Nam nam! Maki uten ris 2.


Mmm, maki! Min livrett. Selvsagt er det ikke skikkelig maki uten ris, men det fungerer absolutt bra sånn til hverdags å ikke ha ris i dem. Kjekt for dem som enten vil begrense inntaket av hvit ris, eller ikke gidder å begynne å koke og ordne den.

En vakker dag skal jeg lære meg å lage raw maki på skikkelig med «blomkålris», se HER. (edit: Har lært det, se her)Det er «ris» laget av blomkål, vårløk, pinjekjerner, tamarisaus og saften fra sitron. Jeg har trua! Det skal visst være veldig bra.

I mine ruller har jeg putta inni masse forskjellig (unnatt fisk og sjødyr siden jeg er veggis). Flere typer salatblader, agurk, avokado, mango(ANBEFALES i maki! Friskt og godt), gulrot, alfalfaspirer, basilikumblader, tynne strimler purre, en stekt Quornfilét delt opp i strimler, og melkefri smøreost(som tilsvarer philadelphia). Ved siden av har man som vanlig syltet ingefær og wasabi og soyasaus.


Soyasausen er glutenfri og kjøpt på Ultra til en 50lapp. En del mektigere/sterkere på smak enn vanlig soyasaus som feks kikkoman, men veldig god.

Er du også glad i maki?

:*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *