer for salg.

 24. Hei!

  Angående supermat fra iherb.. Vet du mye om det? Er det lovlig å bestille? Det koster jo bare en brøkdel av prisen der ifht i butikk her!!!!! Det er jo helt sykt… Forresten vet jeg at Spirulina faktisk er tomt på verdensbasis for tiden fordi det er så populært – og ser at den eneste pulvervarianten de har på iherb er kjempestor og koster nesten 37 dollar… Vil det gå greit, selvom det er litt over grensen? Er Norge så vanvittig A4? Jeg er ikke vant til å handle sånt på nett enda, hehe..

 25. Takk for svar :) Hehe jeg er alltid så skeptisk på merker som ikke er i fokus – typisk «billigmerker» føler at det ikke er like bra. Er nok bare jeg som er veldig A4 der da, men ja. Det er jo bare 5 dollar forskjell i pris på samme mengde i pulverformene – men det kan jo være nok til å la meg slippe unna uten moms! Vi får se, skal undersøke disse nærmere :) og tusen takk for tips også!

 26. Heisann!

  Jeg har bestilt en «soya»- erstatning på iherb. Cocos-amino… noe..

  problemet er at jeg fikk den knust på postkontoret. Jeg nektet å ta den imot, og nå prøver jeg å kontakte iherb, så jeg kan få tilsendt ny, men jeg finner ikke ut hvordan jeg skal gjøre det?

  Har du noen erfaring med dette?

  Takk for svar! :) Klem klem!

 27. Hei.

  Jeg bestilte en pakke fra iherb i slutten av mai, og idag fikk jeg en postoppkrav melding på at jeg må hente pakken og betale for varene når jeg kommer dit. Men jeg betalte jo til iherb når jeg bestilte.

  Det står på lappen at sendingen tollklareres idet du betaler og kvitterer for mottak. Men jeg har ikke kjøpt noe ulovlig eller for over 200 kr. Varene kom på 173 kr, som det også står på lappen at jeg må betale når jeg skal hente pakken min. Men jeg gidder jo ikke betale for varene mine to ganger.

  Har du opplevd dette før? Håper på svar, for jeg har virkelig ingen aning om hva jeg burde gjøre nå. :/

  • Det er flere som har skrevet til meg i det siste og sagt at iherb plutselig hat begynt å tilføye fraktprisen i vareverdien som står utenpå pakken, med andre ord ser det ut som pakken har høyere vareverdi siden frakten er blitt inkludert. Jeg syns du skal skrive mail eller ringe tollvesenet og si at du ikke har betalt mer enn 173 kr, og si at du gjerne kan fremlegge kontoutskrift for handelen hvis de ønsker å se bevis. Jeg har gjort dette et par tre ganger for en god stund siden, og da bare slettet de oppkravet. Gjerne fortell hvordan det går når du har fått snakket med dem! Og når du får pakken, og evnt ser at iherb har slått sammen frakt og vareverdi, så send iherb en mail og be dem om å slutte med det.

   • Takk for svar! Jeg kontaktet tollvesenet og forklarte situasjonen min, men da fikk jeg beskjed om at de ikke hadde noe med slike saker, og at det var posten jeg måtte kontakte. Så jeg ringte poste og ble overført til et annet nr hele tre ganger. Den siste jeg snakket med sa jeg måtte sende en Mail med informasjon osv. Dette gjorde jeg på torsdag formiddag, og fikk ikke svar før idag. Så de virker litt trege og rotete på posten. Men saken er hvertfall ordnet opp i. Og jeg tenkte å skrive ned det jeg fikk beskjed om å gjøre her, slik at andre slipper å stresse med å ringe og sende mailer uten å få noe ut av dette.

    Du må sende Mail til ksutland@posten.no. I mailen må du forklare hvor mye du har kjøpt varer for og at frakten har blitt inkludert i prisen, noe som ikke skal skje. Så må man legge ved ett bilde som bevis på at dette er sant, jeg tok bare et bilde av ordrebekreftelsen på iherb.com. Så må man legge ved et KU nummer. Dette er rett ved der de scanner lappen når man skal få ut varen.

    Da jeg fikk svar fra posten fikk jeg også beskjed om å kontakte iherb og si ifra om at de må oppgi riktig tollinformasjon og aller helst sende med en kopi av ordrebekreftelsen. Så jeg skal sende Mail til iherb idag.

    tusen takk for hjelpa :)

 28. Nyttig å lese hvordan du gikk frem ift. problemer med toll og iherb. Jeg har bestilt en pakke i dag som totalt med frakt ble 38dollar, så er spent på om jeg også får problemer. Selve ordren uten frakt er under 200,-. Så iiik, venter i spenning.

 29. Hei!
  Har du bestilt Solaray sin Spekto Multivitamin fra iherb? El om du kjenner noen som har bestilt? Går det greit til Norge? Ikke noe som er forbudt her?

  • Visste ikke at de solgte det merket på iherb, så har ikke prøvd. Hvis dagsdosen som står på boksen er den samme, og ingrediensene er de samme som i norge mener jeg det ikke skal være noe problem å bestille det.

 30. hei! Kan man bestille f.eks to pakker rett etter hverandre på samme kveld for begge under 200 kr, eller blir de slått sammen og man må betale moms, toll og slikt?

  Kjempe fin side du har forresten! =) Innom å titter ofte!

  Hilsen Kine

 31. Billigere er det kanskje, men har dere tenkt hvor mye utslipp det blir fra deres pakker? Burde tenke på miljø også, ikke bare penger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *