iHerb-favoritter: Ingredienser til raw sjokolade

Her er ingrediensene jeg bruker når jeg lager sjokolade. Mmm, herlig!
Raskt fortalt er raw sjokolade ikke varmebehandlet over 40 grader så næringen er intakt, det sies å være er en av verdens sterkeste antioksidanter og styrker immunforsvaret, inneholder magnesium, kalsium, jern, natrium, krom og sink. I vanlig sjokolade med melk og sukker osv  får ikke kroppen tak i og nytte av de gode stoffene til kakaoen (varmebehandlingen de bruker tar også livet av næringen). Derfor er raw sjokolade sunt! Den gir kroppen din noe, du blir mettet fordi den er mektig, og den gir ikke blodsukkerhopp og cravings etter mer slik som melkesjokolade gjør. Kan det bli bedre? :-)

Slik pleier jeg å smelte kakaosmør, med vannbad. Koker opp bittelitt vann i bunnen av gryta, skrur av, setter på bollen. Varmer opp vannet på  nytt når det blir kaldt. Husk å slipp ut damp. Stikk fingeren nedi bunnen av bollen for å følge med temperaturen, ikke varmere enn fingervarmt!

Og her er produktene! Alle er linket.

http://images.iherb.com/NAV-00047-m.jpg
Raw kakaosmør ca115 kr, 454 g ( jeg bruker ca 50 g pr porsjon sjokolade jeg lager)

http://images.iherb.com/JRW-16040-m.jpg

Ekstra Virgin Koksolje kaldpresset, ca 88 kr, 908 g

http://images.iherb.com/NAV-00084-m.jpg

Raw kakaopulver, ca 85 kr 454 g.
Raw carob kjøpes på Gojiking, her.Inneholder mye fiber og kalsium, og kan brukes i stede for/i tillegg til kakao, men personlig syns jeg ikke at carob alene smaker noe særlig kakao. Litt mildere, og gir en litt søtere sjokolade. Carob er ikke kakao, det kommer fra et annet tre. Brukes av folk som enten ikke vil eller tåler kakao, og er fin til å mildne kraftig råkakaosjokolade. Basedannende i kroppen. Har du hørt om Johannesbørkjernemel? Det er frøene til carob’en. Carobpulver derimot er tørket og oppmalte hele bønnestengler.

http://images.iherb.com/NAV-00069-m.jpg

Raw kakaonibs (knuste kakaobønner), ca 85 kr 454 g. Herlig å blande i sjokoladen! Gir krønsj.

http://images.iherb.com/AMT-00730-m.jpg
Yaconsirup, ca 66 kr, 326 g. Les innlegget mitt om Yacon her.


Yacon pulver, ca 60 kr, 227 g. Les innlegget mitt om Yacon her.

http://images.iherb.com/NAV-00065-m.jpg

Lucuma pulver ca 60 kr, 227 g.
Lucuma er en frukt fra Peru, og pulveret blir brukt som søtning og er populært i Peru som smaksetter i is. Den er fullpakket med næringsstoffer og er en super kilde til karbohydrater, fiber, vitaminer og mineraler, inneholder masse betakaroten, vitamin B3 (niacin) og litt jern. Smaken er veldig egen, jeg har faktisk ingenting å sammenligne den med, men produsenten beskriver den slik: «Lucuma Powder has a distinctively sweet fragrance and full-bodied, maple-like taste.» Det smaker søtt, men langtifra så søtt som sukker.

OPPSKRIFT PÅ RAW SJOKOLADE finner du i sjokolade og snop-kategorien min HER. Tilsett også gjerne hampfrø, gojibær, eller gode nøtter, og krydder som kanel, vanilje og chili i sjokoladen, nam nam. Se hele listen over produkter jeg bruker HER.

http://images.iherb.com/NAV-00002-m.jpg
Chocolate Kit, Goji Berry, ca 60 kr
Fint kit for dere som ønsker å prøve å lage raw sjokolade uten å måtte kjøpe inn store poser av alle ingrediensene ! Også fint som gave. Denne er med gojibær.

http://www.therawchocolateshop.com/images/decor_banner.gif
Og hvis du ikke orker å lage sjokoladen selv kan du kjøpe den ferdig HER, hos TheRawChocolateShop! Jeg anbefaler denne med Goji og kokos, den er magisk! Min første og store favoritt som gjorde meg frelst på raw sjokolade.

Håper dette var til hjelp! :-) Dette er ihvertfall ingredienser som jeg bruker til å lage sjokkis.
Ha en fin fin dag!

11 thoughts on “iHerb-favoritter: Ingredienser til raw sjokolade

 1. Hei! Eg har blitt fast leser av bloggen min, og tester støtt ut forskjellig av oppskriftene du skriver om :) I kveld skal eg prøve meg på raw sjokolade for første gang, og eg har eit spørsmål om kakaonibsene eg kjøpte fra iHerb…. Eg syns dei lukter veldig gjæra, og dei smaker ikkje spesielt godt, er dette normalt? I så fall trur eg eg kjem til å bruke dei i frukostblanding el liknande for næringsinnholdet, men trur ikkje eg vil blande dei inn i godisen min når dei smaker vondt :) viss det ikkje er vanlig kan eg kanskje kjøpe ein ny pose og håpe at den er bedre!

  • Ikke bruk dem hvis de lukter gjæret! Det skal de ikke gjøre. Mine lukter kakao. Send mail til iHerb og skriv at du mottok en dårlig pakke.
   Lykke til med sjokoladelagingen! :-)

 2. Heisann. Bare lurte på om dette er forenelig med lavkarbo kosthold? Der er vel ikke høyt karbo innhold i dette? Så veldig fristende ut og jeg savner jo snop, men liker heller ikke effekten jeg får etterpå av vanlig sjokolade.

 3. Ping: Raw sjokolade | Hege Rebecca

 4. Ping: Raw sjokolade | Hege Rebecca

 5. Hei! I går fikk jeg en stor pakke med ulike godsaker fra Sanabona. Jeg er ny når det gjelder raw-produkter, og ble utrolig skuffet da kakao-nibsene jeg hadde bestilt smaker og lukter gjæret. Du sier at det skal de ikke gjøre. Har du hatt noen problemer med dette noen gang? Hvordan skal de smake og lukte?

 6. Hei!

  Nå har endelig jeg tenkt å gjøre noe med matvanene mine også!:-) men, jeg ser på mange av oppskriftene dine at produktene er utgått av sortimentet, hovedsaklig hos Iherb(f.eks. Yacon Power). Jeg bare lurer på hvor kjøper du de nå? eller har det kommet andre erstatninger?

  • Usj, ja det er en del ting jeg har linket til som er gått ut. Blir et vanvittig arbeid å skulle rette opp alle gamle linker, så det spørs om det vil skje……… Personlig har jeg hamster så mye at jeg enda ikke har trengt å kjøpe påfyll, men jeg vet man får kjøpt tilsvarende produkter hos feks Gojiking :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *