Julegavetips fra iherb – handle nå!


Sita og jeg, julaften 2010.

I dag er det 2 mnd og 11 dager igjen til julaften!

Og jeg ønsker å minne dere på at det er lurt å begynne å handle julegaver NÅ, slik at man slipper å stresse når desember kommer. Man unngår også en stor økonomisk smell når du ikke må handle alle julegaver på én gang. Begynn nå, ta det litt og litt, så går det bra med både stresset og pengboka di.

Mine tips og oppfordringer til julen i år:
Sett deg ned og skriv lister over hvem du vil gi julegaver til, hva du vil gi, og hva du ønsker deg av dem. Ja, for hvem syns ikke det er vanskelig å svare på hva man ønsker seg når man blir spurt?? Det syns ihvertfall jeg. Så det er lurt å tenke på det også.
Netthandle. Tid og penger å spare på det.
Velg dyrevennlige og menneskevennlige julegaver :-)
Nyt førjulstiden istede for å stresse den bort.

Og dere, husk også å bestille alt du trenger av matvarer NÅ, som kakaosmør, mel, nøtter osv osv. Dumt å vente, også blir det utsolgt, også får du ikke det du trenger til jul.

Her har jeg laget en liten liste med Iherb-julegavetips med produkter jeg selv er fan av. De er dyrevennlige, inneholder snille ingredienser, er prisvennlige, og er veldig fine ;-) Linkene er blå.

Sjampo, balsam, styling
• Italian Red Grape sjampo og balsam fra Desert Essence. Lukter skikkelig digg og snopete, og er et GODT alternativ til sjampo og balsam fra feks Bed Head (som er testet på dyr). Her er oversikten over all hårpleie fra Desert Essence.
• Styling pomade/wax til kort og halvlangt hår (guttekjæreste-gave?)

Dusj og kroppspleie
• Bodylotion og showegel fra Shikai i Vanilla (etter min smak en skikkelig digg vaniljelukt) og Cucumber Melon (kan brukes av både menn og kvinner). Ca 40 kr pr stk.
• Iherb selger Weleda, et merke vi kjenner fra norske butikkhyller, til en mye rimeligere penge.
Aloe vera bodylotion fra Jason Naturals. Obs: Merk at ikke alle deres produkter er uten parabener.
Barberkrem som lukter kokosmango. Nom nom. Denne har jeg brukt kjempelenge og er fornøyd.
• Håndkrem finnes det også masse av på iherb, feks denne.

Mooncup
En velsignelse for oss kvinner! Mooncup er en mensenkopp, og har du ikke oppdaget den enda er det på tide! Les innleggene mine om Mooncup her. Iherb har to typer, Mooncup og Divacup. Jeg har Mooncup, men tror det er «hipp som happ» hva du velger. Koster under 200 kr.

Matbokser med kjøleelement, her. Giftfrie og uten BPA.

Kokosolje. Kan brukes til alt! Hud, hår og mat. Dyrt i Norge, rimelig på iherb. Iherb har mange forskjellige, søk på extra virgin coconut oil. Kanskje litt sær julegave, men det er helt sikker noen som kunne tenkt seg det :-)

Bamser og bamseleker til barn, økologiske og giftfrie. Har kjøpt av disse selv, de er fine! Her.

Te. Min favoritt Genmaicha eller Kamillete. Pukka. Yogi te. Alle teer her.

Organic food bars, her, eller andre typer barer.

Sjokolade-kit for å prøve seg på å lage raw sjokolade selv :-) Her. Ferdig raw sjokolade kjøper du på The Raw Chocolate Shop, her.

_____________________________________________________

Noen siste tips er Epla.no og Etsy.com, håndlagde unike gaver! Der har jeg handlet mye selv. Også har Dyrebeskyttelsen nettbutikk, og da støtter du samtidig dem, smart! Her.
Også vil jeg selvsagt ta med eplabutikkene mine med MONSTER og SKJELL :-)

Håper dette var til inspirasjon! Begynn i god tid så blir gavene blir mer gjennomtenkt, samt at det er penger å spare på god planlegging. Og har du flere gode tips vil jeg gjerne høre dem!

ps: Å lage gaver selv er også topp!

51 thoughts on “Julegavetips fra iherb – handle nå!

 1. Jeg så mopsen og så klarte jeg ikke å lese mer :) :) aaaaaaaaaaaaawwww!!!!!

  Men ja, jeg fant noe jeg tenkte kunne være en gave-ide på iherb selv sist jeg var innom og titta. Ikke tenkt på iherb på den måten før, men det er jo helt genialt! Netthandel er supert – men man MÅ begynne tidlig, noe jeg synes er helt forferdelig da jeg synes jul er en vanskelig tid, og å måtte planlegge i oktober gjør ikke dagen bedre akkurat…. Jeg må også sende gavene videre med Posten så da må jeg huske på det også…

  The Raw Chocolate Shop er jo også en butikk å handle gaver i :)

 2. Det er jo så rotete å finne fram på iherb. Uansett hva man skriver inn i søkefeltet, er det ikke det man får opp. Lei av å leite rundt…

 3. Jag ska satsa på mest möjligt hemgjorda gaver i år, så jag strikker for harde livet her :)
  Men fin liste, tror jag måste beställa från iherb snart…

 4. Masse bra tips! :-) Bestilt intet mindre enn 7 (!!!) pakker fra iherb i dag, med gaver både til meg selv (hihi) og slekt og venner. Likte spesielt godt tipset om kokosoljen, samt at de faktisk har leker på iherb også, visste jeg ikke!

  Et par tips fra meg:
  * Man kan kjøpe reflekser, nøkkelringer, matbokser, t-skjorte og mm hos Dyrebeskyttelsen, da støtter man samtidig en god og viktig sak!
  * Yummi Earth, Organic Fruit Lollipops – helt himmelsk gode kjærligheter, passer til både store og små! (iherb). Fin å legge ved i gaver, i julestrømpen, som advendtspakke o.l. Husk å bestille en pose til deg selv også i samme slengen! ;-)
  * Weleda Pomegranate Regenerating Body Care Kit, 3 piece kit – deilige produkter i en praktisk gaveforpakning til en rimelig penge – flott venninnegave!

 5. Så flott innlegg- akkurat hva jeg tenkte nå. Har fundert på å begynne med julegavene nå for å slippe stress og mas, begynne tidlig og handle på nett- en god kombi:) Gode tips du hadde der, skal se det nok blir noen julegaver fra iherb i år;) Og ikke minst er det lurt å starte med juleinnkjøpene til seg selv nå også- en vil jo ha masse supermat også i jula, og man vet jo at posten går tregere jo nærmere jul det kommer. Så takk for påminnelsen og for et supert innlegg!:):)

 6. Kjempebra innlegg! Fikk plutselig mange ideer til hva jeg kan kjøpe til folk :) En te jeg ikke har prøvd, men som skal være veldig god ifølge rarings på iHerb, og som er veldig, veldig snill (både mot miljø og mennesker) er Gypsy tea, som jeg har ufattelig lyst til å prøve ^^

  • Så bra! Det var det som var meningen. Gypsy tea har jeg prøvd før, men det var klin umulig å få opp boksen, så etter å ha åpna den med hammer og kniv kasta jeg hele greia, hehe.

 7. Hei. Har du noen tips å komme med i forhold til menn og deo/barber/krem osv? Er det noen merker som kan anbefales?

 8. Så hyggelig av deg :) Har allereie begynt å tenke på julegåver, og mi kjære mormor skal få ein fin pakke med dekorerte lys av meg :)

 9. Jeg kjøpte de første julegavene alt i august, men så har jeg ikke handlet mer. Jeg har alltid som mål å være ferdig med gavene før desember (i alle fall ikke senere enn den første uke i des.), og at selve juletiden bare skal gå med til kos! :-)

  Ja, hva skulle man ha gjort uten iherb? :-)

 10. Supert innlegg!!! Takk for mange gode tips… Jeg elsker iherb og er helt hekta… Utrolig deilig å finne ting man leter etter der!!!

 11. Geniale tips! Skal følge flere av de.

  Åååå, gleder meg til jul!!! Jeg synes ikke det er for tidlig å begynne tenke å planlegge nå. Har begynt å strikke jeg, men det går treigt at det blir ikke mange gavene. Så jeg kommer nok til å bestille en stor andel av gavene fra iherb. :D

  Forresten, takk for i går! Var så koselig, og tida gikk så fort. Neste gang skal jeg ikke bare plutselig forsvinne ;)

 12. Så bra innlegg! Det er veldig lurt som du sier å begynne tidlig, så juleforberedelsene blir koselige, ikke stressende. Og her var det mange bra tips! Har enda til gode å handle på iHerb, men nå tror jeg jammen jeg skal gjøre det snart. :)

 13. Takk for supre tips, supersilje :-)…
  Jeg har sånn julestemning allerede! Har ikke kjøpt gaver enda, men gleder meg veldig til å gjøre det!

  Må bare kommentere: for en utrolig skjønn mops på bildet!!! Et familiemedlem?

  • Ja det er hun, hun er bror sin mops :-) Så jeg er igrunn tante Silje. De har to hunder, mopsen Sita og en pincher.

   • Ååå, så koselig :-) Det er gøy å være tante til hund. Selv sitter jeg faktisk barnevakt for Freia, min bror+kones rottweiler, as we speak og skal være her hele dagen, bare jeg og henne.. Herlig å gå høsttur med en glad og livlig energibunt..

    Ha en god helg, Silje!

 14. Må først si takk for kjempebra tips, for jeg endte opp med å bestille en julegave i dag tidlig når jeg leste innlegget:) MEN- nå mottok jeg akkurat en mail fra iHerb (tilsynelatende, men den havnet i spam-boksen) om at de vil ha en kopi av kredittkortregningen min (selv om jeg betalte med vanlig visa..) eller en kopi av selve kortet, både fremside og bakside. Er ikke det litt mystisk å be om?? Har du vært borti det samme med iHerb?

  • Nei det har jeg ikke opplevd før. Send de en ny mail (ikke svar på den de/»de» sendte deg, og spør om de har sendt deg mail).

  • Du må ALDRI sende fra deg slik informasjon. Dette er garantert svindelforsøk, og sender du fra deg slik informasjon kan det oppfattes som uaktsomt og du må dekke tapet selv ved eventuelt misbruk av kortet ditt.
   Ingen seriøse firmaer gjør slikt, så dette kommer garantert ikke fra iHerb.

 15. Ja man skal jo starte tideliget med julehandelen, men tak for tippet, det var nogen gode idéer ;)

  BTW ! Super flot blog du har, jeg er nu fast læser..

  XoXo Rikke
  ImRiley.org

 16. Hei.
  Jeg har tenkt å laga Raw Skjokolade for første gang. Jeg tenkte kanskje det kunne bli en fin julegave også? Men hvordan blir det når skjokoladen ligger innpakket i glass, under juletreet lenge ifht. temperaturforandring? Kan det hende skjokoladen smelter i romtemperatur? Er det noe en kan tilsette eller gjøre for å forhindre dette?
  Håper ikke dette var et dumt spørsmål.

 17. Hei Silje.

  Må bare si tusen tusen takk for all energi og innsatts du legger ned i bloggen din. Dette innlegge gjorde at julegaveshoppingen min ble mye mye enkler(noe jeg trenger) og fikk meg til å tenke på ting jeg ikke har tenkt på før. Håpe formen din holder seg bra og kos deg i Oslo.

  stor klem

 18. Super liste – jobber med et lignende innlegg selv :-)

  Trygge duftlys er også en fin gave, i tilleg til gode matoljer (valnøtt, sesam, hemp), boblebadsåpe og badesalt til dem som har badekar :-) (og så klart arganolje til dem som liker det – billere på iherb enn i Norge for å si det sånn!)

  • Arganolje har jeg bestilt meg for litt siden, venter på den :-) Du hadde gode tips! Gleder meg til å se innlegget ditt.

 19. hei!
  håper du har en veldig fin jul hvor enn du feirer :) er hjemme i Bærum jeg. Har det koselig, men kan være litt vanskelig med julemat og familie når jeg liker best å spise hvertfall vegetarisk og gjerne mye økologisk og sånn ;P de syns jeg er en særing, men det hjelper å ta det med godt humør og bare heve seg litt over det. det går jo bra en stund. Jeg synes du er så tøff som er deg selv fullt ut, selv om du har andre interesser enn mange andre man ser, og virker som du står trygt i deg selv!

  Men jeg lurte på om bruker du tannkrem uten fluor? Jeg har nemlig hørt at fluor ikke er så bra for nervesystemet, og jeg har nemlig mest tillit til naturlige produkter og bruker f.eks. tannkrem fra kingfisher, mens familien min er svært skeptiske og stoler på den såkalte «skolemedisinen» .. sukk :P det er «ta en paracet her og ta litt hostemedisin der» hvis du skjønner. greens og spirulina syns de er noe tull og vil bare ikke gi det en sjanse. men jeg lurte på om du visste noe mer om det der med fluor, for de gir seg virkelig ikke med den tannkremen! :P skjønner jo at fluor hjalp mange på 80-tallet da, men er jo flere virkestoffer man har funnet som er effektive i den nye tid tror nå jeg. jeg har hvertfall ikke merket noe forskjell etter at jeg begynte å bruke det. har du? (hvis du bruker det)
  Så! familie kan være noe innmari plagsomme og snille og omtenksomme og fryktelig irriterende på samme tid! men glad i dem er man jo.. <3 God juul til deg og dine! ikke blås bort i stormen da :O

  Hilsen Marianne

  • Hehe, ja familier kan ha både gode og litt mer plagsomme sider. Jeg bruker tannkrem uten fluor nå, mest fordi den smaker så friskt og godt. Jeg leste noe om dette med fluor en gang, og det var nok derfor jeg bestilte den, men jeg husker ikke hva det var. Har heller ikke gjort mer research på det så jeg har desverre ikke noe svar å gi deg.

   Og joda, jeg kjører mitt eget løp med maten. Familie og venner lar meg gjøre som jeg vil uten å legge seg borti eller være ekle. Det blir nok lite stress fordi jeg ikke stresser med det. Det er naturlig for meg å spise slik jeg gjør, og jeg gidder ikke bli dårlig bare for å «behage» andre.

   Og takk, jeg har ikke blåst bort helt enda! Du store allverden for noen vanvittige naturkrefter i går og i natt!!! Huset ristet og vinduene bøyde seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.