Hvordan lage småsøt valnøttmelk

Valnøttmelk blogg

Jeg elsker valnøttmelk! Det vanlige er å lage nøttemelk av mandler, men valnøtter slår mandler langt nedi støvlene spør du meg. Jeg pleier å lage 1 – 1,5 liter i gangen. 1 liter til å ha i kjøleskapet, og en liten halvliter til å kose meg med med en gang ;—–)
________________________________________________________________________

Valnøttmelk
5 dl øko rå valnøtter, bløtlagt over natta.
1,3 dl kaldt vann
2 dl daddelvann (vann med noen dadler i, la stå minimum noen timer, står seg mange dager i kjøleskap)
Et dryss himalayasalt eller havsalt

 Hell bort bløtleggingsvannet og skyll nøttene.
Tilsett vann så det står 2 – 3 cm over nøttene i blenderen, kjør til finmalt. Tilsett resten av væsken og kjør til ferdig, ca 1 – 2 minutter. Kjør så lenge du tror blenderen din tåler.
 Ta fram en bolle og tøm nøttemelken oppi en nøttepose over bollen, klem ut all melken. Da står du igjen med en nøttemasse du kan bruke i feks bakst.
 Hell melken i en glassbeholder, og oppbevar i kjøleskap. Står seg noen dager.

Bruk melken som drikke, i smoothie, i raw kaker, på frokostblanding ++
For å lage melken usøt dropper du daddelvannet.
________________________________________________________________________

Har du prøvd å lage din egen nøttemelk før? Du kan lage av alle typer nøtter, og du kan tilsette frø som feks sesamfrø. Da får du mer kalsium i melken. Bløtlegg det du bruker, da blir smaken mildere og mer lettdrikkelig. Valnøtter har veldig sunt fett for hjernen + omega 3. Cool.

6 thoughts on “Hvordan lage småsøt valnøttmelk

  1. Jeg har laget mandelmelk noen ganger, men dessverre tåler jeg ikke mandler så godt, så det er ikke noe godt alternativ.
    Har derimot laget hempmelk tideligere(vann og hempfrø) og syntes det var helt greit, tenker at 1/2 banan, litt dadler, etc. nok ville gitt god smak :)

  2. Hjemmelaget nøttemelk er nydelig! Synes det er litt styr å lage, men egentlig er det ikke styr i det hele tatt P Burde lage det oftere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *