Vinn boken «Siljes Reise»

Vinn boken "Siljes Reise"

Har du lyst på et gratis eksemplar av kokeboken min? Det kan du få, for nå er det KONKURRANSE!
For å kunne vinne må du svare på minst ett av de tre spørsmålene nedenfor. Jeg setter pris på gjennomtenkte tilbakemeldinger.

For å være med i trekningen svarer du på minst ett av spørsmålene, gjerne alle tre:
1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
2) Hva syns du om maten jeg lager?
3) Hva er en god kokebok for deg?

Skriv svarene dine i kommentarfeltet og voila! Du er med i trekningen.
Tre personer vinner én bok hver.
Konkurransen varer i 10 dager. Vinnerne trekkes og publiseres fredag 7.mars.

Husk å fylle inn epost-adressen din i epost-feltet når du kommenterer (klikk på bildet under her for å se nærmere hvordan du gjør det). Den vil ikke vises offentlig.

Epost

 

 

 

 

 

Lykke til :-)

Boken bestilles på nettet her.

86 thoughts on “Vinn boken «Siljes Reise»

 1. Denne boka har jeg siklet etter siden den kom!

  1) Det som inspirerer meg til å lage mat er når jeg kan bruke ferske råvarer og trylle sammen en kjempegod rett som nesten har lagd seg selv fordi fokuset på råvarene står i sentrum. Eksempel: tomatsuppe lagd fra grunnen. Sååå mye bedre enn de derre posegreiene, og man vet akkurat hva som er oppi! Når man lager vegetarretter fra grunnen av får man muligheten til å prøve ut nye smakskombinasjoner og bli kjent med grønnsaker og frukter som man ellers kanskje ville gått forbi.

  2. Det jeg liker best med maten du lager er at den er sukkerfri og at du har den kunnskapen om det som jeg mangler. Jeg liker å eksperimentere, men det er så kjekt å følge en oppskrift som du «vet» kommer til å bli god. «Silje stemplet»

  3. En god kokebok er en bok du kan komme tilbake til år etter år. Den har gode basisoppskrifter i bunn, og i tillegg andre spennende «juveler» som man kan teste ut når man har bedre tid eller lyst å oppdage nye ting. Fine bilder er også viktig :)

  Fingers crossed!!

 2. 1. Matblogger og tv-programmer
  2. Syns du lager interessant mat, og ikke minst et pluss med sunnhet og noe som er utenom det vanlige. Du sprer inspirasjon! Dessuten er det fantastisk med alternativ for oss som ikke tåler for eksempel gluten :)
  3. En god kokebok er variert, gir valgmuligheter som passer mine matvaner som er gluten og helst sukkerfritt. Den har også inspirerende bilder, og oversiktlig layout. En kokebok for meg bør spre matglede og inspirasjon i hverdagen.

 3. Hva inspirerer meg når jeg lager mat? Det finnes ufattelig mange flinke mennesker «der ute» som lager den mest fantastiske maten. Alt fra snacks til søndagsmiddager. Sosiale medier har gjort det mulig å gjøre øynene sultene gjennom raske tastetrykk. I tillegg til å innhente inspirasjon fra andre gjennom sosiale medier, er det også viktig for meg at maten faller i smak hos de jeg bryr meg om, venner og familie. Ved å lytte til deres meninger blir jeg inspirert til å prøve nye varianter og oppskrifter.

  Hva jeg liker ved kokeboken din? Jeg har selv erfart hvordan kroppen kan ta skade av «dårlig» mat med uheldig lite næring og masse tilsettningsstoffer. Det er derfor viktig for meg å lage mat der jeg kjenner til ingridiensene og hvor jeg vet at kroppen min blir fornøyd. I din kokebok er det nettopp slike oppskrifter jeg finner. Det er i tillegg enkelt å få tak i ingridiensene og jeg blir utfordret til å prøve nye smaker og kombinasjoner.

  En god kokebok for meg er som nevnt tidligere en bok hvor smaksløkene blir utfordret, man blir «utfordret» til å prøve noe nytt og du gleder deg til å prøve neste oppskrift i morgen. Når jeg tar meg selv i å sitte å bla i kokeboken, få vann i munnen og «smake på rettene» med øynene, vet jeg at dette er en kokebok for meg. Det er også viktig at ingridiensene er tilgjenglige og ikke tar et alt for stort innhugg i studentbudsjettet.

 4. 1. Nye oppskrifter på bloggar er til stor inspirasjon, der eg får testa nye ting og gjerne nye matvarer. Så matblogginnlegg har stor innvirkning!
  2. Maten du lagar ser utruleg lekker ut!! Eg er imponert over at du kjem på alt dette sjølv, men er veldig glad eg får sjansen til å låne oppskriftene dine. Egentleg likar eg alle typane matinnlegg du har, men best er sjølvsagt godteriet ;)
  3. Ei god kokebok er kjernesunn, gjerne litt raw og inneheld supermat. Den er enkel å følga samtidig som ein kan ta i bruk mange av dei rare ingrediensane ein har i skuffen. Og den inneheld alt fra frokostoppskrifter til godteri og kaker!

  Kryssar alle fingrar for at eg har ein sjans her, for har såååå lyst på den kokeboka di!! :)

 5. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  Blogger, kokebøker, oppskrifter, bestemor, mamma og pappa, fint vær, dårlig vær, ferie, høytider, nye smaker, reiser, gode restaurantopplevelser, spennende lukter, nye krydder og råvarer inspirerer meg til å lage mat – kort sagt det meste :)

  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  Maten du lager er nyskapende, inspirerende og enkel.

  3) En god kokebok inneholder en god blanding av inspirerende, lettlagde og mer kompliserte oppskrifter. Artikler om kosthold, matvaner og råvarer er også interessant å lese om. Når jeg åpner boka vil jeg få lyst til å lage mat og bli gira på å prøve nye råvarer og kombinasjoner!

 6. heihei :) jeg har kjempelyst til å vinne kokeboken din! Elsker kokebøker!

  1) jeg blir først og fremst inspirert av blogger og matprogram. jeg blir ekstra inspirert av mat som er gjort med en vri og som gir en liten utfordring!

  2) jeg synes du lager mye spennende mat som ser supergodt ut :) jeg liker spesielt de kjøttfrie oppskriftene du kommer med, det er gøy å prøve nye ting som jeg ikke visste at gikk an :)

  3)for min del er en god kokebok variert, på ulike måter. det må gjerne være mange forskjellige typer mat/måltid (frokost, lunsj, middag, osv), samtidig som at det er oppdelt i enkle, raske retter og litt mer konpliserte og utfordrende retter :)

  krysser fingrene for at jeg er en av de heldige! :-)

 7. 1. Jeg blir inspirert av andre bloggere til å lage mat, men mest av alt blir jeg inspirert av smaken og helsefordelene maten jeg selv lager gir. Siden jeg selv har ME er det ikke alltid jeg har så mye krefter til overs, og mange spør meg hvordan jeg orker å lage all mat fra bunnen av. Det er enkelt fordi jeg synes matlaging er gøy, og det virker avstressende på meg. Når jeg spiser sunn mat føler jeg at jeg nærer ikke bare kroppen min, men også meg selv. Det er viktig i den tiden vi lever i dag! Også er sunn mat kjempe godt!!!

  2. Jeg synes maten du lager er fantastisk! Jeg er ikke veganer selv, men jeg prøver å inkludere så mye grønt på tallerkenen min som jeg kan. Derfor synes jeg det er spennende å lese bloggen din. I tillegg synes jeg det er fantastisk at du viser hvordan en som har ME kan få til de mest utrolige ting! Du er virkelig en inspirasjon for mange :) Jeg liker å se på bildene dine, fargene dine inspirerer meg til å fylle mitt kosthold med farger. Oppskriftene dine på råsjokolade er mine favoritter <3

  3. Når jeg kjøper en kokebok vil jeg gjerne lese litt om filosofien til forfatteren, i tillegg til oppskrifter. Det er viktig for meg at boken er litt personlig, at den gir meg noe :) Oppskriftene bør ikke være for kompliserte, i alle fall ikke alle. Da er det lett at boken blir stående i hyllen med de andre, og glemt :p De bøkene jeg liker best, har gjerne flekker og ser godt brukt ut, etter å ha ligget åpne mange ganger på kjøkkenbenken :D Også er bilder kjempe viktig :D

 8. 1) For øyeblikket er det ingenting som inspirerer meg til å lage mat, jeg sliter helt utrolig mye med å lage mat faktisk. Jeg har så og si ingen matlyst og har ikke hatt det i mange mange år. Jeg syns mat er utrolig vanskelig og sliter med å lage det. Jeg prøver så godt jeg kan å lage så sunn og bra mat som det går an, men mat smaker ikke. Men om jeg må svare noe så ville det nok blitt matbloggere sånn som deg, med mange fine bilder og flotte oppskrifter.
  2) Jeg har prøvd ut en del oppskrifter og det jeg har prøvd har jeg likt! Jeg liker oppskriftene du kommer med, dessverre er det ikke alt jeg kan lage eller spise siden jeg ikke spiser alt du har i oppskriftene dine, men som regel så går det an å bytte det med noe annet.
  3) En god kokebok er en bok som har mange bilder og fin oversikt. Boken kan også inneholde litt informasjon.

 9. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  Ønsket om å utforske nye ingredienser og retter, og dessuten koser jeg meg med å surre rundt på kjøkkenet. Og selvsagt er jeg jo veldig glad i mat da, hehe.

  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  Noen ganger brukes det en del ingredienser jeg ikke har stående hjemme, men alt i alt liker jeg bloggen og oppskriftene godt. Fine bilder inspirerer masse, så det er jeg glad for at du tar deg flid med :)

  3) Hva er en god kokebok for deg?
  Igjen, gode bilder er viktig for meg. Det høres litt overfladisk ut, men en viktig oppgave kokebøker har for meg er å inspirere og å gi lyst til å lage mat, og kun skrift gir meg ikke den lysten. En kokebok med gode bilder sammen med oppskrifter som er lette å forstå er derimot en sikker vinner, i hvert fall om de fleste oppskriftene inneholder mye grønnsaker og ingredienser jeg liker å bruke :)

 10. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat? Lage gode vegetariske retter som både er billige, lette å lage og sunne. Dessuten har jeg lenge slitt med spiseforstyrrelse, å lage mat og gjøre det til en kreativ og morsom prosess fører til at mat ikke blir så vanskelig.
  2) Hva syns du om maten jeg lager? Maten du lager er spennende og kreativ. Den er også sunn og den insinuerer meg til å eksperimentere mer på kjøkkenet.
  3) Hva er en god kokebok for deg? En god kokebok inspirerer og viser at man kan variere rettene man lager. Den er vegetarisk. Fine bilder er også et pluss

 11. Så snilt av deg! Jeg vil så utrolig gjerne vinne boken din!

  1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  Akkurat nå er det flere ting. Jeg vil bli flinkere! Som barn og yngre ungdom lagde jeg veldig sjeldent mat, og om jeg gjorde det lagde jeg ferdigmat. Jeg har derfor nå egentlig begynt med blanke ark, og lærer noe nytt hver dag. Jeg leser meg opp på ernæring og næringsinnhold og hva man kan bruke forskjellige matvarer til. Så det er en ting, jeg vil lære og ny kunnskap inspirerer meg. Jeg vil også bli sunnere, og da spesielt med tanke på å øke grønnsaker og frukt i kostholdet mitt. Jeg har kuttet kraftig ned på rødt kjøtt, og nå kutter jeg også ned på hvitt kjøtt. Vegetarmat inspirerer meg, jeg ønsker å bidra til noe positivt for miljøet, dyrene våre og ikke minst helsen min. Dessuten er matlaging sosialt, jeg elsker å lage mat med kjærsten. Vi lager en ny rett omtrent en gang i uken, og det inspirerer oss til å dele mat med venner og familie. Det er også gøy med andre smaker, og det å prøve nye ting.

  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  Jeg synes den er veldig spennende, litt som et nytt univers for min del. Du finner på så mye nytt, som jeg ikke har tenkt på engang. Det var du som fikk meg til å kjøpe juicemaskin, og begynne å «juice». Du har fått meg til å åpne øynene for iHerb, og for matvarer som vil kroppen det beste. Jeg blir så glad av folk som tenker annerledes, og som tenker dyrevern og miljø.

  3) Hva er en god kokebok for deg?
  En god kokebok for meg er en som beskriver ganske nøyaktig hva jeg skal gjøre, hehe. For jeg er ikke så flink til å lese mellom linjene. Og som har mat i mange farger og former. Som fokuserer på god helse, rene produkter og som kan lære meg noe nytt.

 12. Hei navnesøster! Har fått låne boken din av en venninne og har veldig lyst på et eksemplar selv. For eksempel er overnight oats blitt min faste takeaway-frokost hver morgen. Takk for inspirasjon :-)

  Her er mine svar:
  1) Jeg blir inspirert av å bruke ingredienser på en ny måte. For eksempel å bruke avocado i kakekrem, hvite bønner som snopekuler og annet. Gjerne ting som er vanlig i det norske kjøkken men som jeg aldri har tenkt på på noen annen måte enn at de kokes ihjel, som for eksempel brokkoli. Jeg har som mål for meg selv snart å gjenoppdage den stakkars brokkolien som er så misbrukt i kokekar over hele Norges land. Jeg blir også inspirert av når andre skriver på en måte som snakker til meg, som f.eks. «jeg har aldri vært noen særlig fan av rosenkål, men når man lager det på denne måten så er det så godt at jeg nesten ikke klarer la være spise hele porsjonen selv». Da må jeg jo prøve, siden jeg også misliker rosenkål. Fine bilder eller eksempler på hva og hvor jeg kan bruke en rett til, er også inspirerende.

  2) Jeg synes maten du lager er veldig flott. Derimot, selv for meg som er ganske bevandret i innvandrerbutikker og iherb gjennom mange år, er det endel ingredienser jeg har måttet gå til innkjøp av og rett og slett ikke finner. Jeg har spurt etter teff-mel eller korn i alle innvandrerbutikkene i Bergen nå, men ingen hadde hørt om det og jeg fant det ikke selv heller. Iherb er utsolgt for både melet og kornene på 3dje uken. Men det blir nok bra når jeg får tak i det. Selv prøver jeg forøvrig å passe litt på kaloriene, så når jeg regnet ut hvor mange det var i Snickers a la Silje så lot jeg min mann spise hele porsjonen ;-) Men – veldig bra altså, det er oppsummeringen. Jeg tåler alt i boken din, selv med alle matallergiene mine. Utrolig deilig å ha en kokebok hvor jeg tåler alt! Eller skal jeg si – så utrolig deilig det skulle vært å hatt en kokebok, siden jeg bare låner den :-)

  3) En god kokebok er for meg oversiktlig, enkel å bruke og gi meg også litt tidsaspekt. Her har jeg litt tilbakemelding – f.eks snickersbarene er egentlig delt i 3. Jeg begynte først å lage det som ser ut som hovedoppskriften, bare for å oppdage at «åja, sjokoladen står på side 16 og den må jeg lage i tillegg ja» og «karamellen er på en annen side.. søren.. har ikke funnet palmesukker før nå og iherbleveransen er på vei. Ingen sjokolade i dag». Det hadde vært greit å liste opp ALT man trengte til en oppskrift på samme side, så vet man om man har disse sjeldne ingrediensene i hus eller ei :-) (Har man gått tom så tar det jo en uke eller så å få tak i ny fra iherb.) Jeg er også litt småfrustrert over mangel på index på hvordan rettene er samlet. Jeg blar og blar, der er middag, og så kommer dessert og så.. hmm. Virker ikke helt logisk. MEN når det er sagt Silje – dette er ment som konstruktiv kritikk. Som nevnt synes jeg kokeboken din er STRÅLENDE, dette er bare for å få polert lakken til å stråle ekstra mye. Har planer om å lage hele boken din fra perm til perm. :-)

  Hjertelig hilsen navnesøster.

 13. Hva inspirere meg til å lage mat?
  – Oppdage nye smaker, lage sunn mat som kroppen har godt av, glede andre med et smakfult måltid, magien i å «få til noe» med maten.
  Hva synes jeg om maten du lager?
  -Gode oppskrifter som er lette å få til selv. Fine, fristende bilder.
  En god kokebok for meg?
  – En god kokebok for meg er en bok med varierte oppskrifter, trinn for trinn beskrivelser, gjerne med bilder. Tips og alternativer til ingredienser. Fine bilder, «idiot sikre» oppskrifter :)

 14. Hei! Denne boken har jeg SÅ lyst å vinne! :D
  1) Jeg har sterk intoleranse mot gluten og melk, og noe av det som inpirerer meg til å lage mat er all den «fæle» maten som man kan kjøpe i butikken. Dårlig smak, dårlig næringsinnhold og og dårlig for oss. Når jeg lager mat fra bunnen av vet jeg akkurat hva som er oppi, og jeg vet den er «ren». Dette fører til glad kropp, og glad jente! Dessuten er matlaging skikkelig god terapi. <3
  2) Maten du lager er for meg MIDT I BLINKEN, og jeg har prøvd meg på MANGE av dine oppskrifter. Du og bloggen er blandt annet grunnen for at jeg har FORELSKET meg i kikertpannekaker!! Da jeg må lage mat fri for det jeg ikke tåler er dine oppskrifter perfekte. Mat er medisin.
  3) En god kokobok for meg er en som er ryddig og oversiktlig. Alle ingrediensene i oppskriften må tydelig komme fram, og framgangsmåten må være godt forklart. Litt inspirerende og fristende bilder har jeg heller ikke noe imot.

  Nå krysser jeg fingrene! ;) Keep up the good work!

 15. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat? At jeg har matlyst først og fremst, men jeg synes også det er gøy å finne på nye ting eller lage sunnere varianter av retter som allerede finnes.
  2) Hva syns du om maten jeg lager? Jeg er veldig glad i både raw og vegansk mat, så synes det er midt i blinken. Jeg spiser stort sett glutenfritt også.
  3) Hva er en god kokebok for deg? Den er oversiktlig, ikke for lange eller avanserte oppskrifter og fine bilder slik at man kan bli fristet.

 16. spørsmål 1) det som inpirerer meg til å lage mat er:
  å se det fredige resultatet
  å lære noe nytt gjennom prossesen å lage mat jeg ikke har laget før
  å lære meg en oppskrift som jeg kan få bruk for
  (og nysgjerrigheten på hvordan det ferdige resultatet smaker )

  spørsmål 2)
  jeg synes maten du lager ser sunn og fristende ut på samme tid og oppskriftene er interesante for meg siden jeg har en del intolleranser blant annet gluten intolleranse (også ser maten du lager artig ut å lage)

  spørsmål 3)
  en god kokebok for meg er noe morsomt, underholdene, nyttig og praktisk å ha, og inneholder mange spennende oppskrifter som jeg kan få nytte og glede av! (og inneholder mange fristende bilder av rettene)

 17. 1) Oppskrifter uten ting jeg ikke tåler, som hvete og kumelk! Og oppskrifter som er spennende og gode uten at det krever så altfor mye av meg. Med ME er det slitsomt å lage mat. Usunt gjort på sunn måte er også veldig inspirerende, jeg er en sucker for god mat, for godteri og ofte det som er litt usunt, så å finne oppskrifter som gjør at jeg kan spise alt dette med litt bedre samvittighet er ofte noe som gjør at jeg begynner å kokelere på kjøkkenet! :)

  2) Jeg syns den er spennende! Nytenkende! Og det var blant annet dine oppskrifter som fikk meg til å begynne med raw mat og superingredienser! Jeg syns det er kjempespennende med sammensetningene du bruker, og at du greier å bevise at man kan lage GOD mat og godteri uten å bruke hvitt raffinert sukker etc!

  3) En god kokebok for meg er en som har fine innbydende bilder av rettene, man blir jo ofte mer fristet av det visuelle enn kun det skriftelige! Det er også viktig for meg at det er oversiktelige oppskrifter som er lette å følge og forklaringer som man ikke trenger å være kokk for å forstå!

 18. 1) Tanken på å nyte gode måltider sammen med kjæreste, venner og familie inspirerer meg veldig. Det trenger ikke være fancy. Noe av det beste er f.eks. taco på hyttetur, som har blitt et fast innslag. Men det å kunne servere noe til folk jeg er glad i, gjerne noe de aldri har smakt før, det er kjempegøy! En annen ting er det å finne nye løsninger og nye produkter som er sunne og gode for kroppen. Målet om å spise sunt i en travel hverdag inspirerer meg til å finne ut av retter som er både gode, sunne og enkle :)
  2) Du lager mye spennende. Jeg elsker at det er så mye allergivennlig mat hos deg. Hvis jeg noen gang får allergikere på besøk som jeg ikke vet hva jeg skal servere er bloggen/ boka di garantert stedet jeg vil lete.
  3) En god kokebok inneholder selvfølgelig gode oppskrifter. Oppskriftene trenger ikke være enkle, men de må være enkle å forstå. Gode og fristende bilder er et must, og det tipper jeg boka di har nok av :D

 19. Hei Silje
  Synes du har en kjempefin og inspirerende blogg, masse gode oppskrifter, så ønsker meg veldig kokeboken din :)

  1 Min inspirasjon når det kommer til matlaging er gleden over å kunne sette sammen fullverdig næring for kroppen min av få og enkle råvarer. Jeg lytter til hva kroppen min vil ha, og tar det jeg har, og når jeg lar kroppen få velge, blir det alltid smakfult <3
  2 Synes du har kjempegode oppskrifter, digger all rawfooden din! og selvom jeg ofte tar det jeg har, er det inspirerende med gode tips. Bl a nøttemelken din som jeg nettopp skal sette ut i livet, kjøpt inn hasselnøtter i dag ;) Kun prøvd m mandler tidligere, men hasselnøtter er jo sååå yummi, så en blanding av disse to..mmm Kjenner d må bli bra :D
  3 En god kokebok for meg er liten og lett, enkel, lite dill dall, fristende bilder :)

  Keep up the good work!

  God klem fra Linda

 20. 1. Du, og mange gode oppskrifter er min inspirasjon. (Og håpet om å bli bedre)
  2. Blir nyskjerrig på maten som presenteres her på bloggen. Veldig mye bra. Flotte bilder man blir sulten av.
  3. Passe enkle oppskirfter. Må være mulig å lage for folk flest. Gode bilder.

 21. 1) Gode og enkle/godt forklarte oppskrifter, fine og oversiktlige bilder både underveis og av det endelige resultatet
  2) Har enda ikke fått prøvd noen av oppskriftene dine – men synes det ser veldig spennende ut! Har ikke samme type kosthold som deg, men skulle så absolutt ha prøvd ut mye av det du lager! Synes både middagene dine og kakene dine ser veldig spennende ut! =)
  3) Svaret her er kanskje det samme som på nr 1? Godt forklarte oppskrifter og fristende bilder :)

 22. Bilder innspirer meg til å lage mat. Gode matbilder eller fine bilder av diverse ingredienser. Gjerne fargerike.
  Maten du lager er inspirerende og sunn. Det er sånn jeg liker det. Sunt og godt, godt for både kroppen og sjelen :-)
  En god kokebok er varierende og inneholder mange bilder.

 23. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  Først og fremst blogger eller bøker med gode bilder, men også nære venner og mat jeg faktisk kan smake på. Farger og teksturer lokker meg til å lage mat. Maten bør være laget fra bunnen av med rene og gjerne lokale råvarer, og jeg setter pris på sukkerfrie, glutenfrie og melkefrie oppskrifter. Rawfood er et stort pluss. Er oppskriften enkel med lett tilgjengelige råvarer er det så mye større sjanse for å prøve den ut, merker jeg.

  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  Jeg har fulgt bloggen din i mange år, og har funnet mye inspirasjon i den! Maten du lager er god, fin, sunn og passe enkel å lage. En stor takk til deg. Liker at du bruker så mye blomster. Også morsomt at du nå bor i hjembyen min, mens jeg nå bor i området du kommer fra ;)

  3) Hva er en god kokebok for deg?
  Jeg er en utpreget estetiker, så at den ser bra ut og har mange gode bilder er en forutsetning. Rikelig med farger og former er bedre enn minimalisme- kokebøker. Oppskrifene bør være supergode, supersunne og superenkle! Og som nevnt helst sukkerfrie, glutenfrie, raw og melkefrie. Boken kan helst dekke alle slags måltider og tilbehør. Jeg liker lekne og frigjørende kokebøker, som oppfordrer til eksperimentering og å stole på seg selv.

 24. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat? Gode blogger med matglede. Det å ha middagsgjester gjør at jeg blir oppfinnsom, leken og kreativ i matveien. Ønsket om å spise sunt og godt.

  2) Hva syns du om maten jeg lager? Den er super! Annerledes mat presentert på en hverdagslig, enkel måte som gjør det lett å bli inspirert og lett å kopiere. Har klikket hjem flere produkter fra iHerb som du har anbefalt, og er særlig fornøyd med de tørkede kirsebærene, teffgrøten og ertemelet som gir grønne pannekaker!

  3) Hva er en god kokebok for deg? Den må ha gode, lyse, delikate bilder av maten. Enkel å finne frem i og den må inspirere. Og ikke minst, jeg må føle noe for innholdet. Enten at jeg liker forfatteren meget godt, eller at temaet treffer hjertet mitt. Og at det kommer noe mer frem om forfatteren/temaet. Slik at kokeboken blir noe mer enn bare om mat, men litt mer personlig. :)

 25. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  Jeg er glad i å lage mat som er bra for min egen helse, for dyrene og for miljøet. Det er dette som i hovedsak inspirerer meg til å lage mat!

  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  Du er utrolig kreativ på kjøkkenet, og lager mat som ser utrolig god ut, og som sikkert smaker enda bedre. Bloggen din er en stor inspirasjon!

  3) Hva er en god kokebok for deg?
  En god kokebok er for meg kort fortalt; oversiktelig, vegansk og variert.

 26. Hei! Vanskelig å svare på hva som inspirer meg til å lage mat. jeg bare syns det er morsomt, Spesielt det å prøve å lage nye ting som jeg ikke har laget før. prøve nye kombinasjoner osv.
  En god kokebok for meg er ei bok med veldig varierert mat. Der det er alt fra fisk til bakeoppskrifter :)

 27. Jeg blir inspirert til å lage mat gjennom fine kokebøker ,blader og blogger som din :) Jeg drømmer alltid om å kunne lage sunne og gode retter som faller i smak for hele familien, og at måltider kan være en hyggelig stund enten man er alene eller sammen.
  Jeg synes det er kjempemorsomt å se hvor mye spennende du får til å lage, med de ingrediensene du bruker. Jeg blir veldig inspirert til å prøve nye retter og og ingredienser og å ta sunnere valg :)
  En god kokebok for meg må ha mye bilder og gode forklaringer. Gjerne også litt informasjon om de litt mer uvalinge ingredienser. Jeg faller som regel helst for de litt personlige kokebøkene.
  Gleder meg til å lese din :)

 28. 1. Bilder av mat og nye oppskrifter inspirerer meg til å lage mat.
  2. Jeg syntes alt du lager ser så godt ut, og får lyst til å lage mye av de samme selv =) Særlig oppskriftene på de sukkerfrie godis og godbitene du har!
  3. En god kokebok for meg er en bok med bilder av retten, ryddig oppsett. Og med gode tips og triks!

 29. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  Jeg leser en del matblogger og får en del inspirasjon fra mamma. I tillegg kjenner jeg veldig godt forskjell på når jeg spiser usunn og sunn mat, og det gir meg motivasjon til å spise sunnere – jeg får mer energi.

  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  Den er annerledes og spennende. Litt rar i forhold til hva jeg er vant med, så jeg blir nysgjerrig og får lyst til å prøve. Generelt ser det utrolig godt og sunt ut.

  3) Hva er en god kokebok for deg?
  En god kokebok skal ha fine og inspirerende bilder av maten som beskrives. Den burde ha litt informasjon om de grunnleggende prinsippene i det temaet den tar for seg og ikke minst ha mange gode oppskrifter.

 30. 1) Min pappa var først og fremst min inspirasjon til å begynne og lage sunn mat etter at han fikk diabetes. Jeg startet vel først fordi jeg gjerne ville lage sunn og god mat og sukkerfrie, gode desserter og bakverk som han også kunne kose seg med, og etter den gang har jeg blitt veldig glad i å lage mat.

  2) Jeg blir så glad av å se de spennende og gode oppskriftene du deler med oss! Jeg har selv prøvd meg på noe av det, og det har smakt bedre enn forventet. Det har også falt i smak hos pappa her hjemme, som for det meste er VELDIG kritisk til kjøttfri mat.

  3) En god kokebok for meg er enkel å forstå; man behøver ikke være supererfaren for å klare å skjønne hvordan maten skal lages og tilberedes. I tillegg burde den ha fine illustrasjoner og/eller bilder av de forskjellige rettene. Noen tips og triks kommer også veldig godt med :)

 31. 1. Hva inspirere meg til å lage mat

  Jeg elsker å lage mat. Sunn, bærekraftig mat som man kan spise med god samvittighet.

  For meg er mat så mye mer enn bare «mat». Det er en del av et større kretsløp som ikke bare pårvirker meg/deg, men også de som dyrker maten, jordsmonnet osv. I mine øyne er bevisste matvalg ekstremt vitkig hvis man vil være med på å gjøre verden til et litt bedre sted å leve.

  Takk for fin blogg, Silje.

  Ps. Har veldig lyst på kokeboka di <3

 32. Yey, konkurranse! Krysser fingrene:D

  1. Hva inspirerer meg til å lage mat? Jeg blir inspirert til å lage mat av mange ulike ting. Det kan være at jeg fant noen skikkelige gode økologiske tomater på butikken eller at jeg bare mååå ha kakao-avokado-mos;) Det er inspirerende å lage mat når jeg vet ingrediensene er økologiske og dersom det er kjøtt/egg/meieriprodukter at dyrene har blitt behandlet som de fortjener. Jeg blir inspirert av å vite at jeg lager noe som gjør kroppen og sinnet mitt godt. Det er også inspirerende å lese matblogger;)

  2. Jeg syns maten du lager er helt fantastisk! Har en forkjærlighet for det søte du lager, spesielt kakene.

  3. For meg er en god kokebok oversiktlig, har fine bilder og må gjerne inspirere meg til å prøve noe noe nytt. Variasjon mellom enkle og mer avanserte oppskrifter syns jeg er fint.

 33. Hei!
  1. Å se andre lage retter som ser så god ut at man bare gleder seg til å gjøre det selv, og spise den!!! Og å tenke: hvor flinke er ikke de, og hvor LYST har ikke jeg til å være så god? For mat er noe som gleder ALLE :D
  Pluss at det er KULT å kunne det.
  2. Kjempegod! Mine favoritter er de gluten-, gjær- og eggfrie rundstykkene! Og alle kakene…….. <3
  3. En god kokebok for meg er en som er enkel og oversiktlig, med fine, store bilder og litt personlig preg på ting, gjerne små visdomsord kokken har samlet på sin ingrediensliste (til Livet!) ;)

  Takk for at jeg fikk muligheten til å vinne!

  Hilsen Marianne :-)

 34. 1) Jeg blir inspirert av blogger, slik som din :D Og av matbilder på instagram, gode kokebøker osv. Og når jeg leser om helse og hvor sunt det er med sunn mat, får jeg lyst til å juice en grønn juice med en gang :)
  2) Maten du lager er alltid god! Sjokoladen, kakene og smoothiene dine blir alltid gode om jeg bruker oppskriftene dine!
  3) En god kokebok for meg har mange fine bilder i farger og gjerne litt info om ingrediensene som blir brukt. Oppskriftene bør for min del være veganske eller raw, uten sukker, gluten og alt det der..

  Så gøy med konkurranse :D Ha en fin dag Silje ;)

 35. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  Alle de fargerike, sprudlende grønnsakene som ligger og viser seg frem på torg og i butikker. Årstidene, som gjør at jeg craver forskjellig type mat. Kjæresten min, som er like glad i smaker som jeg er, og som alltid er fornøyd!

  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  Superinspirerende, og med grunnverdier jeg liker. Jeg er en relativt fersk leser av bloggen din, søkte etter inspirasjon fordi kjæresten min har bestemt seg for å gå ned i vekt, og det er jeg så glad for! (Målet hans er IKKE å gå på en eller annen vill diett, men å bytte ut spesielt energirike matvarer, spise mer variert, være mer aktiv og dermed gå ned i vekt). Han er åpen for flere kjøttfrie middager, noe jeg liker veldig godt, og da passer jo denne bloggen bra til vårt formål. Jeg har også sett spesielt etter desserter som er noe sunnere enn ei plate Freia og en pose potetgull, og det BUGNER det jo av her, så jeg er veldig glad for at jeg dumpa innom her!

  3) Hva er en god kokebok for deg?
  En ryddig bok med fine bilder, og oppskrifter med solide, gode råvarer. Ikke for vanlig, og ikke for avansert :)

 36. 1. godt spørsmål! Ofte lager jeg noe fordi jeg har lyst på noe godt. Så er det jo lit koselig også. Jeg tenker ofte ikke noe lengre enn det. Har lyst og lage ting, og mat må man ha og da gjerne noe som smaker godt i samme slengen :) hehe. Men når det er sagt er jeg ofte inspirert av blogger til og begynne lage noe nytt og det liker jeg :)
  2. Jeg har fulgt med lenge, og selv om jeg ikke forstår hvordan du får til alt så bra sammen, synes jeg maten din virker både god og interessant! Gjerne en vei jeg vil gå mer mot, mer vegansk, hadde nok ikke skadet, tvært i mot. Så må jeg få si at kakene dine ser veldig vakre og gode ut! Jeg setter ekstra pris på alle oppskrifter uten melk og gluten.

  3. Enkel, sunn, fristende, forståelig, og fin.

  Har lyst på en kokebok! :) Ønsker deg en fin kveld. Mvh Ann Kathrin

 37. 1) Etter at jeg ble syk har jeg vært nødt til å snu opp ned på kostholdet mitt. Fra sukker, hvitt mel og ferdigprodukter til sunn og naturlig mat fra bunnen av. Det føltes helt umulig i starten, men det hjalp enormt å finne blogger som viste meg at det var mulig å lage GOD mat med sunne ingredienser. Jeg har blitt mye flinkere til å lage mat, men det er fortsatt litt trist å gå forbi hyllene med brød og boller i butikken. Da hjelper det å lese blogger med oppskrifter på sunn «usunn»-mat.

  2) Maten du poster på bloggen ser alltid utrolig god ut, og jeg er så glad for at maten du lager er fri for gluten og sukker i tillegg til å være vegansk, for da kan jeg spise all maten du lager! Jeg har laget mye god mat med dine oppskrifter, og hvis du lurer på hvem som flere ganger i uka googler «mild sjokolade siljesreise», så er det meg:)

  3) En god kokebok for meg er en bok som inneholder mat jeg kan spise. Den må ha fine bilder, være oversiktlig og inspirere til å lage mat på en matlei dag! Og aller helst inneholde store mengder sunn mat og godis som smaker usunt!

 38. 1. Barna mine inspirerer meg til å lage god hjemmelaget mat. Jeg er opptatt av at de skal vokse opp med sunne og bevisste matvalg, slik at de står styrket med masse kunnskap når de en dag står på egne ben. Jeg synes også det er viktig for egen helse å spise «riktig», og jeg lar meg ofte inspirere av gode blogger. :)

 39. 1. Jeg er generelt veldig glad i å lage mat, spesielt å utforske nye ting – så det er inspirerende å titte inn i mitt eget kjøleskapet og kjøkkenskapene for å finne på noe å mikse sammen. Og med litt chili, ingefær og hvitløk blir det som regel en supergod rett. Men når sant skal sies (uten å virke som en smisker) så er det du, Silje, som har inspirert meg til å gjøre det på denne måten. Det er du som inspirerte meg til å utforske og å klare å lage god mat, selv med ufattelig mange allergier – du var en reddende engel da jeg først ble intolerant mot «alt mulig». Det var spesielt inspirerende siden vi er intolerant mot akkurat de samme råvarene.
  Titter også på andre matblogger, og får ideer ved å følge mange på Instagram. Fantastisk!

  2. Det er som jeg nevnte i forrige svar veldig inspirerende å se alt du får til – selv med mange allergier! Jeg har prøvd ut så ufattelig mange av oppskriftene dine – så jeg kan virkelig ikke si annet enn at jeg beundrer deg for den jobben du gjør, det er så utrolig mye godt (selv uten sukker, egg, melk, gjær, gluten – «ALT»), og det er så gøy og herlig å vite at det faktisk går ann å lage så mye deilig! Takk for at du ga meg håpet tilbake for flere år siden, og for at du har gjort meg til den gode kokken jeg er i dag! <3

  3. En god kokebok for meg er en bok hvor jeg kan slå opp på hvilken som helst side og faktisk kunne lage nettopp den retten. Ikke minst å kunne benytte meg av oppskriftene uten å måtte bytte noen av ingrediensene (det har jeg gjort altfor mye, så det er luksus å kunne følge en oppskrift til punkt og prikke). Det er også en bok som har mye variert, hvor det finnes noe jeg kan lage til en hver anledning, hvor jeg kan lage noe jeg virkelig får lyst på en dag og vite at det smaker himmelsk. Både middagsmat, lunsj (alle måltider generelt) og kaker, sjokolade, søtsaker (uten sukker). I skrivende øyeblikk har jeg laget en kokebok selv, hvor jeg har hentet mange oppskrifter fra deg, fra andre matblogger og fra mitt eget hode – det er en god kokebok for meg. Og med tanke på at alle av oppskriftene dine som jeg har laget hittil smaker fantastisk, vil jeg høyst sannsynlig tro at din kokebok er en god, nei vent, perfekt kokebok for meg! Det hjelper også at den ser VELDIG bra ut, utseendemessig også!

 40. 1. Det, eller DEN, som inspirerer meg mest i fht matlaging er min datter. Hun har endel allergier, bl.a. egg og melk, og intoleranser, bl.a. hvete. For to år siden var hun meget syk og hadde hun MANGE intoleranser, jfr. intoleransetest hos alternativ terapeut. Jeg måtte kaste overbord all gammel kunnskap om hvordan man lager mat, for å kunne lage mat hun kunne spise, bli frisk av og gi næringsstoffer nok til at hun kunne vokse på. Ila disse årene har jeg bl.a. ved hjelp av din og andres blogger, og to kurs i raw food hos unge kokker, utviklet meg både kreativt og kunnskapsmessig i fht matlaging, med det fantastiske resultat at min skjønne datter har blitt frisk! Ene og alene av å få tilrettelagt kosthold og få riktige kosttilskudd.

  2. Jeg synes maten din er kreativ, nyskapende og velsmakende. Og ikke minst er du, som jeg, opptatt både av god smak og av høy næringstetthet i maten. Du har vært til stor hjelp og inspirasjon i kampen for å få min datter frisk.

  3. For meg er en god kokebok inspirerende i form av fine bilder. Den er skrevet på en så enkel måte at det er lett å følge oppskriftene. Den er også laget slik at man kan variere med ingrediense utfra hva man tåler/liker/har i skapet. Som mor til et mulitiallergisk/-intolerant barn er det for meg viktig at hun tåler det meste i oppskriftene, eller at ingredienser lett lar seg bytte ut/varieres. Denne kokeboken vil være aldeles glimrende mtp henne, da hun pr. i dag tåler nesten all frukt og grønnsaker, men aldri mer kommer til å spise egg, melk og hvete…

  Så jeg håper selvsagt jeg (for ikke å si min datter!) er en verdig vinner.
  Uanz vil jeg takke deg for all inspirasjon og støtte, og for at jeg via din side fant frem til Unge Kokker. :-)

 41. 1) Jeg vil gjerne vite hva jeg spiser. Når jeg lager mat, kan jeg selv kontrollere hva jeg har oppi maten. Mat som er laget fra bunnen av, er best.

  3) En god kokebok for meg er en variert kokebok, hvor man ikke trenger veldig spesielle ingredienser (som man bare kan få tak i i spesialbutikker o.l).
  Skulle gjerne sett mer vegetarianermat (og evt. også veganermat) i «vanlige» kokebøker, slik at folk ble mindre skeptiske til slik mat.
  En annen ting jeg liker ved enkelte kokebøker, er at de har oversikt over protein/fett og karbohydrat-innhold i ulike matvarer, og også hvilke næringsstoffer man finner i ulike matvarer. På den måten blir det enklere å selv sette sammen gode og varierte måltider med de fleste av næringsstoffene man trenger. :)

 42. 1. Helsen til mine barn og meg selv er den største inspirasjonen. Jeg vil at det vi spiser skal være næringsrikt.
  2. Jeg elsker de søte fristelsene du lager, vi må jo kose oss men det skader jo ikke at godisene er litt sunne;-)
  3. En kokebok bør inneholde teknikker som er mulig å mestre uten å være gullvinner fra Bocuse d’Or liksom.

 43. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  – Å vite at ingen har måtte dø for maten jeg lager.

  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  -Spennende! Har fulgt bloggen din siden den var ny og har lært masse nytt! Ikke uten grunn at jeg enda følger bloggen din. Det var for eksempel her jeg leste om raw sjokolade for første gang og begynte å lage det selv.

  3) Hva er en god kokebok for deg?
  Kanskje litt rart svar, men jeg liker når det er fine og fristende bilder av maten

 44. 1) Det som inspirerer meg til å lage mat er at mat er godt. Det er inspirerende å lage og spise mat sammen. Jeg har lyst til å lage mat for å spise sunn mat og for å kose meg med maten.
  2) Jeg synes maten du lager virker veldig god. Det er inspirerende at du klarer å lage så sunne og fristende måltider. Det er kult at det er vegetarmat. Jeg har selv lyst til å spise mindre kjøtt.
  3) En god kokebok er inspirerende og med oppskifter med naturlige ingredienser det er lett å få tak i. Jeg synes en god kokebok inneholder enkle oppskifter som kan brukes i hverdagen.

 45. 1. Det er egentlig ganske mye som får meg til å bli inspirert i å lage mat. Det begynte først og fremst for rundt tre år siden, da jeg startet å kutte ned på kjøttinntaket. Etter det begynte jeg å lære mye innenfor matlagning, f.eks. vitaminer og ulike smaksopplevelser, og har blitt veldig inspirert av dette. Jeg elsker å teste ut nye oppskrifter, og har et veldig variert kosthold. For et år siden fikk jeg diabetes, så jeg har også nylig begynt å teste ut lavkarbomat.

  2. Maten du lager er utrolig spennende! Sunn mat er best, og det er helt klart oppskriftene dine!

  3. En god kokebok for meg inneholder mange oppskrifter, og inspirerende bilder av rettene. Jeg er ikke spesielt fan av kokebøker med mange bilder av selve kokken, det synes jeg ikke er så interessant. Det er også veldig greit at kokebøkene inneholder sunne oppskrifter som er bra for kropp og sjel.

  Mvh. Regine Folkman Rossnes

 46. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  Jeg har veldig lite energi og sliter mye med lite matlyst og vanskeligheter med å finne på hva jeg skal lage, så mat er veldig vanskelig for meg for tiden. Jeg syns blogger med sunne og enkle oppskrifter er inspirerende og sunne kokebøker med flotte og fristende bilder.

  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  Jeg syns du lager mye spennende og flotte retter, det er utrolig mye jeg har lyst til å lage av den maten du kommer med.

  3) Hva er en god kokebok for deg?
  Det er en bok med enkle og flotte oppskrifter som ikke tar så alt for lang tid å lage og med flotte bilder og informasjon om diverse matvarer og tips.

 47. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  – Etter tre måneder i Vest-Afrika med mye infeksjoner og sykdom utviklet jeg glutenallergi. Så nå må jeg utforske andre alternativer. Er oppvokst i en familie som er opptatt av dyreveldferd og økologisk mat, så mye av matintressen stammer nok derfra.
  2) Hva synes du om maten jeg lager?
  – Jeg har testet ut noen av dine oppskrifter, alt har vært en suksess så langt. Du inspirerer meg også til å teste ut nye ting på egenhånd, noe som jeg aldri har turt før. Har alltid hatt lyst til å være flink til å lage mat, og nå synes jeg selv at mine mat-ferdigheter begynner å komme seg. Jeg er veldig opptatt av estetikk, så det er selvfølgelig et pluss at bloggen og kokeboken din ser fine ut! I helga skal jeg teste ut en raw-kake til min lillebrors 18-års dag.
  3) Hva er en god kokebok for deg?
  – Først og fremst må den være vegetarisk. Den må være estetisk fin å se på, fine og inspirerende bilder av maten(som er mulig å oppnå når du lager maten selv). Oppskriftene må være overkommelige, og selvfølgelig smakfulle.

  Jeg er veldig glad i bloggen din, du inspirerer! :)

 48. Må en dansker være med i konkurrencen… eller er det for langt væk?
  Jeg elsker at lave mad og bliver inspireret af at snuse rundt i kogebøger, blogs, madprogrammer osv. Alt med gode billeder! Det er også en af de ting der skal opfyldes for at en kogebog er god, den skal have gode farvebilleder. Derfor elsker jeg også din blog, for den er fyldt med indbydende og inspirerende billeder. At maden desuden er fantastisk lækker, er jo et plus mere. Jeg laver sjældent mad direkte efter en opskrift. Kommer altid til at lave noget om i løbet af processen. Derfor er dine (og andres) opskrifter kun en inspiration for mig. Men hvilken dejlig måde at blive inspireret på;) Jeg synes vældig godt om din allergivenlige mad, da den passer fint ind i min egen måde at spise på. Jeg tåler ikke gluten og sukker, som ellers ofte er en del af vegansk mad. Derfor tak for din blog:) og jeg ville elske at vinde din bog!

 49. 1. Familien min inspirerer meg til å lage mat. Jeg er så heldig å ha seks barn som ikke er kresne, og som elsker å prøve nye smaker. Det gir meg inspirasjon til å variere og improvisere både i hverdagen og i helgene.

  2. Det er mye spennende oppskrifter med flotte smakskombinasjoner. RAW-konseptet har jeg trykket til mitt hjerte, for det er jo så sundt for hele familien

  3. En god kokebok har flotte bilder, spennende smakskombinasjoner og uventede elementer, satt sammen til en helhet. Kokeboken er både inspirasjon, veiledning og underholdning

 50. Det som inspirerer meg til å lage mat er råvarer. Og det å lese gjennom innholdfortegnelser for å finne ut at produktet er laget av dritt. Ellers har jeg en geniun interesse for mat, kosthold og det å prøve ut nye ting. Elsker å se gjennom bloggen din for å lese om alt du har gjort, du har bl.a. åpnet øynene mine for rå mat og egenlaget sjokolade, takk!

  Maten din er så god at jeg brukte din oppskrift på julaften. Enough said! (du bruker i blant litt vanskelige ingridienser dog, en ny guide over hvor du finner ting – i trondheim – hadde vært fint, ser at noen av butikkene i din gamle guide har sluttet å eksistere)

  En god kokebok er en bok som har oppskrifter som inspirerer, en bok som gir meg ti oppskrifter i en, om du skjønner? Den må gjøre slik at jeg får ideer til å lage lignende mat selv, lære meg en måte å lage mat på framfor å lære meg å lage en matrett. Det er slik din mat har vært, det er sjeldent jeg bruker oppskriftene dine til punkt og prikke, men jeg har ofte lest gjennom en og laget noe lignende noen dager etterpå fordi jeg ikke klarer å slutte å tenke på det!

  Har tenkt å fortelle deg det når du kommer innom jobben min (kaffebrenneriet), men du er en stor inspirasjon i min hverdag og jeg er, tro det eller ei, innom bloggen hver dag. Vel. Nok klisjeer. Du er råkul.

 51. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?: Jeg blir inspirert av hvor godt kroppen min fungerer når jeg gir den nok og bra mat, og det at jeg har spist meg frisk fra mye ledd og magevondt ved å justere kostholdet. Massevis av energi og matglede er også en inspirasjon! Blogger som din er også en kjempeinspirasjon!

  2) Hva syns du om maten jeg lager?: Jeg synes maten din virker spennende og smakfull, og fargerik! (Jeg elsker farger). Blir alltid kjempe inspirert av å ta en tur innom bloggen din, og det motiverer meg til å ta gode valg i hverdagen!

  3) Hva er en god kokebok for deg?: En god kokebok inspirerer meg til å teste ut nye oppskrifter, både ved å følge oppskriften helt, og ved å finne små justeringer som du selv trives med. En god kokebok har mange fargebilder og inspirerer til matglede og kokkeglede!

 52. 1.Reiser og nye matopplevelser inspirerer. +å vite hva jeg har i meg :)
  2.Inspirerende ;) spennende :)
  3. Tydelige og ikke alt for kompliserte oppskrifter. Gode ingredienser.Fine bilder :)

  rankh@hotmail.no

 53. 1. Det som inspirerer meg er å lage mat er gode råvarer som fremmer god helse, spesielt siden jeg er mamma, og at jeg har fibromyalgi. Jeg har fått beskjed av leger at jeg ikke blir bedre, så jeg vil bevise dem feil. Mat er medisin!

  2. Vi elsker maten din :) Datteren min på 9år bestemte selv for 1 år siden å bli vegetarianer, så da måtte jeg finne matoppskrifter som var god og næringsrik, og som hun ville spise. Hun er med på å velge på bloggen din hva vi skal spise, og hun er kjempe fornøyd :) Tusen takk for fantastiske oppskrifter :D

  3. En god kokebok skal inneholde litt forskjellig: alt fra varme & kalde retter til litt søtt. Jeg liker godt at det er skrevet litt info underveis, og helst med fine fargerike bilder.

 54. 1. Det som inspirerer meg til å lage mat er gode råvarer som fremmer god helse, spesielt siden jeg er mamma, og at jeg har fibromyalgi. Jeg har fått beskjed av leger at jeg ikke blir bedre, så jeg vil bevise dem feil. Mat er medisin!

  2. Vi elsker maten din :) Datteren min på 9år bestemte selv for 1 år siden å bli vegetarianer, så da måtte jeg finne matoppskrifter som var god og næringsrik, og som hun ville spise. Hun er med på å velge på bloggen din hva vi skal spise, og hun er kjempe fornøyd :) Tusen takk for fantastiske oppskrifter :D

  3. En god kokebok skal inneholde litt forskjellig: alt fra varme & kalde retter til litt søtt. Jeg liker godt at det er skrevet litt info underveis, og helst med fine fargerike bilder.

 55. 1) Eg finn inspirasjon på nett og i kokebøker, vil gjerne lage smakfull og sunn mat til familien vår på fem. Matlysta og inspirasjonen går desverre litt i bølgedaler, og no er eg litt nede i ein dal og treng litt ny inspirasjon.

  2) Dette er første gong eg er innom bloggen din, googla soyamelk og kaffi og havna her. Har sitte her og lest (og sikla litt) ei god stund no!

  3) Ei god kokebok gjev meg inspirasjon, har lekre bilete og er spanande å bla i. Men den må også faktisk ha oppskrifter eg vil lage, ting som ikkje er for kompliserte eller har ingredienser som eg ikkje får tak i (typ levande hummer). Eg elskar kokebøker, har mange og les dei gjerne som litteratur på sengekanten ;)

 56. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  Det som inspirerer meg til og lage mat er først og fremst matlyst. Ingen matlyst, ingen matglede for min del, men jeg kan også finne på og lage mat bare for og prøve ut noe nytt for og se om det trigger matlysten. I tillegg er det ekstra stas dersom man får til noe nytt som slår ann blandt venner og familie.

  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  Maten du lager ser skikkelig digg ut. Jeg har ikke smakt den enda, men hvis smaken er likt det synlige resultatet så er det nok top notch!

  3) Hva er en god kokebok for deg?
  En god kokebok for meg inneholder et variert utvalg av oppskrifter, med bilder av retten slik at man vet hvordan ting skal se ut til slutt.

 57. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  I det siste har jeg blitt veldig inspirert av vegetarkosthold, og eksperimenterer en del med det, så da er det vegetarblogger som inspirerer meg mest for tiden, og et sunt og variert kosthold som ikke tar for mye tid å følge.

  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  Jeg synes maten du lager ser veldig god ut, og pluss for at det ikke er altfor mange avanserte ingredienser.

  3) Hva er en god kokebok for deg?
  En god kokebok er for meg en bok som får meg til å ville lage maten den inneholder, sammen med steg for steg bilder og gode forklaringer på hvordan det skal gjøres, det må heller ikke være altfor avanserte prosesser/ingredienser og utstyr som trengs.

 58. 1. Det som inspirerer meg til å lage mat er det å kunne lage mat som er sunn, som smaker godt og i tillegg er med ingredienser jeg ikke blir syk av. Jeg synes det er spennende å finne ut hvilke smaker og teksturer som passer bra sammen og kanskje finne nye oppskrifer som ikke er så «logiske».
  2. Jeg synes maten du lager er spennende. Du bruker mange ingredienser som er nye for meg, men som er svært nyttige å vite om på grunn av nyoppdagede intoleranser, og dermed har det åpnet seg en helt ny verden for meg.
  3. En god kokebok skal inneholde både hverdagsoppskrifter og litt mer ekstravagante oppskrifter. Slik at uansett om man skal lage mat på en vanlig tirsdag eller lage mat for å underholde gjester finner man det i den samme kokeboken.

 59. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?

  Jeg blir inspirert av reiser, av matprogrammer- og av restaurantbesøk. Nå nylig har jeg blitt inspirert av den krydderserien som har gått på NRK. Jeg er en sucker for alle typer matprogrammer- dette var intet unntak.
  2) Hva syns du om maten jeg lager? Jeg skal være så ærlig å si at jeg ikke har prøvd den- men om jeg vinner kokeboken skal jeg nok gi en tilbakemelding på det også :)
  3) Hva er en god kokebok for deg? En god kokebok har delikate bilder, som ikke er «stylet» for mye- slik at resultatet virker uoppnåelig. Ellers er oppskriftene nøyaktige, og enkle å følge.

  Ida Lind
  urettferdig(ætt)live.com

 60. 1. Jeg får inspirasjon til å lage mat når jeg ser at andre nyter smaker, og jeg ser hvordan mat kan samle folk. Jeg syns også det er spennende å lære å kjenne meg selv gjennom mat, prøve ut nye ting og vite at mine matvalg er små bidrag til en sunnere, mer miljøvennlig og bedre hverdag.

  2. Jeg syns maten du lager er inspirerende, spesielt det at du introduserer maten du lager for alle de som kun spiser «vanlig» mat. Du er så dyktig på kaker, og jeg liker at du viser at dine matvalg ikke er kjedelige bare fordi du velger utradisjonelle ingredienser og kosthold.

  3. En god kokebok for meg inneholder mange bilder for inspirasjon, har spennende ingredienser og er brukervennlig. Jeg liker også at de inneholder litt tekst og veivalg, tanker om mat og gode tips.

  God helg :)

 61. – Jeg blir i hovedsak inspirert av matblogger til å lage sunn og god mat.
  – Jeg syns maten du lager er utrolig spennende, kreativ, annerledes, inspirerende og nytenkende med flotte og fristende bilder. Og du skriver på en leken måte. Man får lyst til å prøve oppskriftene. :D
  – En god kokebok for meg er: raw, vegansk med passe enkle oppskrifter og gode fristende bilder. Litt informasjon om de litt mere uvanlige ingrediensene man bruker i oppskriftene og hvor man får kjøpt de.

 62. Det som inspirerer meg til å lage mat er å finne oppskrifter med lekre bilder til. Jeg ser også en del matprogrammer på tv og får lyst å prøve mye av det som de gjør. Kokeboken din ser helt herlig ut og jeg gleder meg til å prøve den!

 63. det som inspirerer meg til å lage mat er at jeg da har full kontroll a innholdet i maten. Er ofte inne på blogger for å finne inspirasjon til oppskrifter, og fristende bilder på ulike blogger, blant annet din inspirerer veldig.
  Jeg liker godt maten du lager, som jeg skrev over så syns jeg bildene dine er supre. Alle av de oppskriftene dine jeg har prøvd har vært vellykket.
  en god kokebok er en med varierende oppskrifter, og igjen så er fristende bilder vitkig for meg.

 64. 1. Det som inspirerer meg til å lage mat er først og fremst god matlyst! :) Også lysten til å oppdage nye smaker, kombinasjoner og overraskelser i maten er også en viktig drivkraft.
  2. Jeg synes du lager etisk mat som gjør godt for både sjel og kropp. Du inspirerer meg til å gjøre noe ekstra ut av måltidene, også når jeg spiser alene (som jeg i utgangspunktet synes er veldig kjedelig…).
  3. Jeg elsker kokebøker, jeg kan lese dem på sengekanten. :) En god kokebok for meg MÅ ha fine bilder og estetisk helhet! Den må være innbydene slik at jeg får lyst til å komme tilbake til den igjen og igjen, finne mine favoritter, plutselig oppdage noe nytt, se nye muligheter i en «gammel» oppskrift.

  Takk for fin og inspirerende blogg! :)

 65. Det som inspirerer meg til å lage mat selv er å se oppskrifter med uventede kombinasjoner av ingredienser. Dessuten ser det ut til at jeg har en del intoleranser (nytter ikke helt å ignorere dem), så jeg liker best å vite nøyaktig hva som er i maten.

  Jeg syns oppskriftene dine er spennende, pluss de gir meg et grunnlag for å eksperimentere selv. Jeg tåler nemlig ikke alle typer sukker-erstatninger, så prøver i stedet ut hvordan det fungerer å bruke for eksempel honning eller råsukker. Mange veganske oppskrifter fra USA kan bli alt for søte, så det er greit med oppskrifter med lite eller ikke noe tilsatt sukker selv i det som skal være kosemat.

  Kokebøker må være fristende, gjerne med bilder, og i alle fall godt og ryddig språk for at jeg skal bruke dem. Men ofte bruker jeg dem bare for inspirasjon og bytter om på for eksempel grønnsaker i en gryterett. Fint om oppskriftene er satt opp på en måte som gjør det lett å få oversikt over eventuelle spesielle ingredienser som må kjøpes inn (tenker på sånn som silketofu, chia, kokossmør, cacao nibs og så videre

 66. 1. Det som inspirerer meg til å lage mat er tanken på at når jeg gjør det, så prioriterer jeg det som er godt for meg(noe som er målet mitt i livet på alle plan), både fordi det gir glede og fordi jeg gjøre noe godt for meg selv og min egen helse (kropp/sinn).

  2. Synes den ser kjempegod ut, og liker at du lager mye snacks osv, som er sunn. Det gjør det lettere å nyte sånne ting uten at en føler en får dårlig samvittighet for å proppe i seg masse sukker osv. Man både kan kose deg og føle at man gjør noe bra for seg selv! I tillegg blir jeg veldig inspirert av å tilegne meg ny kunnskap om slik type mat.

  3. En kokebok med oppskrifter som helst er vegetarisk og hvor uten for mye sukker (som din), med oppskrifter og ingredienser som er relativt enkle å få tak i i Norge.

 67. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  Målet mitt er å klare å lage god, næringsrik mat som jentene mine vil spise, og som samtidig er spennende og god for oss voksne. I tillegg må middagsmat være gjennomførbar i «ulvetimen» etter barnehage og jobb, når alle er slitne etter dagen og helst skulle hatt middag for ti minutter siden. ;) Inspirasjon henter jeg fra blogger, blader, kokebøker og eget hode.

  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  Jeg har lest bloggen din lenge, og det tilsier vel at jeg har sansen for det du gjør. ;) Vi har som mål å ha minst to vegetarmiddager i uka, og bloggen din er super for å få inspirasjon til disse middagene. I tillegg er en av råsjokoladeoppskriftene du har liggende her min «go to»-oppskrift når jeg lager denslags. :) Håper du fortsetter å poste spennende, nye oppskrifter! Har savnet det mens du har jobbet med boka di.

  3) Hva er en god kokebok for deg?
  En som byr på oppskrifter for både hverdager og de dagene jeg har litt mer tid og overskudd til å leke meg. Jeg følger uhyre sjeldent oppskrifter til punkt og prikke, så jeg liker også bøker som har en litt mer «åpen» tilnærming til matlaging.

 68. Mine svar på alle 3:
  1) du Silje inspirerer meg, takk for at du hjelper meg til våge å prøve ut oppskrifter selv og støtter meg til en kjøttdeig hverdag fra morgen til kveld. Takk Silje for all inspirasjon.
  2) dine bilder, at du deler din hverdag og oppskrifter, gode tips og råd, hvor man får kjøpt ting eller bestilt. Fakta opplysninger og kreative ting. Jeg liker bilder av både dyr, natur, mat og et lite smil på lur, Silje mor gleder både liten og stor. Flott at du viser bilde med tekst på fremgangsmetode, det liker eg med maten din, den er kreativ, annerledes, GOD og kul måte å lage sunn mat på. Unike oppskrifter jeg ikke ser hvorsomhelst, det gjør DIN mat unik og spesiell.
  3) en god kokebok er en som har både bilder og oppskrift med fremgangsmåte forklart. Gjerne hvor mang får tak i ingrediensene som tips og råd. Porsjon og menge oppgitt er flott. Spesielt er det når det smaker like godt som bilde til Silje sin mat. En god kokebok er en du kan ha glede av å ta frem og dele med andre når gjester kommer.

  Håper på en kose kokebok i mitt hjem, hilsen Eva med denne hotmail:
  Skytten188@hotmail.com

  Stor klem

 69. 1. Jeg blir inspirert av å lese gode kokebøker, blogger og av å tenke på at jeg skal lage noe sunnt og næringsrikt til
  de jeg er glad i.
  2. Har prøvd mange av oppskriftene dine og synes du lager GOD mat. Og har nydelige bilder.
  3. En god kokebok inspirerer med gode bilder og tekst.

 70. 1. Blir inspirert av tanken på å lage mat som inneholder sunne ingredienser som gjør godt for kroppen. Blir også inspirert av å lese kokebøker, blad og blogger.
  2. Jeg er ofte innom den fine bloggen din og har prøvd mye. Noen av godteri- og kakeoppskriftene dine har blitt store favoritter. Du inspirerer stort!!
  3. MÅ ha fine inspirerende bilder og gjerne tekst som har litt historie om hvordan oppskriften ble til, litt om ingrediensene elller noen visdomsord.

 71. 1.) Det som inspirerer meg til å lage god hjemmelaget mat er forventningene til sluttproduktet :-) Mat er jo alltid godt!
  2.) Det jeg liker best med maten du lager er at den er sukkerfri og at du har god kunnskapen om matlaging. At du er inspirerende og iderik ! Jeg liker å eksperimentere, men det er så flott å følge en oppskrift fra deg med godt Silje-stemplet på – da blir resultetet bra :-)
  3.) En god kokebok er en bok som inspirerer til å bruke oppskriftene der – har fine bilder, oppskrifter med solide, gode råvarer, som gir aha-følelsen – og «dette MÅ jeg prøve» , som gir nye smakeopplevelser, inspirasjon til å prøve nye råvarer og nye kombinasjoner ! Som virker stimulerende og oppmuntrende på matlysten :-)

 72. 1) Jeg er egentlig veldig dårlig til å lage mat, men hvis noe først skal inspirere må det smake godt, se fint ut og være passe enkelt å lage :) Det er forresten veldig gøy å lage mat om jeg får det ordentlig til, men det er jo ikke alltid like lett.
  2) Den ser veldig god og spennende ut! Det er mye inspirasjon å hente fra deg. PS: sjokoladene og kakene ser spesielt gode ut, og jeg er utrolig imponert over hva du har fått til!
  3) En med oppskrifter uten alt for mange ingredienser, fine bilder (gjerne litt forklarende steg for steg bilder), varierende mat og gjerne både enkle og litt mer avanserte oppskrifter.

  Krysser fingrene :)

 73. 1) Jeg har alltid vært nysgjerrig på mat og tilberedning. Jeg har også alltid vært ute å kunne lage mat fra bunnen av uten at det skal være så mye hokus pokus. Nå ble jeg jo også mamma i november, så nå har jeg en kjempemotivasjonskilde til å bli enda flinkere til å lage mat

  • Også kom ikke de to andre punktene med :-(
   2) Jeg kom over siden din ved en tilfeldighet i 2011, da jeg googlet «hjemmelaget sjokolade». Siden det har jeg besøkt siden din jevnlig. Du lager så mye godt! Ofte, når jeg ser du har lagt ut en oppskrift, får jeg lyst til å løpe inn på kjøkkenet og lage det samme:-)
   3) En god kokebok for meg har delikate bilder, og enkle oppskrifter med ingredienser man ikke må løpe land og strand rundt for å finne.

 74. 1. Hva inspirerer deg til å lage mat? Det som inspirerer meg mest, er bilder av mat. Jeg kan derfor sitte i evigheter å søke på oppskrifter, bla meg gjennom de ulike kategoriene på matblogger og se i gode kokebøker.

  2. Hva synes du om maten jeg lager?Jeg har ganske nylig blitt interessert i vegetar og veganmat, så jeg har brukt timer på å lese og se på oppskrifter her på bloggen din. Det du lager er jo bare utrolig inspirerende! Det at maten du lager er vegansk, i tillegg til at den er sukkerfri og glutenfri, gjør det bare enda bedre. I tillegg tar du utrolig fine bilder!!

  3. Hva er en god kokebok for deg? En god kokebok for meg inneholder spennende oppskrifter. Både enkle og mer avanserte, nye og mer tradisjonelle. Den bør også være oversiktlig og kanskje viktigst: gode og delikate bilder! Det skal rett og slett være en bok som gjør at jeg blir inspirert og får lyst til å lage mat.

 75. 1. Jeg blir inspirert av ferske, sunne råvarer i mange farger! Jeg blir inspirert av folk som lager sunn mat som smaker fantastisk og er «snill» mot kroppen, sjelen og miljøet. DU inspirerer meg med ditt pågangsmot og hummør. Er selv syk med ME og har tatt til meg mye av rådene dine når det gjelder mat. Jeg har også funnet ut at det har mye å si på formen hva jeg putter i kroppen.
  2. Har fulgt bloggen din noen år nå og liker at du bruker ting man kanskje ikke vet helt hva man skal gjøre med, og lager noe godt. Du har et alternativ til ALT (tørr jeg påstå). Maten din er kreativ, sunn og ser spennende ut. Så må jeg nevne at det var du som lærte meg å lage sjokolade og konfekt fra bunnen av, noe jeg har fortsatt med. Det er jo så digg å spise godis som er bra for kroppen!
  3. En god kokebok for meg er fylt med vegetarmat og spennende grønt etter sesongen. Fine, tiltalende bilder. En bok som er litt annerledes og skiller seg litt ut fra andre. Liker å overraske andre med mat som smaker så godt at folk ikke tror at den er kjernesunn.

 76. Å jeg har vært syk og så ikke denne før nå. Jeg har så lyst på boken din.

  1) Jeg blir inspirert av gode råvarer. I dag hentet jeg en stor pose med økologiske grønnsaker fra et kooperativ jeg er medlem av og det inneholder ting jeg ikke visste eksisterte engang som erteskudd. Gleder meg til å lage salat av det. Oppskrifter inspirer meg også mye. For tiden holder jeg på å starte opp en bedrift som er matlavings relatert og driver for tiden å kartlegger hvilken mat blader som finnes. Å se så mye bilder av mat har fått meg til å bruke langt mere tid i kjøkkenet enn jeg har tid og energi til. Men blitt mye god mat:)

  2) Veldig inspirerende! Av det jeg har har prøvd så har det vært veldig godt. Selv om jeg i senere tid har kommet over kikertepannekaker i mange varianter (blant annet i India der det er frokost mat) så er jeg deg evig takknemlig for å ha introdusert meg for det. Det gjorde hverdagen så mye lettere! For tiden bor jeg midlertidig i et land som er elendig på allergier og sliter med å finne «normale» ting som fiberhusk. Jeg gleder meg til å få en forsyning hjemmefra i April for jeg har villet lage Chia rundstykkene dine lenge. Nytter ikke å bestille fra Iherb for tollgrensen her får den i Norge til å virke helt super.

  3) En god kokebok for meg er en som er enkel å forstå, uten at det trenger å bety at oppskriftene må være enkle å lage. Gode forklaringer er viktig, og nøyaktige mål. 2-3 søt poteter for eksempel sier ikke så mye når størrelsen varierer fra land til land, sted til sted. Jeg liker at den er litt visuell så jeg kan se hvordan retten ville sett ut om jeg hadde litt mer talent :) Jeg blir glad når det står noe om ca hvor lang tid det vil ta å lage hver rett. Det er og viktig for meg at det er noe jeg kan lage med mine mat allergier, eventuelt at det er oppskrifter jeg kan endre på enkelt. Hjelper meg lite når gluten erstattes med egg i allergi oppskrifter.

  Ønsker deg en fin helg!

 77. 1. Jeg blir inspirert av blogger, slik som din. Sunn og godt mat som gjør kroppen glad fra innsiden. God oversikt over spennende oppskrifter og linker til hvor ingrediensene kan kjøpes.
  2. Maten du lager ser spennende ut, og jeg får lyst til å lage det samme. Jeg har av og til kommet så langt at jeg har handlet inn det nødvendige. Men så har jeg brukt varene til andre ting. MEN du inspirerer og jeg må bare prioritere tiden min annerledes så får jeg laget noe av det du deler.
  3. Jeg synes en god kokebok skal ha gode bilder av maten og en enkel forklaring på fremgansmåte. Og selvfølgelig en liste med ingrediensene.

 78. Ååååå! Denne håper jeg på å vinne! Jeg kommenterer aldri, men leser hvert eneste innlegg du poster ;)

  1.) Å finne nye, spennende, velsmakendeog sunne oppskrifter som er bærekraftige og vennlig mot moder jord, inspirerer min matlaging. Jeg lager nok mer «eksperimentell» mat enn mine venner, og det er nok en følge av å ha levd med cøliaki i 19 av mine 25 år.

  2.) Maten du lager, Silje, er utrolig spennende! Og ikke minst kjempegod ;) Det er også lett å bruke de som en grunnoppskrift, for så å variere litt selv på kjøkkenet.

  3.) En god kokebok for meg, er en bok der jeg finner inspirasjon – jeg ønsker både å kunne følge oppskriften til punkt og prikke, men også å kunne få ideer til noe jeg komponerer selv :)

  Stå på Silje – du er rå! ;-)

 79. Jeg slenger meg på konkurransen Silje, du er jo en av mine helter :)
  1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  Grunnmotivajsonen min for å lage mat er at jeg vil lage noe som er godt for kroppen min, ren og god mat som gjør godt! Jeg blir inspirert til å lage mat av å gå i butikker og kjøpe friske grønnsaker og råvarer, og etter at jeg forsto hvilke enorme ressurser det finnes på nett i form av blogger som din og mange andre blir det mye surfing! Fine bilder, men mest fristende oppskrifter som man vet vet er prøvd ut er inspirerende. Jeg henter også ofte papir og blyant og noterer hvis det er noe i matprogrammer på tv som jeg blir interessert i, og jeg har også en del kokebøker som jeg bruker mye. Mye tid går til å se på oppskrifter både her og der og det er gøy!
  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  Jeg synes du er flink til å prøve ut og kombinere nye smaker,og det er gøy at maten smaker ordentlig GODT, ikke bare «sunt» som mannen min sier. Han liker opptil flere ting av det jeg har laget nå. Jeg er også kjempeglad for alt jeg har lært om (for meg) nye råvarer som alternativer til sukker, gluten og melk som jeg må holde meg unna. Jeg har spist glutenfritt en studn, men har fått en mye bredere register etter at jeg oppdaget teff, quinoa, osv. Du lager også både middag, frokost og søtt, så det er god blanding. Du er også flink til å lage gode steg for steg guider både med bilder og ord.
  3) Hva er en god kokebok for deg?
  Det er en bok som jeg får lyst å lage oppskriftene i! Med gode bilder og lettfattelig framgangsmåte. Det er også fint med en god blanding av lettere raske retter og mer avanserte ting. Det er også viktig at maten er sunn så klart:)

 80. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat? Farger, lukter, ferske rådvarer, å spise med andre, men også å lage noe helt spesielt bare til meg selv.
  2) Hva syns du om maten jeg lager? Du er et godt eksempel på at man kan lage spennende, god, enkel og nytenkende mat uten kjøtt. Jeg har ikke spist kjøtt på over ti år, og dette har vært godt og sunt for meg, både fysisk og psykisk, men også folk rundt meg, som har blitt inspirert til å levere et mer miljøvennlig liv. Slik du inspirerer oss :)
  3) Hva er en god kokebok for deg? Fylt med deilig vegetarmat, enkle oppskrifter, men også de litt mer tidkrevende. Fargerike, inspirerende bilder.

 81. 1. Jeg liker å lage mat, først og fremst fordi det er gøy. Det er en god følelse å vite akkurat hva man spiser, passe på at alle ingredienser tjener til kroppens beste, og å glede venner og familie.
  2. Jeg liker oppskriftene dine veldig godt! Først og fremst fordi de er bra for kropp og helse. Jeg liker spesielt godt at de er både veganske, glutenfrie og sukkerfrie. Det er så deilig å slippe å måtte tilpasse alle oppskrifter hele tiden. Man kan bli litt sliten av det av og til. De er også ganske enkle å lage og smaker knallgodt. Enkle og upretensiøse å lage, men definitivt fancy både på tallerken og i munnen.
  3. En god kokebok, er en bok med veganske, glutenfrie og sukkerfrie oppskrifter. Den gir inspirasjon til å prøve ut oppskriftene både gjennom bilder og tekst. Ingrediensene bør ikke være for vanskelig å få tak i, og de fleste bør klare å få et vellykket resultat. Jeg må innrømme at jeg allerede har boka di. Den oppfyller etter min mening alle disse kriteriene. Jeg er helt forelsket i den. Grunnen til at jeg prøver å vinne en i tillegg, er at jeg vil gi den til mamma. Hun syns alltid det er så vanskelig å få den lille familien vår på besøk, siden vi spiser så rart. Hun ønsker å gi oss det beste, men vet ikke helt hvordan. Til slutt vil jeg si at jeg håper fra dypet av mitt hjerte at du snart kommer ut med en ny kokebok også. Jeg får ikke nok….

 82. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  Jeg blir inspirert av blogger, kokebøker, bilder.. For bare ca 2 år siden var jeg ikke interessert i matlaging, og første høsten etter jeg flytta hjemmefra gikk det mye i tomatsuppe fra pose, soyakjøttprodukter og andre kjedelige ting.. Jeg bestemte meg for at sånn kunne det ikke fortsette, og siden da har jeg bare blitt mer og mer glad i å lage mat – og jeg er nok mye drevet av at jeg også har lyst til å vise andre hvor mye god vegetarmat man kan lage! :-)

  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  Fargerik, god, sunn og kreativ! Det er bare en måneds tid siden jeg kom over bloggen din, men jeg har vært masse inne på den siden. Jeg har prøvd ut noen oppskrifter, og de har vært kjempegode! Noen av middagene blir nok gjengangere hos meg. Enda flere av oppskriftene har jeg blitt fristet av, notert ned og bestemt meg for å lage – så det gleder jeg meg til å komme i gang med!

  3) Hva er en god kokebok for deg?
  Jeg har vært vegetarianer siden jeg var 10 år, men særlig det siste året har jeg prøvd å lage mest mulig vegansk mat. Derfor er det veganske matblogger det har gått i, da jeg har mye å lære på dette feltet og ikke føler meg helt klar for å eksperimentere så mye på egenhånd enda – og jeg har så lyst på en vegansk kokebok som kan inspirere meg enda mer til å lage masse god mat (og ikke minst sjokoladen din!!). En god kokebok må ha gode bilder, en god blanding av enkle og mer utfordrende oppskrifter, og ha noe som gjør at man stadig vil bla gjennom den og komme over nye ting man vil lage.

 83. 1) Å lese blogger som denne gjør meg inspirert, og jeg liker generelt å lage mat til andre. Når man bor alene blir det lite matlaging, men så snart jeg har mannen min her skal jeg lage sunn og god mat til ham hver dag :)
  2) Maten du lager ser så utrolig god ut, og det jeg har smakt har ikke skuffet (tvert imot). Jeg ønsket meg boken din til jul, men ingen kjøpte den :3
  3) En god kokebok er en med god variert mat som jeg ikke bare kan hente oppskrifter fra, men som også inspirerer meg til videre eksperimentering på kjøkkenet <3 Fine bilder er også et stort pluss, hehe

 84. Silje, jeg må bare legge til at for meg er det en forutsetning i en god kokebok å ha stikkordregister eller en veldig god oversikt over hvilke oppskrifter som finnes der. Jeg vet ikke hvordan dette fungerer i din bok, men du har sikkert tenkt på det! :) Jeg har bare opplevd at en del kokebøker er nærmest umulig å finne frem i…

 85. 1) Hva inspirerer deg til å lage mat?
  Åh, det er resultatet! Når jeg leser en oppskrift, ser et bilde, så ser jeg for meg hvor deilig og godt det blir når jeg er ferdig. Ser for meg duften og smaken, og gleder meg til å lage maten. Det er også veldig veldig inspirerende å lage mat når jeg vet at de som får smake maten alltid er positivt innstilt og gleder seg til å smake på det nye, rare og spennende jeg har laget. ;)
  2) Hva syns du om maten jeg lager?
  Den er så fargerik og fin! Jeg synes det er skikkelig gøy å lese oppskriftene og se på bildene dine. Skal innrømme at det er snadder-kategorien som får flest besøk av meg, hehe ;) For to-tre år siden oppdaget jeg bloggen din, og satte igang en raw-revolusjon i vennegjengen. Fôret dem med rå sjokolade og lovpriste hvor sunt og godt det var! Maten du lager er et skikkelig friskt pust, og selv om jeg ikke følger samme kosthold som deg, så liker jeg godt å bli inspirert og se på bildene du legger ut.
  3) Hva er en god kokebok for deg?
  En god kokebok er en kokebok jeg tar frem ikke bare når jeg skal lage mat, men når jeg skal kose meg i sofakroken! Enkelt og greit. Den skal være inspirerende, lærerik og interessant. Mat er jo egentlig også en hobby, så man kan godt kose seg med det, uten å måtte spise på det! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *