Kjøttfri mandag: Søtpotetburger

Søtpotetburger og rødbeteburger

Kjøttfri mandag! Her er oppskrift på søtpotetburgere mine, en favoritt! Vegetarburger er enkelt å lage, sunt, og smaker skikkelig godt. De er i familie med rødbeteburgerne mine, og begge to kan lages både som burger og tapasboller. På bildet er rødbeteburgerne dantert på pinne med frisk koriander.

Burgerne spiser du som hvilken som helst burger. Med burgerbrød og vanlig tilbehør, til wok, i matpakken til lunsj, til quinoasalaten du finner i kokeboken min, og så videre. Disse burgerne er mettende og passer både vegetarianere, veganere, glutenfrie og altspisere.
_____________________________________________________________

Til 5-6 burgere trenger du:

300 g søtpotet
100 g løk
2 dl glutenfri havregryn
2 dl kikertmel
1 ts salt
Litt grovkvernet pepper
Olje til steking
Hvis du vil: Tilsett finhakket chili i farsen, eller stek med chiliolje i stekepannen.

– Finhakk løk og surr det i stekepanne i litt olje i 5 – 7 minutter (til løken er myk og blank).
– Rasp søtpotet mens løken surrer.
– Kna alle ingrediensene godt sammen for hånd i en stor bolle, bruk gjerne engangshansker eller vann på hendene så farsen ikke kleber seg fast.
– La farsen hvile i kjøleskap i 30 – 60 minutter.
– Form burgere 2 – 3 cm tykke, stek i litt olje i stekepanne på middels varme (ca 5 minutter på hver side). Tilsett mer olje i stekepannen hvis det trengs. Ikke stek for lenge, da blir de tørre.
_____________________________________________________________

Konsistensen blir best hvis du steker burgerne på forhånd og varmer dem opp igjen når du skal ha dem til måltidet. Rett etter første steking kan de oppleves litt «grøtete», men får de avkjøle seg før oppvarming blir de gr8!

Tips: Det går kjemperaskt å raspe søtpotet med rivjernplate i foodprosessor.

Tips: Lag både dobbel og trippel oppskrift, burgerne kan fint fryses. Kjekt å ha på lur!

Vel bekomme :-)

17 thoughts on “Kjøttfri mandag: Søtpotetburger

  1. Har du hørt om hun jenta i Italia, 25 år og veterinærstudent, som er dødssyk og koblet til en pustemaskin døgnet rundt? Hun fikk drapstrusler på facebook siden sin fordi hun hadde skrevet at grunnen til at hun fortsatt levde var takket være medisiner som var testet på dyr. Det ble så ille at den italienske regjeringen måtte gå ut og forsvare henne. Hva synes du om noe sånt? Bør det være takhøyde for at folk får lov til å si slikt, eller er ikke det å redde menneskeliv grunn god nok til å forsvare testing av medisiner på dyr? Grunnen til at jeg spør deg, er fordi du har hatt så mange gode synspunkter på dette med testing av ting på dyr her på bloggen :)

    Som var på truslene, hadde jenta svart at hun opplevde de som kom med truslene som dobbeltmoralske; hvis man har en syk hund gjør man alt man kan for å redde den, akkurat som hvis man har et sykt barn.

  2. Dette hørtes skikkelig digg ut! Men jeg tåler dessverre løk dårlig, skikkelig kjipt, da løk tross alt er en smakssetter i de fleste retter. :-(

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *