Kremet vegansk blomkålsuppe

Da jeg så at Elin la ut blomkålsuppe på bloggen sin i helgen ble jeg helt sjuuuuk og bare måtte ha blomkålsuppe! Så i går laget jeg en stor porsjon så jeg kunne spise det til middag to dager på rad.

Dette er bare en ca oppskrift, jeg brukte ikke mål.

Kremet vegansk blomkålsuppe ala Silje
1 blomkål
1 boks havrematfløte (2 dl)
1 løk
1 fedd hvitløk
Litt grønnsaksbuljong (gjærfri økologisk fra Naturata)
Litt malt muskatnøtt
Salt
Pepper
Vann

– Surr forsiktig løk og hvitløk i litt olje i gryta.
– Tilsett blomkål, som du har delt opp i medium store buketter, og fyll opp med vann så det dekker blomkålen. Kok i 5 min til blomkålen er lett mør, men ikke kokt istykker.
– Hell bort vannet og ta ut noen blomkålbuketter (sett til side). Stapp resten av blomkålen og løken i gryta med en potetstapper, og hell oppi fløte og vann, og mos det hele med stavmikser til suppen er glatt og fin. Tilsett salt, pepper, muskatnøtt og buljong. Kok opp og kok i 5 min. Smak til med evnt mer krydder.
– Tilpass mendge væske til du får passende konsistens slik du vil ha den.

Før servering har du oppi igjen blomkålen du satt til side, slik at du får litt biter i suppa.

Jeg hadde helt glemt hvor digg blomkålsuppe er! Nam nam :-)

20 thoughts on “Kremet vegansk blomkålsuppe

 1. Glemte du ikke å skrive på vann i oppskriften? :)
  Den hørtes veldig god ut, forresten.

 2. Jeg elsker supper, det er så utrolig godt og koselig å spise!=)
  Favorittene må være blomkålsuppe, brokkolisuppe eller spinatsuppe, NAM!=D

 3. Kjempegodt, og blomkålsuppe er enkelt å lage :) Hvis det er blogginnlegget mitt du linker til, så har du linket til deg selv. hihi ;-p Hvilket godt brød er det som ligger ved tallerken din på bildet… Hjemmebakt? Så godt ut.

  • Wopsi! Hadde ikke skrevet http:// før linken din så da ble den sendt til min blogg istede. Fikset nå! :-D Takk for at du sa fra! Brødet er improviasjonsbrød, laget av havremel, bokhvetegryn, et «all pourpose flour» fra iherb, linfrømel, litt olje og salt. Nom nom :-)

 4. Er stor fan af jordskokkesuppe, så mon ikke blomkålssuppe var værd at prøve :D Der er forresten en opskrift på lækker (hvis jeg selv skal sige det) jordskokkesuppe på min blog ;)

 5. Så kjempe godt ut! blomkålsuppe har jeg aldri laget fra bunn av ,tror jeg..på tide kanskje;) jeg spiste mye de ferdigposene før men det holder jeg meg jo unna nå.Blir dette to store porsjoner? slik at flere enn en person kan bli mett på det? :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *