Mooncup – Den mest miljøvennlige menstruasjonsbeskyttelsen

http://www.mooncup.co.uk/assets/images/widgets/what%20is%20it/mooncup_actual.jpghttp://www.mooncup.co.uk/assets/images/widgets/what%20is%20it/mooncup_actual.jpghttp://www.mooncup.co.uk/assets/images/widgets/what%20is%20it/mooncup_actual.jpg
Mooncup! Mensenkopp! Hipp hurra!

Jeg har brukt mooncup (en mensenkopp) istede for bind/tamponger siden i fjor høst nå, derfor er det på høy tid at jeg igjen sprer det gode ord om denne superkoppen! Nå er det ikke lenger noe stress å ha mensen.

Har tidligere skrevet om koppen i Mooncup-kategorien min.

Mooncup er en myk silikonkopp som brukes hver gang du har mensen, og du har den i flere år. Man sparer miljøet for en enorm mengde søppel ved å droppe bind og tamponger! Visste du at en kvinne bruker minst 10.000 bind eller tamponger i løpet av livet?

Mooncup sitter lenger ned i skjeden enn en tampong, og den samler opp menstruasjonsvæsken i stedet for å absorbere den. Den tørker ikke ut slimhinnene. Noen tror at det er ekkelt og uhygienisk å bruke kopp, men tro meg, mensenkopp er mye rensligere enn du skulle tro :) Det er ikke ekkelt eller grisete å bruke sammenlignet med bind og tamponger, for DET er kan være bra grisete det! Er mensenkopp hygienisk? Absolutt, bare følg rådene i bruksanvisningen.

http://equazioni.files.wordpress.com/2009/03/moonc.jpg

Om koppen:
– Man kjenner ikke at man bruker den, behagelig.
– Har man rett størrelse trenger man aldri bekymre seg for lekkasjer, det skal mye til å fylle den opp.
– Personlig tømmer jeg den morgen og kveld, digg å slippe å stresset med tamponger.
– Super for kvinner som har sensitiv hud eller allergier
– Bevarer et sunt miljø i underlivet og tørker ikke ut slimhinnene. Vink farvel til ubalanser og alt annet herk forbindet med mensen og bind/tamponger!
– Fri for giftstoffer og blekemidler.

Den er litt vanskelig å få plassert i starten, så øv deg på å sette den inn når du ikke har mensen. Da får du kjent hvordan den føles og får tilpasset den lange tuten under koppen. Jeg har klipt bort nesten hele, men dette er individuelt hva man foretrekker.

Her er en video om koppen som viser hvordan man bruker den:


Update: Hahahha, sorry, det ble feil film iste! Nå skal det være riktig.

HER får du kjøpt mooncup, og HER kan du lese mer om den på norsk.

Hva sier du, er du overbevist?

:* 

26 thoughts on “Mooncup – Den mest miljøvennlige menstruasjonsbeskyttelsen

 1. Ping: Skravlebøtte-innlegg med legeoppdatering! | Fristende lavkarbo

 2. Hvis du kun tømmer den morgen og kveld, hvordan gjør du det når du er på do da? :)

 3. Haha så genialt! Men eg går på p-piller å gidde ikkje ha mensen :P Men får d dessverre litt uregelmessigt for d. Men tvile ikkje på at denne hadde våre bra for mg for tamponger e bare domme å vonde :D

 4. Heisann Silje! Jeg må bare si at jeg digger bloggen din! Jeg kom her først fordi jeg søkte på google: «miljøvennlige mensutrasjonsbeskyttelse» haha. Jeg bare hater å kaste så mye søppel så jeg måtte finne meg noe annet. Nå har jeg kjøpt den og brukt den og bare elsker den! Så tuuuusen takk for det!

 5. Jeg har lest meg opp på det, og det er fristende! =) Men hvordan føler du det går med renslighet? Må du sterilisere den etter hver periode?

  • Jeg bare vasker og skrubber den godt med intimsåpe etter hver mensperiode jeg (har en egen negleskrubb til den), og den holder seg ren og pen og har gjort det i flere år :-)

 6. Hei! Leste om moon cup for første gang på bloggen din for ganske lenge siden, og nå har jeg endelig kjøpt meg en! (Digger den! Men kjenner jeg får bittelitt noia hvis den sitter for langt opp når jeg skal ta den ut. Haha. Det krever vel bare litt øvelse, håper jeg.)

  Lurer på om du kan anbefale en intimsåpe som ikke er testet på dyr? Gjerne fra iherb.

  Det går greit å bare vaske den etter hver periode, altså? Man -må- ikke koke den?

  Alternativet er jo å vaske den med sprit, men jeg er skeptisk ettersom det man finner på apoteket kan være tilsatt parfyme og mye annet rart som ikke har noe å gjøre på innsiden (eller utsiden) av en kropp.

  Nå blir det litt en litt lengre kommentar en planlagt, men jeg vil gjerne si at jeg kjøpte den oljen du har skrevet om, den som man smører på i dusjen og som lukter sukkerspinn. Den falt i smak hos både meg og mamma, som også prøvde den. Tusen takk for alle de gode anbefalingene dine. Du er super! :)

 7. Heii :) bare lurer på hvor man kan få kjøpt sånne :D det høres veldig bra ut å har lyst til å prøve ;) klem <3

 8. Jeg googlet litt – og endte opp på dette innlegget. Lurte på om du noen gang har hatt problemer med at den lekker? Bruker du noen rags eller noe annen beskyttelse i tillegg?

 9. Hei, ser du har en tampax der? Ser ut som en compak? Hvis det er det, hvor kjøpte du den/de? De har de ikke på rema 1000, Coop marked eller kiwi. Jeg har lett og lett, men finner aldri noe slikt!

 10. Har akkurat begynt å bruke mooncup ,men opplever desverre at den lekker litt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.