Ikke gi dyr i julegave!

IKKE GI DYR i JULEGAVE.

Det gjelder alle dyr, både katter, hunder, gnagere, eller hva det skulle være. Dyr er familiemedlemmer som lever i mange år, ikke en ting man gir bort og antar at ny eier vil ta godt vare på. Barn for eksempel, kan gå lei dyret når det ikke er nytt og spennende lenger. Og kanskje foreldrene heller ikke er interessert i dyret, siden det var barnas «prosjekt» og ansvar. Dyrebeskyttelsen må året rundt redde katter, gnagere og andre dyr som folk ikke lenger vi ha og kaster ut av hjemmet. Enkelte dumper dem langs E6’en, andre putter dem i gjenteipede pappesker ved en kontainer, eller rett og slett flytter fra dem eller plasserer dem på andre siden av byen så de ikke skal finne hjem igjen. Det er altfor mange grufulle skjebner, og altfor mange mennesker som ikke tar ansvar.

IKKE GI DYR JULEGAVE. Punktum.

Det du heller gjør er å støtte organisasjonene som arbeider for dyrene. De er frivillige og avhengig av gaver siden kommuner ikke støtter denne type dyrevern. Under her ser du hvordan du støtter DB i Trondheim. Sjekk ut i ditt nærmiljø hvordan du kan bidra, og gi heller en slik dyrejulegave. Medlemsskap er en flott ting å gi bort.

7 thoughts on “Ikke gi dyr i julegave!

  1. Veldig bra og viktig innlegg! Jeg blir så oppgitt over hvordan mennesker kan gjøre sånt og jeg skjønner virkelig ikke at det går an! Jeg gir mye til dyrevern ellers, men litt ekstra nå i jula:) <3

  2. Synes det er kjempefint at du informerer om dette. Et unntak er vel f.eks. hvis noen i familien alltid har hatt dyr, men nettopp mistet katten sin og ønsker seg ny, så kan man velge å gi en omplasseringskatt i gave istedenfor en kattunge som ville funnet et hjem (sannsynligvis) uansett.

  3. Veldig fint innlegg! Inspirert av deg har tre julegaver i år blitt donasjon til dyrebeskyttelsen (veldig kjekt at man kan bruke sms-tjeneste!). Håper du får en fin helg :-)

  4. Veldig sant det du sier her…Har i de senere årene merket meg flere advarsler om dette også fra dyrebeskyttelsen og andre organisasjoner. Noe som egentlig har overasket meg veldig, er at så mange faktisk kjøper dyr i julegave uten å vite sikkert at den de gir dyr til i utgangspunktet har planer om å ha dyr. Enda verre at så mange kjøper dyr til barna uten å tenke på konsekvensen av å ha et dyr i hus.

    Selv ønsker jeg meg en hund til jul, men det er fordi vi lenge har hatt planer om å skaffe hund, men hadde vært ekstra koselig å fått en til jul….Men hvis ikke det er ”planlagt” på forhånd så er dyr noe man ikke gir i julegaver!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *