Nei til pels!

Hovedbilde-fakkeltog-PelsUT

Lørdag 9. november går NOAHs fakkeltog mot pels av stabelen for tiende år på rad. Møt opp og bli med å vise den nye regjeringen at vi aldri gir oss, vi krever at den norske pelsindustrien legges ned nå!

Til tross for at et stabilt flertall i befolkningen er imot pelsdyroppdrett, lever fortsatt rundt en million rever og minker hele livene sine i bur på under 1 m^2. Disse er i utgangspunktet aktive rovdyr, som ikke får tilfredsstilt sine naturlige atferdsbehov når de holdes i små nettingbur.

NOAHs fakkeltog mot pels er Nordens største anti-pelsmarkering, og et svært viktig virkemiddel for å legge press på regjeringen til å sette en stopper for næringen.

Årets markering er spesiell, da det nå er 10-årsjubileum for fakkeltoget. Det er over ti år siden Stortinget i en Stortingsmelding fra 2002 lovet å styre mot en avvikling av pelsindustrien om forholdene for dyrene ikke ble betraktelig bedre. Når vi nå får ny regjering blir det spesielt viktig å vise dem at kravet om nedleggelse av pelsindustrien er et folkekrav, som de ikke kan overse.

Møt opp og krev nedleggelse av norske pelsfarmer nå!

HVOR?
Oslo (oppmøte på Youngstorget kl. 17.30)
Trondheim (oppmøte på Torget kl. 19.00)
Bergen (oppmøte på Sør-delen av Marken kl. 17.30)
Stavanger (oppmøte på Domkirkeplassen kl. 17.30)
Tromsø (foreløpig oppmøte på torget kl. 15.00)
Ålesund (oppmøte på Dronning Sonjas plass kl. 17.30)
Kristiansand (oppmøte på Øvre Torv kl. 17.45)

LES MER PÅ PELSUT.NO

page

Julegavetips! Jeg bestilte nettopp noen pakker med disse refleksene. De har også handlenett. Oppfordrer dere til  å gjøre det samme :-) Gratis frakt.

8 thoughts on “Nei til pels!

 1. Flott bloggpost, Silje. :-)

  Håper mange møter opp.

  I fjor ble det like etter toget avslørt at pelsindustrien hadde forsøkt å holde hemmelig en rapport fra Universitetet i Ås. Denne rapporten ble laget på oppdrag fra pelsindustrien og avdekket at veldig mange pelsdyr viste tegn til angst. Nesten 6000 deltok i toget. Skal tro hvor mange flere som hadde deltatt om denne rapporten ble kjent rett før?

  Flertallet av det norske folk er imot pelsindustrien. Det er tydelig at mange politikere verken bryr seg om dyrenes beste eller om hva folk mener. Nesten en million dyr blir drept i Norge årlig kun for pelsens skyld. Toppen av frekkhet er at de til og med mottar subsidier – altså skattepenger. Stortinget lovet for cirka 10 år siden at om pelsdyrene ikke på magisk vis hadde begynt å like nettingburene innen nå, skulle industrien legges ned. Rapporten fra universitetet i Ås av i fjor viste tydelig at tiden er inne for nedleggelse. Den forrige regjeringen var frekk nok til å nedsette et utvalg som skal utrede nedleggelse og videreføring av industrien som LIKEVERDIGE alternativer like før de gikk av. En rapport hvor konklusjonene er gitt på forhånd, altså. At dette utvalget skal sitte å drøfte, granske og diskutere gjør at den nye regjeringen ikke trenger å ta stilling før syklubben har sydd seg ferdig. En gavepakke. Vi snakker politisk arroganse på sitt verste.

  Nok er nok. I år må vi slå rekordene for antall oppmøtte i fakkeltoget. Vi gir oss ikke før næringen er nedlagt!

 2. Jeg skal med i fakkeltoget i år, håper mange andre blir med også :) Dette er jo 10. året på rad, kan ikke tro at det skal ta så lang tid. Nå er det nok synes jeg..

 3. Dette må jeg delta på. Er selv fra Trondheim, og fant bloggen din fordi jeg letet etter informasjon om tofu. Er svært imot pels, og ble vegetarianer for 4 uker siden :)

 4. Ping: Fakkeltog mot pels 9. november 2013 | vegaNicolai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *