JA til merking av vegetarmat

Dette er sak jeg synes er viktig og jeg vil at alle som leser her går inn og deltar i oppropet. En merking av matvarer vil gjøre det bedre for både vegetarianere/veganere og ikke-vegetarer å vite om maten er vegetartrygg eller ikke. Forbrukerrådet lanserer nå en tjeneste som angir om mat er økologisk og glutenfri. Norsk Vegetarforening ønsker å utvide dette til også å gjelde vegetar- og veganmat.

Fakta: Forbrukerrådet opplyser at Dagligvareportalen vil angi om en vare er økologisk, glutenfri eller nøkkelhullmerket. Hensyn som ligger opp mot vegetarisme er altså allerede ivaretatt.
Alle bør med: Norsk Vegetarforening er glade for dette, og forventer at Dagligvareportalen på samme måte vil angi hvorvidt en vare er vegetarisk, og om den i tillegg også er vegansk.
Viktig for mange: 2-4% av nordmenn er vegetarianere, og langt flere ønsker å spise mer vegetarmat, ha kjøttfri mandag eller av ulike grunner unngå kjøtt, fisk, egg, melk osv hele eller deler av tiden.
Gratis spesialkompetanse: Norsk Vegetarforening tilbyr nå Forbrukerrådet faglig spisskompetanse helt kostnadsfritt slik at disse hensynene enkelt kan tas inn i Dagligvareportalen.
Mot forskjellsbehandling: Enten man ønsker vegetar- eller veganmat av etiske, helsemessige, religiøse eller andre grunner, er dette hensyn som bør veie like tungt som økologi, helsegevinst og allergi.
Løft for vegetarsaken: Norsk Vegetarforening håper å samle minst 1000-2500 deltakere bak dette oppropet. Listen blir overrakt Forbrukerådet i vår for å vise at dette er et viktig krav. Vil du delta?

KLIKK HER for å signere oppropet.

Jeg har selvsagt gjort det selv også :-)

sommer 3
Ferry vil også at dere skal signere.

Oppropet vil vare i flere uker, og vi håper det vil vokse seg større. Vegetarforeningen holder deg oppdatert på veg-veg.no og Facebook når du har signert. Saken trenger flest mulige støttespillere, og jeg håper du sprer oppropet til flest mulig, til både vegetar og ikke-vegetar.

9 thoughts on “JA til merking av vegetarmat

  1. Er ikke vegetarianer selv, men støtter helhjertet dette. I’m in! :-) Godt initiativ!

  2. Er litt «selektiv vegeterianer» (spiser ikke enkelte typer kjøtt, og prøver å ikke spise kjøtt mer en 2 ganger i uken) og synes dette virkelig er et flott tiltak. Min signatur blir i hvertfall med!

  3. Takk for gratulasjonen :) Du, jeg var HELT sikker på at det kom til å bli bok fra deg. Lykke til med prosessen. Den er krevende, men så enormt givende! Klem :)

  4. Jeg er ikke vegetarianer/veganer selv, men synes det hadde vært utrolig bra og lurt å begynne med en slik merking :-) Blir lettere for de som er vegetarianere/veganere og for de som har venner/familie som er det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *