Mochi!

Mochi er en snodig matvare jeg ikke blir helt klok på, men som jeg på en måte er litt småhekta på likevel. Jeg leste om det hos Ragnhild for over et halvt år siden, og måtte bare prøve! Ragnhild skrev: «Mochi er laget av brun sticky ris (og ingenting annet), som er kokt og presset sammen. Når man steker det (enten i ovnene eller pannen) blir de puffy og seige og kjempegode.» Da var jeg solgt, så jeg bestilte meg et par pakker Mochi på iherb.

Slik gjorde jeg:
Med kniv delte jeg de harde og seige klumpene i 4 deler, og stekte de 10 min på 220 grader i stekeovn, snudde de, og stekte de 5 min på andre siden. De blir sprø utenpå og litt seig inni, og smaker igrunn ikke så mye alene. Jeg beit hull på dem, putta inni litt Monki ristet og saltet tahini + dyppa de i hummus, DET var kveldsmumsen sin det :-)

Anbefales hvis du liker ting som kanskje er litt rart, men som du likevel syns er litt godt. Hvis det ble logisk, hehe.

Har du prøvd mochi før?

Ønsker dere en fiiin fin dag!

19 thoughts on “Mochi!

 1. :D
  Jaaa, er ikke mochi helt fantastisk? Er så glad jeg oppdaget det ( leste om det i the kind diet av Alicia silverstone, og bare viste jeg kom til å elske det siden hun beskrev det så fristende ;) ). Veldig godt med tahini eller andre smør på.

 2. Dette høyrdes godt ut på ein utruleg rar måte
  Litt som MiracleNoodles, som eg nett har bestilt for fyrste gong.

  Elskar å mumse på kald brun ris eller riskaker, så dette er kanskje tingen for meg.

  • Åj så spennende, takk for at du delte linker! Visste ikke at man kunne bruke mochi på den måten, nå lærte jeg noe nytt :-) Maten din så veldig god ut, og det synes at du har lagt ned mye jobb med å skrive ned så mange oppskrifter i bloggen din.

 3. Dette har jeg ikke smakt(eller hørt om) før, men nå ble nyskjerrigheten trigget!:D Dette skal jeg definitvt bestille og prøve i nermeste fremtid! Takk for tipset! :)

 4. i det siste har jeg blitt mer inspirert til å endre livsstil: spise mer økologisk og raw food, og kutte ned på kjøtt, om ikke helt etterhvert. skal bestille min første pakke fra iherb så fort jeg får lønning, og lurte på om du hadde noen tips til en nybegynner i nettbutikken. er det noe pålegg, barer, te eller andre ting du vil anbefale? :) bloggen din er fantastisk og du er en inspirasjonskilde!

  • Så kjekt å høre Amanda! Og gratulerer som snart iherb-frelst, hehe. Jeg bestiller så si alt på iherb, unntatt ferskvarer. Jeg har alltid kakaobarer av bokhvete i hus og noen pumpkinseed-barer, kokosolje, chiafrø, tahini, lecithin, kokosmelk, mel, produkter til dusj, hud, hår og ansikt ++++ Jeg har en kategori som heter Iherbfavoritter tror jeg, der ser du litt ting jeg liker å bestille. Lenge siden jeg har laget iherb-innlegg nå, så det kan jeg gjøre igjen til uka :-) Og du, bruk gjerne rabattkoden min BUH225 første gang du handler der!

 5. Hei! Jeg har fulgt med på bloggen din lenge nå og den er fantastisk bra og du virker som en veldig flott person! :)
  Jeg skulle gjerne lagd noe av maten selv, men jeg er sengeliggende med ME så har ikke noen mulighet til det. Jeg tenkte å kopiere noen oppskrifter herfra og lime inn i et word dokument og sende til mamma, men jeg får ikke til å høyreklikke og kopiere noe herfra :/ Er det noe med kodingen på siden din kanskje? Skjønner jo du ikke vil at andre skal kopiere og bruke, men det er bare litt dumt siden det hadde vært mye greiere å sende på mail i et dokument og så hun kunne skrevet det ut enn å sende en haug med linker, siden huns er helt grønn på data, hehe :)

  Ha en fin dag!

 6. Mochi er kjempegodt! Det er japansk, så når jeg var der i 6 måneder fikk jeg det servert på mange forskjellige måter. I nuddelsupper og andre gryter blant annet. Det beste var når de stekte dem og pakket dem inn med enten nori, ost og soyasaus, eller med kinako – ristete og knuste soyabønner med litt sukker.

  Åh, har en pose mochi liggende. Kanskje jeg skal lage meg noe sånt i helga. Ble veldig fristet nå :)

 7. Rart og spennende:) Hvor kjøper du tahinien din? Den jeg har funnet på innvandrerbutikk hittil er det så mye sukker i.

  • Kjøper litt forskjellige, både på iherb, helsekost og innvandrerbutikk. Den på bildet er kjøpt på helsekost og er øko og laget av ristet sesamfrø med havsalt. Digg! Andre jeg har brukt har vært raw, og de kan være ganske bitre og ikke god som pålegg alene. I hummus er de gode da. Nå har jeg en uåpnet en fra iherb i skapet, den tror jeg er lettristet, også har jeg et åpnet glass fra asiasjappe som også kun inneholder sesamfrø, den er helt ok, men ganske tynnflytende. Så tahini er ikke bare tahini har jeg etterhvert erfart! hehe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *