Kafé Løkka + hot indisk gryterett!

I snøstormen i dag koste jeg og Bente oss inne i varmen på Kafé Løkka med hver vår kopp med te. Kafe Løkka er enda en av mine kaféfavoritter her i Trondheim, den ligger litt skjult mellom solsiden og bakklandet. De skal visst ha grei vegetarburger her også, men har ikke smakt den selv siden den er full av gluten osv. Noe annet av mat som jeg kunne spist har de ikke, utenom salte peanøtter.

Når jeg og Bente skilte lag tuslet jeg hjem og lagde en varm og god gryterett som var skikkelig hot! Akkurat slik jeg liker det :-) Kjøpte en ny krydderblanding på innvandrerbutikk (Fruktkorga) for noen dager siden jeg har hatt lyst å teste, og den var skikkelig god.

Gryterett»fyllet» er laget av kokosmelk og røde linser, for jeg er ikke sånn gigafan av tomatgryerett.
Laget gryten slik:
Stekte blankt og mykt løk, hvitløk og en god bit ingefær i litt sesamolje, og tilsatte deretter gulrot og brokkoli. Lot det surre litt før jeg tilsatte 1 boks økologisk kokosmelk og 2-3 ts krydder (smak deg frem til hvor sterk du vil ha den) + litt salt. Kok opp og la småputre. Kokte deretter opp 2 dl røde linser i 2 dl vann og lot det stå i 5 min før jeg tilsatte det i kokosmelk-gryta. Lot det småkoke i 10 min så linsene skulle bli ferdig kokt, og tilsatte til slutt terninger av stekt tofu og lot det trekke i 5 min før servering. Blomkålrisen laget jeg på forhånd.

Server med limebåter og frisk koriander <3

NAM!

Så nå er jeg god og mett og ser på tv. Håper dere også har en fin kveld!

33 thoughts on “Kafé Løkka + hot indisk gryterett!

 1. Hihi, det ser ut som fisken har spist masse indisk gryte og ris :D Ser kjempegodt ut. Var innom bokhandelen etter vi skilte lag. De har ryddesalg og jeg fant to bøker som ser kjempespennende ut – en i den kategorien vi snakket om og en om kvinnehelse. Skal blogges :P

 2. Sambar!!

  Spiste det hele tiden da jeg bodde i India! Er en av nasjonalrettene i Sør. Husker de insisterte på at jeg skulle lære å lage det – kan til og med stave det på tamilsk. Mange gode minner :)

  Looks good!

  • Åj, så kult! Jeg har ikke fulgt noen oppskrift, så de hadde sikkert revet seg i håret hadde de sett gryta mi, hehe.

 3. Dette så godt ut! Jeg bruker mye røde linser, og ikke så rent sjelden kokosmelk heller – men vanligvis ikke i de samme rettene av en eller annen grunn. Noe a la denne gryteretten må prøves, takk for tips! :-) Blomkål»ris» ser også spennende ut.

 4. Jeg er så svak for indisk mat, dette så kjempegodt ut. Liker spesielt godt ditt valg av «ris» til. Det skal jeg iallefall prøve!

 5. Du er så flink med mat og sånn altså, jeg var på en økologisk butikk i går og da tenkte jeg på deg med en gang, hehe, for der hadde de såå mye rare tingsom minnet meg om deg! hihi :)

 6. Det så kjempegodt ut, og du har veldig mange fine bilder på bloggen for tiden! Fine farger, og kult når du skriver ingrediensene på bildet:)

 7. Det er så koselig å sitte på cafe når det er skikkelig ruskevær ute og ikke minst lage seg en god og varm gryterett eller suppe når man kommer hjem. Denne gryteretten så herlig ut, perfekte ingredienser etter min smak så dette må jeg teste!

 8. du har en så herlig blogg:) skulle ønske jeg var like flink som deg til å lage sunn mat osv. Det hadde jeg virkelig trengt

 9. Heihei silje! Nå er det jammen lenge siden jeg har besøkt bloggen din! Under oppholdet i Dublin har jeg hverken hatt tid til å blogge noe særlig selv eller å lese andres blogger!

  Gjett om jeg føler meg usunn og dvask her nede. Irland er jo tross alt britisk (om du skjønner hva jeg mener). Alt er fritert, til og med grønnsaker, og de råvarene man finner er dyre og dårlige. Ikke har jeg tid til å lage mat heller dessverre. Jeg som elsker det.

  Gleder meg masse til jeg kommer hjem til Trondheim igjen! Skal bli kjernesunn og prøve de spennende oppskriftene dine. Du er så flink! :D

  Klem

  • Ser for meg at det har vært travelt der borte ja :-) Blir godt å komme hjem og bli kjernesunn tenker jeg! :-D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.