Kosekaffe – Soyalatte!

Jeg drikker svært lite kaffe, og drikker den aldri svart lenger. Gjør jeg det begynner jeg å svette, får mageknip og skjelver. Noe jeg derimot elsker er soyalatte! Jeg er så heldig at jeg tåler soya godt, så derfor bruker jeg økologisk soyamelk. Koffein er ikke noe særlig bra da, så jeg drikker dette bare av og til, hvis jeg skal ut på byen feks. De andre drikker alkohol – jeg får opp fresen med kaffe, haha. Du kan også lage denne uten kaffe i, da blir det bare en god og søt varm drikk, et alternativ til kakao.

For å lage en god Siljesoyalatte trenger du:
– Økolgisk naturell soyamelk (jeg bruker GoGreen sin med kalsium)
– Vaniljepulver (bruker denne, kjempegod til alt!)
– Litt kanel
– Ønsket mengde god espressokaffe (jeg lager den i sånn kanne på stekeplaten)
– Littegrann stevia eller palmesukker.

Lag kaffe, varm opp melken (trenger ikke koke), rør inn kanel og vanilje, hell i et glass og ha oppi kaffen til slutt.

Soyamelk er utrolig fin å lage melkekaffe med, for når du varmer den opp så blir det superenkelt å lage et skikkelig deilig tykt skum, du trenger nesten ikke melkeskummer en gang!

Drikker du kaffe?
Har du prøvd å lage kaffe med soyamelk?

35 thoughts on “Kosekaffe – Soyalatte!

 1. Jeg får litt lyst å prøve dette, men skepsisen til soya sitter jo langt inne da. Øko soyamelk høres jo kjempebra ut, og skum er også veldig gøy da ;).. Drikker ikke svart kaffe selv pga smaken, men drikker gjerne iskaffe og kaffedrikker med melk på kafe. Kanskje ikke sunneste, men godt er det i kulden!

 2. Jeg får også kaffeskjelven, svetter over hele kroppen, skjelver, blir urolig og det kjennes ut som noe vrir seg rundt inni magen. Det er synd, for jeg elsker kaffe! Heldigvis tåler jeg espresso bedre enn trakterkaffe og det er jo bra, siden jeg liker espresso best :) Har hørt at siden espressokaffe er mørkere brent, er mye av koffeinen brent bort. Vet ikke om det stemmer, men det kan virke sånn!
  Jeg tåler ikke kumelk heller, men det er kanskje det beste å ikke tåle, for hva skal men egentlig med et annet dyrs morsmelk? Jeg drikker for det meste te, men når jeg er på kafé pleier jeg av og til å bestille enkel soyacortado eller enkel soyalatte. Mmmm, skummet blir skikkelig tykt, kjempegodt! Jeg drikker aldri kaffe hvis jeg ikke har spist nok og drukket mye vann, da kommer skjelven med en gang. Hvis skjelven kommer må jeg bare slenge i meg mat, det pleier å hjelpe! Drikker aldri kaffe på kvelden heller, da får jeg ikke sove… Blir himla kreativ og energisk av kaffe!

 3. Kremt, jeg drikker vel i grunn ganske så mye kaffe. Elsker alt ved kaffe! Drikker aldri latte, men jeg liker cappuccino med soyamelk. :)

 4. Noen skjelver hvis de ikke får kaffe, andre hvis de får for mye. Vanesak alt sammen konkluderer jeg med :-) Selv nyter jeg en espresso med fløte hver morgen, fantastisk godt, som en sterk fløtecortado. Sterk men avrundet smak. nom nom! Både med eller uten koffein. Er lei av såpeskummete latte med klissete sirup, en skvett kaffe og en halvliter melk iallefall :-)

 5. Hmm. Har aldri smakt kaffe med soya, men drikker egentlig sjelden kaffe med noko i. Har vore heilt frelst på Zoegas det siste året. Mørkbrent og skikkelig god smak. Tar heller ein kopp med den kaffeen laga heime enn å betale i dyre domar ute. Drikk ikkje mykje kaffi heldigvis, og no skal eg ha ein periode heilt uten har eg bestemt. Men neste gang eg skal ha meg ein kopp skal eg prøve med litt soyamelk også :)

  Ps.: har fiksa kommentargreiene på bloggen no, så no kan ein til og med vere anonym ;)

 6. Liker ikke kaffe jeg, blir kvalm av det. Liker ikke kaffesmaken særlig i sjokolade heller :S

 7. Jeg drikker dobbel espresso med litt fløte i ;) En til frokost og en til dessert!

  Så du hadde linket til meg på siden din! Ble superstolt, altså;)

 8. Jeg drikker soyalatte daglig.
  Mitt tips er å skumme den oppvarmede soya melken, enten med en melkeskummer eller med en visp, for så å helle den i kaffen. Mmmm, bedre kopp får du ikke <3

 9. Så pussig, jeg reagerer lik som deg på svart kaffe. Blir virkelig uvel, så jeg drikker sjeldent noe med koffein i…men denne så virkelig fristende ut da. :D

 10. Jeg har drukket kaffe med soyamlek helt siden jeg ble veganer da jeg var nitten. Veganer var jeg bare i ett år, men har fortsatt å drikke kaffe med soyamelk etter det for det om. Og de beste kaffebarene i denne byen selger all sin kaffe med soyamelk for 5 kr ekstra, og det er jo ok.

 11. Det ser veldig godt ut, jeg eeelsker lukten av kaffe! Men jeg får skikkelig vondt i magen hvis jeg drikker noe med kaffe i og soya bruker jeg ikke. Pleide å ignorere magevondten før og drakk caffe latte på cafè nesten hver gang, fikk jo igjen for det resten av dagen da.. Nå er jeg snill med meg selv og lar være:) Holder meg til å sniffe litt på kjæresten sin kaffe i stedet, hehe.

 12. Hei Silje!

  Liker bloggen din kjempegodt, føler meg veldig veldig inspirert til å legge om kostholdet litt. Mer raw-food, mindre prossesert mat.
  Et ønske til innlegg, kanskje kunne du lage et innlegg med basic-matvarer? El hva bruker du mest? Hva er det lureste å bestille/kjøpe først?

  Du er virkelig ei vakker jente, og du skriver veldig bra. Ønsker deg ei fin uke :)

  Stor klem

 13. sv: Oi, oi, oi *Lukker øynene, må ikke se, iiiikke se* Hehe. Soyamelk er super i kaffe. Desidert det beste alternativet til kumelk. Jeg syns faktisk soyamelk som ikke er økologisk smaker vondt, fysj, utrolig ekkel smak på de!

 14. (Det skulle ikke være sv: over) haha :P

  sv: Manukahonning som gave ja, ikke dumt det da. En virkelig pleiende julegave altså! Jeg har ikke prøvd det proteinpulveret du bruker, er du fornøyd med det? Jeg har bare slått meg til ro med mitt jeg :) :)

  Ha en superfin dag :)

 15. Elsker kaffe, men kan ikke drikke for mye. Da merker jeg det på kroppen med en gang. Selv er jeg kjempe skeptisk til soya, men fikk lyst til å prøve dette med kokosmelk:). Tro om det blir bra?

  L:)

  • «Fri fantasi», haha. Ja det kan du si. Nei det er vel ikke stort jeg kan gjøre med det. Når folk ikke greier å komme på sine egne ting, blir vi som faktisk gjør det kopiert. Får følge med, og hvis hun begynner å lage direkte kopier får jeg si fra . Men kan ikke si jeg føler meg så veldig truet enda akkurat ;-) Og folk vet jo hvor originalene kommer fra nå, monstrene mine er jo blitt ganske utbredt allerede :-)

 16. Soyalatte er kjempe godt! Lagde forresten en ganske lik som dette igår. Prøvde forresten den de har på Kaffebrenneriet som er kjempegod. Jeg elsker kaffe, egentlig skikkelig kaffetørst nå etter en gjennomført treningsøkt. Ha en fin helg, Silje. =)

 17. Leste om deg under «om meg». Så skjønn du er, Silje. Livet blir så mye lettere å leve når man blir kvitt bitterhet og negative tanker :) Så du dokumentaren i går? Katie Piper var jo bare superskjønn og utrolig inspirerende. Det er jo faktisk bare å bestemme seg for å ikke være et offer og gjøre det beste utav livet med de premissene man har.

  Du er inspirerende, Silje, og om noen år sitter du på TV og promoterer boken din :D

 18. Ja,jeg bestilte den etter å ha surfet litt rundt på iherb (skummelt for lommeboka), og trodde det var nok et kosttilskudd som kunne være «kjekt å prøve», hehe;) Men da jeg åpnet den i dag for å ta meg litt pulver i varmt vann, oppdaget jeg at det var en slags «kaffe»!:) Jeg ble kjempeglad, for jeg er veldig glad i kaffe, men skal helst ikke drikke det pga formen, og har holdt meg til te i det siste. Men jeg savnet kaffen, og denne er kjempegod!!:) Så nå er jeg happyhappy for at jeg oppdaget denne ved en feil;)

  • Ja sånt er morro :-) Jeg har jo drukket minimalt med kaffe siste året, men har drukket det litt oftere i det siste igjen (kanskje en gang daglig, «ofte» liksom, hehe), og jeg syns ikke jeg blir noe dårlig av det egentlig jeg. Lager espresso i et lite glass med soyamelk i. Leste i blodtypedietten skjønner du, at både kaffe og soya er medisinsk for blodtypen min, så da tenkte jeg shit au. Har du lest den?

 19. Nei, har ikke lest den, og har ikke snøring på blodtypen min heller (lettere ironisk når man tenker på hvor mange blodprøver jeg har tatt de siste fem årene, hehe). Kanskje på tide å finne det ut?;)
  Så bra at du kan tåle litt soya og kaffe!:) Soya merker jeg at jeg reagerer litt på- i store mengder. Kaffe har jeg ikke direkte merket noe på i små mengder, men tenker det beste er å holde seg unna, selv om det ble mest koffeinfri da jeg fortsatt drakk kaffe. Men nå skal jeg prøve denne «løvetann-kaffen» litt. Den var overraskende lik kaffe. Moro når man gjør slike «feil», hehe:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *