Knekkebrød laget i dehydrator

Jeg laget raw knekkebrød i dehydratoren her en dag, de ble kjempegode! Det blir samme prinsippet som når man lager knekkebrød man steker i stekeovnen, bare at disse er tørket istede. Like enkelt med andre ord :-) Jeg har ingen oppskrift på de siden de ble til på hump og slump, men dette er det de inneholder:
♥ Linfrø
♥ Svarte sesamfrø
♥ Gresskarkjerner
♥ Grovhakkede paranøtter og valnøtter
♥ Sesamfrø
♥ Hampfrø
♥ Gojibær
♥ Kokosflak
♥ Spira og tørket bokhvete
♥ En rest av en raw granola fra iherb
♥ Litt knuste linfrø/chiafrø (en mix jeg har laget selv)
♥ Litt stevia og agave
♥ Salt og litt vanilje
♥ Vann

Blandet alt sammen i en bolle og lot det stå over natta. Bredde massen på et paraflexx-ark og tørka på 41 grader i ca et døgn. Snudde den og tørka uten paraflexx ca halvveis i tørketiden.

Grunnen til vanilje og søtning var at det egentlig skulle bli granola/frokostblanding. Men så ble det så bra som knekkebrød, så jeg beholdt det som det.


Servert med avokado og hjemmelaget blåbærsyltetøy. Nam!

Kult at raw mat kan ligne så mye på «vanlig» mat, ikke sant? :-)
Disse blir kjekke å ha med på tur hvis man skal det. Mettende, sunne og kjempegode!

13 thoughts on “Knekkebrød laget i dehydrator

 1. Jeg har lagt mye slike. Jeg bruker stekovnen som dehydrator da. Fant dog ut at det tok så sykt lang tid,så jeg begynnte å øke temperaturen betraktelig. Blir langt fra RAW,men nydelig dog :)

 2. De ser kjempegode ut. Hump og slump blir ofte bra.
  Har nettopp laget knekkebrød av denne typen, men jeg skal kikke på «oppskriften» din neste gang jeg skal tørke meg noe godt å spise.
  De jeg laget sist ble litt salte, kanskje jeg må lage noen som er litt søte å kose meg med i rawfoodhelgen min :)

 3. Mmmm :-) ser utrolig godt ut. Har lenge tenkt å lage meg et lager med hjemmelagde knekkebrød – det er jo så godt og så enkelt. Og nå fikk jeg jo i alle fall inspirasjon :-)

 4. Jeg skal lage granola i morgen, så da henter jeg inspirasjon fra hva du egentlig skulle ha i din ;) Jeg trenger å friske opp den gamle oppskriften min!

 5. Skikkelig spennende greier du lager, som alltid Silje ;o) Lurer fælt på når jeg får råd til en sånn finfin tørkeovn :P

 6. Det er så godt med sånne frøknekkiser asså!!! Dine så deilige ut! Jeg har lenge tenkt på å lage blåbærsyltetøy, har du en god oppskrift du vil dele???

  • 3 dl tinte blåbær, 1 pose/1 g stevia og litt fiberhusk mikses lett og kjapt i en miniblender eller med stavmikser, voila! :-)

 7. Jaaa, nydelig!!! Tusen takk!!! Jeg gleder meg til å gi monstrene jeg kjøpte fra deg til dattera mi. Hun skal få dem til 6-års dagen sin. Blir garantert suksess!!! Skal melde deg igjen når hun har fått dem jeg!!! De monstrene var utrolig deilige,,, og større enn jeg trodde. Smil fra meg!!!

 8. Må si at jeg liker bloggen din veldig godt! Du inspirerer meg utrolig mye :)
  Jeg lurer på en ting, åssen har du laget det siste bildet? Animasjonen altså…

  Håper på svar :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *