Kaffelatte uten kaffe og kumelk

Lene som skriver bloggen Lykkemisjonen tipset meg for noen måneder siden om en pulverkaffe som ikke er kaffe, nemlig Dandy Blend kjøpt på iherb. Hun påsto at joda, dette smakte som kaffe, og jammen hadde hun ikke rett. Det er jo ikke kaffe, men til å ikke være det smaker det utrolig likt. Dette er et pulver man rører ut i varmt eller kaldt vann, og er laget av bl.a løvetannrot (Dandelion Root). Lag den tynn som te eller sterk som espresso. Inneholder ikke koffein, blir ikke bitter som kaffe blir.

Ingredienser: Extracts of roasted barley (bygg), rye (rug), chicory root (sikori), dandelion root (løvetannrot) and beetroot (rødbete). No gluten. All gluten from barley and rye is eliminated in the extraction process.

Litt kjappe fakta om løvetann:
Virker stykende på lever og nyrer, er vanndrivende uten å forstyrre kroppens kaliumnivå, og virker rensende på kroppen. Kan være effektiv hvis du er plaget av at kroppen holder på vann, og skal være god for fordøyelsen.

Så wehey! Sunn kaffe! :-)

ps: Om et lignende produkt selges i Norge vet jeg ikke.

Guide for å lage en liten «kaffelatte»
Lag så sterk/svak «kaffe» du ønsker
Ha i noen ss kokosmelk
Ha i en dråpe eller to Stevia choclate

Ferdig! Smaker overraskende godt, og supert for oss som savner kaffelatte :-)
Her kan du se Lene sin kopp.


Har du prøvd eller hørt om denne «kaffen» før?

 

41 thoughts on “Kaffelatte uten kaffe og kumelk

 1. Jeg har hørt om kaffe som ikke er kaffe, men ikke akkurat den der tror jeg… Aldri prøvd noe sånt. Sikori synes jeg er i omtrent alle Pukkas teer, og de er jo veldig fyldige og rike på smak, så jeg kan se for meg at dette blir litt sånn. Jeg bør helst ikke få i meg så altfor mye koffein verken for blæra eller nervene, men jeg er dum nok til å gjøre det likevel ;P blitt glad i kaffe!! Får absolutt lyst å prøve koffeinfri kaffe eller lignende!!

  Jeg lagde meg nettopp et forsøk på billig og kjapp iskaffe: Par kuler billig iskrem med kunstig vanilje, og en sterk kopp kaffe i blender. Jeg vet man får soya-is, så det der skulle jo gå an for melkefrie også!! Ble en slags klumpete men kald kaffe.

 2. Hmm, er generelt ikke glad i kaffe, men for alt jeg vet kunne jeg kanskje ha likt denne. Elsker jo kokos..og er kaffelatte er jo ikke så fælt i utgangspunktet, så det høres jo lovende ut.

  sv: Så bra! Jeg har aldri brukt byggress, så det er jeg veldig nysgjerrig på å prøve. Så ja, det vil jeg gjerne :D Hvorfor vil ikke du ha det da? Hvor mye skal du ha for det?

 3. Så moro at du likte den!:) Selv har jeg blitt helt hekta på denne «kaffen». I begynnelsen var med litt motvilje at jeg erstattet kaffekosen med en «juksevariant», men nå gjør jeg det med vilje- og glede:) Nå foretrekker jeg faktisk denne fremfor all annen kaffe (og te). Syns rett og slett smaken er helt herlig- særlig når man blander i en god slump melk (ris/kokos/soya- alt etter eget ønske) og søtning. Savner ikke kaffe i det hele tatt!:):)

  • Syns den er veldig god jeg også :-) Men jeg drikker fremdeles kaffe da når jeg skal på byen eller trenger en piff når jeg ikke kan avlyse ting osv.

 4. Spennende! :D Da har jeg bestilt det :) Håper det smaker, fordi jeg liker kaffe men får magesmerter av for mye koffein inntak :P

 5. Hei!

  Vet du av noen kafeer/restauranter i Trondheim som har superfood, rawfood eller sukkerfri kaker osv?

 6. Tror jeg har lykkes med tankeoverføring! Jeg har grublet noen dager på hvordan jeg skal få til en kaffe latte uten sukker (og helst uten melk), og her kommer den! Jeg er veldig glad i karamellsmak på latte’n og funderte litt på å lage den med mesquite, tror du det hadde gått bra? :-)

  • Jammen det, tankeoverføringen virke tydeligvis ja :-D Du kan jo kanskje heller ha oppi en skvett yaconsirup, eller stevia english toffe, vet ikke om det blir godt med mesquite. Men det er jo bare å prøve!

 7. SV: Så bra! Linfrøpulver (og da særlig high lignan) ser ut til å bli min nye forelskelse her;) Og de rundstykkene dine så HELT fortryllende ut- gleder meg til å prøve å lage dem en dag. Hehe, fiberhusk eller ikke fiberhusk, det er bedre å ha i litt for mye godsaker enn litt for lite da;D

 8. Jeg har sett en erstatning for kaffe i kostholdsbutikker i Oslo, er basert på sikori. Husker ikke hvordan den hetter….

 9. kult! Eg er allergisk mot koffein, men er så glad i kaffi, så eg drikk det av og til likevell, med masse mageknip som resultat:P skal absolutt prøve denne:)

 10. Virker som en fin og god erstatning. Jeg drikker litt for mye kaffe i perioder jeg.

  Mamma kjøpte koffeinfri kaffe på helsekosten en gang som ikke egentlig var kaffe. Den inneholdt ristet bygg, rug og sikori. Så tror det er gluten i den.

  • Det høres ut som mye av det samme som det er i den her. De sier at den her skal være glutenfri da, så jeg satser på det :-)

 11. Jeg drikker altfor mye kaffe, så dette var et superbra tips! Har bestilt en liten pose, og gleder meg til å teste ut diverse iskaffe oppskrifter når den kommer i hus :-)

 12. Hehe, dette minner meg om sånn kaffe bestemor har fortalt at ble laget under krigen. Ikke noe for meg, tror jeg. Men jeg elsker jo kaffe, da :)

 13. Via en annen blogg (http://matutenmelkglutenogsukker.blogspot.com/) fant jeg denne «kaffe». Fikk bestillingen fra Iherb i går. Drak tre kopper «kaffe» i går kveld, og har omtrent ikke sovet i natt. Den smaker fantastisk godt og er utrolig oppkvikkende på en veldig behagelig måte.
  Hilsen tidligere kaffenarkoman! :)

 14. Den er bare supergod.
  Jeg lager «kaffe» ,har oppi stevia , 3 dråperEnglish Toffee,soyafløte,pisker det med melkeskummer.
  På toppen har jeg en stor dæsj med soya krem….nam,nam…det smaker farlig godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *