Nattsjokolade m/fyll

Når klokken bikket midnatt fikk jeg lyst på sjokolade. NÅ. Så da trippet jeg bort på kjøkkenet og satte i gang.


Fikk lyst på noen med fyll i også, så kastet på hump og slump sammen et slags fyll. Ble SÅ godt! Myk (ikke smeltet) kokosolje, yaconsirup og vaniljepulver er en killer kombination altså.


En time etter start var kjøkkenbenken ryddet og sjokoladen kunne endelig taes ut fra fryseren og poppes ut av formene.


Både med fyll og uten fyll. Og elefanter på tur.


Mmm, deilig med fyll i! HER ser dere hvordan dere lager skåler av sjokolade til å ha fyllet oppi (+en annen god oppskrift på sjokolade med fyll), men det går også an å bare stappe en knert med fyll nedi sjokoladen før den stivner hvis du ikke orker å lage skåler.

Sjokoladeoppskriften var sånn ca slik:
100 g kakaosmør
10 g ex virgin kokosolje
50 g råkakao pulver
2-3 ss rått carob pulver
ca 3 ss yacon pulver
ca 1 god ss yacon sirup
en dæsj mesquite pulver
en liten ts lecitin
1/2-1 ts vaniljepulver
klype himalayasalt
Og på slutten når jeg hadde igjen en liten rest tilsatte jeg kanel og lucuma også. Jummy!

Og så spiste jeg tre store og to små med fyll og ble kvalm. Kvalm og fornøyd :-)
___________________________________________________________________________

Jeg er så glad for at jeg tok valget med å bli sukkerfri. Jeg føler meg heldig som har fått oppdage en så fantastisk verden av hjemmelaget rå sjokolade og sunt snop! Det smaker jo så godt! Også er det vanvittig digg å slippe å bli nervesvak, deprimert, sint og sur etter å ha spist sjokolade, slik jeg ble før når jeg spiste sukkersnop. Aldri mer sukker sier jeg bare! Det er IKKE verdt det.

Så til dere som søker råd hos meg og spør HVOR man skal starte for å gjøre livsstilen og kostholdet sunnere og HVA man bør starte med, så er svaret mitt enkelt (vanskelig):

Kutt ut sukkeret!

Etter man er «avruset» går alt annet så mye lettere i livet. Og som dere ser, man trenger på ingen måte å legge sjokoladen på hylla selv om man slutter med sukker. Det er dette som er SKIKKELIG god sjokolade spør du meg!

HER har jeg skrevet hvor du får kjøpt gode sjokoladeingredienser, som jeg selv bruker.

__________________________________________________________________________

Ser ikke sjokoladen fristende ut? :-)

83 thoughts on “Nattsjokolade m/fyll

 1. Såg veldig godt ut :) Jeg hadde det på samme måte før.. Sur og tverr viss jeg ikke fikk sjokolade, og sur og tverr etter jeg hadde spist det.
  Men i år bestemte jeg meg for at det var faktisk ikke verdt det. Å spise sjokolade og annet hver eneste dag.. Så nå har jeg lagt om kostholdet mitt og trener regelmessig, og det var SÅ godt å kunne spise litt sjokolade i går. Ikke mye, men nok til at jeg kosa meg og ikke trenger det før neste uke ;-)

 2. Jeg fikk litt sånn kyllingcravings (ikke selve kyllingen, men liksom «skallet») i går, så jeg tror jeg må være ny-vegetarianer en god stund til før jeg prøver å kutte ut sukkeret i tillegg :P

 3. Å jo, det så kjempegodt ut! Spesielt for en som ikke har spist godis på to uker..
  Lurer på en ting du sier på slutten her, om å kutte ut sukker. Spiser du ingenting som er tilsatt sukker, f.eks krydderblandinger, supper osv. Du lager simpelten alt fra bunnen av?
  Jeg har ikke sukker i huset, så det er aldri noe jeg tilsetter maten min, men får jo i meg på andre vis vet jeg.

  • Ja, unngår bevisst både synlig og usynlig sukker. Lager så si all maten min fra bunnen av. Er ca 95% sukkerfri :-) Spiser av og til maki med ris, og da bruker jeg litt riseddik som har sukker i seg, og av og til kjøper jeg er melkefri smøreost som det også er littegrann sukker i. Men utenom det er det ikke noe hvitt raffinert sukker her i gården nei.

 4. Hehe, har man lyst på så har man lyst på! Elsker elefantene!!

  Fikk endelig laget meg i går selv. Er så mektig at jeg har over halvparten igjen. Lagde fra et sånt «kit» man får på iherb, skal være nok til ca en isbitform. Sier litt om hvor mektig det er.

 5. Jeg har letet og letet etter slike former her i byen men finner de ingen plasser :/// de har sånne, men de er så svære at de må være beregna på store muffins.. og det er ikke en spesielt bra størrelse for en singel sjokolade. SNUFS :(

  • Sjekk panduro! De har fine silikonformer. Søstrene Grenes hadde fått inn de minimuffins-formene igjen nå for ikke lenge siden, skal jeg se setter dem for deg?

 6. // Ja,gjerne det Silje!;-)Panduro ja, har jeg ikke tenkt på. Bare sjekket butikker her i byen jeg vettu Skulle ønske vi hadde søstrene grenes her i byen også. Men du kan nå sende på en melding vettu, hvis du går på dem. Ikke noe å stresse med, men hvis du allerede er i området hihi

 7. Nam, nam, nam! Det ser bare helt fantastisk godt ut! :) Jeg leter etter viljestyrken til å kutte ut sukker, fordi det høres så bra ut! Men jeg er (foreløpig) altfor glad i Freia sin melkesjokolade. Haha, luksusproblem. Du er virkelig en stor inspirasjon! Og selvom jeg er ganske sikker på at jeg ikke kommer til å endre kostholdet mitt like mye som du har gjort, så tror jeg nok at jeg kommer tikl å endre kostholdet mitt til det bedre, takket være deg :) Å, og hvis du er i Oslo en gang og har lyst til å komme på besøk og lære meg å lage sjokolade så er du hjertelig velkommen! Hehe :)

  • Litt er bedre enn ingenting :-) Og har jeg tid og power til det så kommer jeg på sjokoladekurs-besøk en gang. Bor du sentralt?

   • Det er det jeg tenker også, at litt er bedre enn ingenting. Og at det er aldri for sent å gjøre små endringer i kostholdet :) Bor relativt sentralt ja, 10-15 unna sentrum ca :)

 8. Nam, disse så utrolig gode ut! Jeg er nesten sukkerfri, men ikke 100%. Har ikke sukker i hus, men vet at det av og til er sukker i noen produkter jeg kjøper. Forbedringer gjøres ukentlig. :-)

 9. Ping: Silje Silje Trallala: Nattsjokolade m/fyll | Magasinet Femelle

 10. Dette så nydelig ut! Jeg kuttet gså ut sukker 1.januar, og det er faktisk befriende. Føler meg mye bedre på mange måter ( litt «renere» kanskje?)
  Har prøvd meg såvidt på å lage sjokolade. Det er jo så enkelt, også så godt! Prøvde meg også på dine godiskuler, som ble utrolig gode. Har skrevet om det på bloggen min, hvis du vil se.
  Takk for inspirasjon:)Og ha en fin søndagskveld.

 11. Nam, ser nydelig ut og det vet jeg det var og for hjemmelaget sjokolade ER nydelig. Er så enig med deg: et sukkerfritt liv er et mye bedre liv. ARH! :D :D Og så stilige elefanter på tur… :D

 12. Heeheeee.. sitter å mumser vanlig porøs melkesjokolade her nå, men har egentlig ikke så dårlig samvittighet fordi jeg har trent. Så da er det grei ;) eller…? hehe

 13. Åååh nam! Det så skikkelg godt ut =) kjenner min nettopp innkjøpte favorittblanding blekna litt nå :-P må teste ut å lage selv tror jeg.

 14. Fine bloggen din! Så glad du er en av de som skriver om et liv uten sukker. Jeg trenger all inspirasjon nå som jeg driver å kutter ut. Disse fylte sjokoladene ser utrolig gode ut. Mulig det blir godisen neste helg. Har værtfall bokmerket dette innlegget :D

 15. Bloggen din er min favoritt! Du gir meg så masse inspirasjon til å leve sunnere og ta vare på kroppen :) Jeg tåler ikke melkeprodukter, men har ikke vært så flink til å holde meg heeelt unna det. Nå har jeg kuttet det helt ut, og samtidig kuttet kraftig ned på sukker og hvitt mel. Kjenner at kroppen har det myyye bedre uten all den driten. Mer energi og ingen oppblåst mage! Hadde skikkelig sukkerabstinens et par dager, men så gikk det over og nå har jeg ikke så lyst på vanlig godis lenger :) Skal prøve å lage sjokolade, det ser supergodt ut…

 16. Hei. Elsker bloggen din! Du er så inspirerende i godheten din for omverdenen og sunnheten din i matveien. Har testa ut mange nye grønnsaker og alternativer på grunn av bloggen din! Jeg lurer på om du kanskje har peiling på hva forskjellen på din juicer på 700W og den samme på 500W er. Hva det vil si i forhold til hva man kan lage? Har blitt så inspirert av juice innleggene dine og den fine nye juiceren som har kommet på skolen at jeg har lyst å kjøpe selv, men har ikke sånn all verden av penger som student. Finner ikke noe nyttig info om det noensteder, og lurte kanskje på om en proff juicer som deg kanskje visste?

  • Tusentakk for fine ord, så snill du er!
   Jeg har denne juiceren og er veldig, veldig fornøyd! http://siljesreise.com/silje-the-juicergirl-ny-juicemaskin/ Forskjellen på watt er jo hvor kraftig motoren er, og det er alltid en fordel med kraftig motor. Når det kommer til kjøkkennutstyr kjøper jeg personlig aldri noe under 600W lenger, vil ha noe som ikke går i stykker med en gang og som tåler å bli brukt. Det er vel-investerte penger å kjøpe noe med litt kvalitet med en gang, så slipper man å kjøpe samme tingen to ganger. :-)

  • Romtemperert, og den nye typen jeg har kjøpt er så glatt og myk og utrolig god! I blankt glass med beige/gul etikett fra iherb.

   • Oppbevarer du kokosoljen i romtemeratur hele tiden? Det står på min at den skal oppbevares kjølig, så jeg har satt den i kjøleskapet, men da blir den jo knallhard og helt klin umulig å jobbe med. =/

   • Har den i romtemperatur ja. Leste et sted at det var helt ok, og det er det. Den lukter ikke harsk eller noenting, så da er det sikkert greit :-)

 17. Jummy, så bare sinnsykt digg ut :-D Lurer på om de sjokkisene hadde vært gode med peanøttsmør i.. *undres* Er blitt total hekta på peanøttsmør *elsk* :)

 18. …Hvis jeg spiser sjokolade for seint på kvelden, får jeg ikke sove! Litt samme opplegget som koffein. Kjipt, for det så digg ut å spise sjokkis på natta! :D

 19. Oi, disse må jeg lage :)
  Bruker veldig mye mer tid på kjøkkenet for tiden, takket være deg Silje ;)
  Forresten, bruker du flytende eller pulver-lecithin?

 20. Hvor har du kjøpt det lufttette glasset, som det ser ut som at du har kakaopulver i? (Altså det nederst i høyre hjørnet på bilde nr.2) :)

 21. Ping: Sjokoladekonfekt med karamellfyll - This is my life

 22. I dag laget jeg denne sjokoladen og dette fyllet var helt himmelsk;)) Lillemor likte det også;) Problemet var vare at jeg ikke rakk å ordne skåler av sjokoladen, så fyllet ble satt i kjøleskapet på vent til neste gang…. sånn går det når hode er tomt. hehe

 23. Ping: Sjokoladeverksted | Feed me

 24. Hei!

  Jeg synes bloggen din er veldig interessant:) også lurer jeg litt på om du vet om dette er noe folk som går på dietten CRC kan spise, eller folk som sliter med sykdommen Candida Albicans? Jeg gjør nemlig det og har fått beskjed om å ikke spise alt av mel(gluten) laktose, sukker, gjær, soyaprodukter.. dette kunne jo kanskje vært en løsning for noe snop å spise hva tenker du? hmm

  mvh Hege Christine

  • Heia! Takk for det :-)
   Jeg kan ikke noe om de to tilstandene du nevner, så hva du kan spise og ikke spise når man har dem kan jeg ikke svare på.

 25. Hei Silje!

  Glad for å ha oppdaget bloggen din:-) Jeg holder med deg i absolutt alt du sier om sukker. I tillegg vil jeg legge til at ulike sirup du nevner absolutt er bedre enn raffinert sukker. Men likevel, fructose (sukker) er jo egentlig det samme, uansett om det kommer fra hvitt raffinert sukker, honning,agave syrup, u name it, og påvirker blodsukkeret på akkurat samme måte, eller har du en annen forklaring?

  Klem

  • Heia Susanne! Jeg har lest og hørt nettopp det du sier, og jeg velger per i dag å forholde meg nøytral og ikke ta side hverken ene eller andre veien. Jeg holder fast på hva jeg selv har oppnådd med å legge om kostholdet og bl.a bruke disse alternativene. Så det blir mitt svar på det akkurat nå :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *