Julesnopet

I to dager har jeg kost meg masse på kjøkkenet, og her ser dere litt av resultatet. Alt er som vanlig laget uten sukker, melk og gluten. Det er forøvrig all maten du finner på bloggen fra etter mars 2010.

Øverst fra venstre (på bildet over): Snickerskuler i hjerteformer, brente kokosmakroner, peperkakekuler rullet i kokos i gullhjerteformer.
Nederst fra venstre: Godiskuler dyppet i sjokkis og kokos, Sjokoladetrøfler, valnøtt og mandelmarsipan. Jeg har også laget brente mandler med sukrin og palmesukker, men de glemte jeg såklart å ta med på bildet. ;-)

I dag skal all maten min for juledagene forberedes. Å være eneste veggis i en familie som ikke er det fører til at komfyrer og stekeovner blir opptatt med ribbe og pinnekjøtt, så jeg må lage maten min på forhånd og varme den i micro, haha. Men det er helt greit. I dag skal mamma lage rødkål på kjernesunt vis til meg, og ertestuing. Jeg skal lage fløtegratinerte poteter (med soyafløte), hive ihop noen burgere, og koke nok julegrøt til at det rekker til en porsjon riskrem også. Og i dag er jeg sliten før jeg i det hele tatt har begynt. Puh.

Håper dere får en kjempefin julekveld i morgen!

51 thoughts on “Julesnopet

 1. Herlig julesnop. Man kommer veldig langt med slikt snop liggende. Nam, nam! Du er ikke den eneste som merker jula på kroppen. Tror det blir soving hele dagen i dag. Ha en suuuuuuperfin dag Silje :)

 2. Så digg! :D

  Godt du kan få laget deg noe mat på forhånd da. Kan bli for mye kjøtt og, godt med noe variasjon til maten. Vi er ikke så altfor flinke med grønnsaker til julematen!

 3. Så godt ut! Skal prøve å lage noe godt selv, satser på at det blir like vellykket som snopet ditt ser ut som :-)

 4. Så flink du er Silje. Må innrømme at jeg ser opp til og beundrer dere som lever et vegetarisk livsstil. Dere lever som vi alle burde gjort.

  • Åh, hehe, det er da ingen kunst :-) Men nå har jeg jo vært det ganske lenge, noe annet er jo ikke naturlig for meg lenger.

 5. Hei!
  Jeg var på helsekosten forleden, og der solgte de gojibær i både løsvekt og pose. En ting jeg reagerte på var at det var over 50 gr sukker i dem per 100 gram? Det kan da ikke stemme?

 6. For et kjerringemne da! :D Det ser ikke lite fristende ut, nam!! Pass på så du ikke sliter deg helt ut, husk og pust og senk skuldrene nå i jula! God jul! :)

  • Åh, ja jeg må være på vakt. Det er lett å dra strikken for langt altså! Og kjerringemne ja, thats me! Haha :-D

 7. Å det så godt ut! Ble spesielt nysjerrig på de brente kokkosmakronene; Kunne du lagt ut oppskriften (på alt, omnomnom)?

  Du er forresten et fantastisk forbilde, Silje!

  • Kokosmakroner
   – 4 eggehviter (og evnt 1 eggeplomme) piskes til eggedosis med
   – 90 g sukrin/xyliol.
   – 1 ts vaniljepulver
   – 1 klype salt
   – 250-270 g økologisk kokosrasp

   Stek i ca 10-15 min på 175 grader, følg med så de ikke blir brent hverken under eller over.

   :-)

 8. ja, lillejulaften her ogsaa bestaar av veggisjulematforberedelser for meg; imorgen blir det herlige kaalrot-sopp-spinat-og loek-kaker ved siden av familiens roedkaal og gronnsaker. + laget egen moljekraft til kveldens lag ;)

  (ogsaa venter jeg spent paa pakke fra iherb med kamut…gosh, trodde jeg skulle vaere smart aa bestille litt hit slik at jeg hadde naar jeg kom hjem til jul, men jammen maa dere betale dyre dommer for tollen her i norge!!! uff, satser paa aa kun bestille hjem til london fremover!

  god jul til deg silje :)

  • Ja himmel og hav, tollgrensen i norge er ikke akkurat for HØY for å si det sånn. Kjipt du erfarte det på den måten!
   GOD JUL til deg også!:-)

 9. Så fine bilder, Silje! Og så godt det så og hørtes ut! Gleder meg til å besøke deg og få smake på alt det lure du koker ihop! :>

 10. Så mye godt… Jeg skal hilse fra min venninne og si : Hu rett og slett ELSKER monstersmykke sitt :) Fikk en mld igår der det sto: Jeg elsker Monstre mitt…. Kjempe koselig…

  Så nå vil jeg få ønske deg en god jul,nyt tiden og kos deg masse…

  Juleklem…

 11. Ser super digg ut! Skulle gjerne laget alt selv, men har ikke peiling på hva det andre er laget av :P Er jo helt grønn på sånt ;)

  • Åh, ja det går bra enda! Har prøvd å ikke tøye strikken for langt, så formen er er bedre i dag enn i går :-) Håper du også har og vil få en fortsatt god jul!

 12. åh, heldige deg som har fått laget seg så mye godt, jeg har så og si ingenting! skulle også lage julemat i dag, men med så mye som skal bli gjort og folk som jobber, tok det litt tid før ingrediensene står i hus. også savner jeg foodprosessoren min…

 13. Så nydelig det ble, alt sammen! Jeg titter bare innom for å ønske deg en god jul! Takk for all veiledning om spirulina og hvetegress ;) Ta godt vare på deg selv i jula. Juleklem :)

  • Åh, bare hyggelig! Info om hvetegress og alger burde så mange som mulig få! :-)) Ta vare på deg og dine du også!

 14. Takk for at du deler med oss :-) Håper du får en fin og avslappende dag fyllt med glede, smil og godt selskap. Veldig glad for at du fortsetter bloggingen, og bloggfrie perioder gjør ikke noe med så fine innlegg som du har :-) Du etterlater kun gode inntrykk og mye beundring for å være deg selv. God jul!

 15. For en flott blogg du har, Silje! Jeg fant den først i går, og kommer til å følge med deg fremover. Selv kuttet jeg ut alkohol, sukker og hvetemel for drøyt et halvt år siden, og merker store forandringer både på kropp og sinn. Har allikevel i noen grad fortsatt med melk da jeg finner Blodtypedietten interessant, og blodtypen min i følge denne kan spise melkeprodukter. For min del har det ikke vært mangel på styrke og vilje til å gjennomføre endringene som har vært problemet, men snarere bekymringer fra familie og venner som er redd jeg skal bli helt besatt. Håper du fortsetter arbeidet ditt, dette er super inspirasjon til oss andre!

  • Skal undersøke mer om blodtype jeg også, har fått interesse for det, og også for kroppens PH etter å ha lest PH-verdien. Lest den? Syns den er ekstrem, men elementer fra det syns jeg kan være smart å bruke i hverdagen. Keep up the good work du også! :-))

 16. Sv: Tusen takk, søte deg!

  Å, herlighet du er flink! Det så så godt ut :) Skulle ønske jeg turte å smake på noe av julegodteriet jeg har laget til familien. Håper du har hatt en fin julaften!

  • Det kommer etterhvert, det er jeg helt sikker på. Kanskje allerede neste år :-) Man kan komme langt på et år!

 17. Det så super-digg ut!
  Riskrem er NAM! Kan du dele oppskriften hvis du lager den uten melk? :>

  • Laget den av kald risgrøt kokt på kokosmelk (søk på det på bloggen for å finne oppskriften), og blandet den kalde grøten med soyakremfløte. Den inneholder sukker, men jeg valgte å ikke bry meg om det akkurat denne gangen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *