Julebakst uten sukker, melk og gluten

Jeg er glad det er så mange kreative sjeler der ute som eksprimenterer og får til gode oppskrifter slik at jeg slipper å eksprimentere selv nå i førjulstiden ;-) Mange har spurt etter oppskrift på pepperkaker og diverse julekaker, men desverre må jeg skuffe dere – i år orker jeg ikke å bake eller finne på gode oppskrifter selv. Har hatt én bakedag der jeg prøvde meg på et par-tre typer julekaker, men pokker i voll med bakst altså, jeg får det ikke til! *ler* Men én ting er sikkert, i år skal julen min være sukkerfri! Jeg er glad jeg har familie som er forståelsesfulle og lar meg kjøre mitt eget løp uten å lage styr. <3

Men tilbake til baksten! Fortvil ikke, her har dere bokmerkelisten min med diverse julebakst uten sukker, melk og gluten! Og skulle noen av dem inneholde noen av de nevnte ingredienser er det bare å bytte det ut med noe annet. Så vær så god, her har dere en liten guide i bloggjungelen :-) Bli inspirert, lag gode ting, og kos dere:

– «Kakemannja» (hvite kakemenn/julemenn) – ala Ingrid


– Masse allergivennlige oppskrifter
. Disse er med sukker og sirup, det kan erstattes av sukrin, xylitol og palmesukker (kokosblomstsukker). Det er en fordel å blande forskjellige sukkeralternativer i bakst og slikt, det blir ofte mye bedre smak da.

– Vanøttmarsipan – ala Cecilie


– Marsipan – ala Cecilie


– Marsipankjeks


– Kokosboller uten sukker og gelatin (agar er brukt i stede) – Ala Mjuuulgy


– Sjokolade med «nougat»fyll – ala Grøntvann


– Rød marsipan med sjokoladetrekk – Ala Mjuuugly

Disse har jeg 100% bestemt meg for å lage/bli inspirert av:
– Bringebærterter – ala Anita

– Pepperkakekuler – ala Anita

– Kokosmakroner – ala Janicke

– Peppernøtter uten pepper – ala Mjuuugly

– Kransekakestenger – ala Mjuuugly


– Sjokolade med fyll


– Nammis – Mild rå sjokolade stappfull av supermat

– Sjokoladetrøfler.
Tenkte å prøve å ha julekrydder i dem.
– Brente mandler med sukrin og palmesukker

Her er litt bilder av ting jeg har laget tidligere i år. Raw sjokolade, marsipankuler med sjokoladetrekk (øverst til venstre), Sjokoladetrøfler (øverst til høyre), Nammis (de lysebrune firkantene) og Godiskuler (kulene med og uten kokos på).

Så når jeg i neste uke setter snuta nedover mot Molde må kofferten pakkes full av kakaopulver, supermat, krydder og nøtter! Kanskje jeg får plass til klær også hvis jeg er heldig ;-)))

Skal du bake og lage mye til jul i år?

ps: Husk oppskriften på min GODE melkefrie risengrynsgrøt. Denne skal jeg spise på julaften i år, med egen mandel i skåla, og egen marsipan som premie ;——)

pps: Husk Monsterkonkurransen min!

25 thoughts on “Julebakst uten sukker, melk og gluten

 1. Takk for tips! Har familiemedlemmer som ikke skal ha melk og/eller gluten, så kjekt med litt inspirasjon.

  Hittil i år har jeg bare laget bærkonfekt (jeg kaller dem sjokoladelykkebær fordi de er så gode :D – http://naturliglivsstil.blogspot.com/2009/12/brkonfekt-sjokoladelykkebr.html ) og brente mandler, men regner med at det blir mer bakst når jeg reiser hjem til familien på juleferie :) Jeg og Mamma har en plan om å bake Sarah Bernhard – de er skummelt gode!

 2. Tror du har linket feil på flere, jeg ser at jeg får flere like faner ved å bare åpne alt nedover… fort gjort!! Men flott tiltak at du prøver å legge ut en slik liste ihvertfall!! Kanskje jeg finner noe fristende jeg og!

  Er igrunn ikke så glad i tørre, kjipe kaker så jeg holder meg til fetere ting.. skal jo være bedre for blodsukkeret uansett :)!! Så jeg har ikke noe problem å si nei, vet jeg ikke synes det er noe godt uansett…

  Lykke til med den matlaginga du skal til med i jula ihvertfall da! :)

  Skal prøve å få laget rå sjokolade via et sånn ferdig kit jeg fant iherb. Tror det blir det mest ambisiøse jeg slår til med i år. Trenger ikke så mye usunt heller :)

  • Nå skal det være fikset! Linkene hadde slått seg sammen, jeg skjønner ikke noe jeg. Når jeg har flyttet linjene tett inntil hverandre har noen av dem slått seg sammen. JAJA, data liksom.

 3. Ååå, takk skal du ha Silje! Nå blir det kanskje litt julekaker her i gården også. Ikke lett når en skla ha uten melk, egg og gluten.

  ET spørsmål:
  Hvor kjøper du det rimeligste palmesukker (kokosblomstsukker)?

  Ha en superduper helg!

  ella

 4. Hei.
  Så deili å kom over en sånn her blogg for en som mæ som ikke spis melk, sukker eller gjær. Alltid spennende med nye søte oppskrifte :)
  Her har du en anna blogg med fantastiske oppskrifte uten meieriprodukta, sukker eller gjær: http://www.makromat.blogg.no Det e muli d e gluten i nån oppskrifte, men de fleste e uten. Du finn åsså en del fakta og teori om mat som medisin i den blogen. Anbefales på det varmeste!
  Ønske dæ ei god jul!

 5. Hei igjen.
  Jeg må bare skrive en kommentar til :)
  Anbefaler deg å erstatte sukker med rissirup,rismalt,byggmalt eller lønnesirup. Gjerne en blanding av ris/bygg sirup/malt og lønnesirup. Det er det mest balanserte søtningsstoffet og mest naturlig for kroppen. Man kan til og med lage karamel og knekk med rissirup, mmm :)

 6. Jeg skal lage mange foskjellige julekaker dette året, som jeg kan ha med opp til bestemoren min i Halsa :)

 7. SÅ koselig at du linket til meg ;) Men du, jeg må bare skyte inn at valnøttmarsipanen min er enda bedre enn den vanlige marsipanen ;) Selv ungene, som hverken liker valnøtter eller aprikos, elsker den valnøttmarsipanen ;)

 8. Så herlig! Skal nok prøve å få lagd noe av det:)
  Er det noen av oppskriftene som man ikke trenger alle disse «rare» ingrediensene for å lage? Pappa blir 50 i dag (ja, jeg er litt seint ute!) og han er en stor godtegris, og det er alltid gøy å få han til å smake vegetarisk mat og sånt:p

  • Ingen inneholder vanlig sukker og mel nei, så da blir det vel «rare» ingredienser ;-)) Mandelstengene er jo knallgode, der kan du sikkert bruke vanlig melis hvis du ikke har sukrinmelis.

 9. Hei! Jeg er på jakt etter OPPSKRIFT med innhold, vekt og framgangsmetode for småkaker og andre kaker helt uten sukker. Det kan være både melk og mel i disse kakene, bare ikke sukker. Dette fordi min stefar har diabetes, men er altfor glad i sukker og klarer ikke å la være å spise kaker og sjokolade. Finner ikke oppskriftene på denne siden. Takk for svar!
  Med vennlig hilsen Elsa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.