Hva er bedre enn en perfekt…….

Avokado 2

Avokado! Et sjangsespill hver eneste gang, og de få gangene den er helt perfekt moden blir det fyrverkeri i humøret, jippi! Sammen med avokadoen hadde jeg agurk, gulrot, brun ris med litt søt eddik i, og cashewdipp og tahini i makirullene som ble fredagens middag.

Avokado maki

Avokado 2

Ah, se på skjønnheten. Er dere ikke enig i at perfekte avokadoer gjør humøret bedre? :-)

Håper dere har hatt en fin helg!

33 thoughts on “Hva er bedre enn en perfekt…….

 1. Helt enig! En perfekt avokado er et lite mirakel i mine øyne ;) Jeg kjøper nett med umodne avokadoer for å være økonomisk, og det er like spennende hver gang hvor mange som blir spiselige. Nå har jeg lagt en sten i vann i håp om å plante et tre og få egenproduserte avokadoer en gang i fremtiden ;) Evig optimist! :D

 2. Ja, så enig! Du kan liksom klemme og lukte på dem så mye du vil, men du vet ikke om de er noe bra før de er skjært i to. :)

 3. Haha, det er sant. Det er litt av et sjansespill. Noen ganger blir man bare så syyyykt skuffet pga en dårlig avokado. Jeg kjøper alltid en ekstra enn hva jeg trenger sånn i tilfelle :P

 4. Jo, en perfekt avokado er alltid lykke og glede som nesten gir en slags rus :)
  Jeg var heldig, for alle de økologiske avokadoene jeg fikk av en venninne…. jo absolutt alle var like perfekte! Og de var helt økoogiske :)

 5. Haha, jeg er så enig, Silje!! Ingenting gjør meg så glad som en perfekt avokado, og har sagt høyt «hurra» på kjøkkenet når jeg åpner en fin en ;) Men det skal sies at en «lureavokado» som kjennes fin ut, men som er ekkel inni sender humøret i helt feil retning! Håper forresten at du har det helt topp :D

 6. Haha! Jeg trodde jeg var den eneste som fikk et lite lykkehopp i magen hver gang jeg åpnet en perfekt avocado. God å se det er flere som er like ‘rare’ :D

 7. Helt enig! Særlig de gangen man tenker ‘søren, denne er dårlig..’, men når man deler den så finner man ut at den er, nettopp; perfekt!

 8. Ahhhh, den perfekte avokado… ELSKER når den dukker opp, og ja, den gjør humøret bedre :-)

 9. jeg vet akkurat hva du mener! jeg var ved å gi opp avokado fordi alle jeg har kjøpt på det siste (både rema og meny) har vært dårlige. men nå har vi startet med å få økologiske leveringer fra solgard, og avokadoene derfra har vært ren lykke :)

  • SAmme her! De fikk ny renessanse hos meg også når jeg begynte å kjøpe de økologiske fra Coop Hypermarked Lade i Trondheim. 1 av 20 har vært brun, ikke ille det altså.

 10. Fint å vite at det er fler som meg, et lite tips er å ta av «stilken» i den tynneste enden av avocadoen, er det fin grønnfarge der og resten av avocadoen kjennes grei ut, skal den være ganske fin. Jeg har begynt å lete etter de, som jeg kan plukke av stilken på, plutselig har letinga blitt litt lettere og skuffelsen en smule mindre ;)

 11. Avokado er en vidunderlig grønnsak/frukt(?). Finner stadig nye bruksområder. Som en annen nevner så er det lurt å kjøpe umodne avokado i nett. Sjelden man må kaste noen da. Men ser jeg kanskje bør prøve de økologiske. Selges de i samme slags irriterende plastpakning som «vanlig» avokado?

  • Ja i plastpakke, men jeg har lagt merke til at plasten på de økologiske grønnsakene hos Coop som kalles «Aroma» er litt tynnere og mer crispy. Kanskje lettere å bryte ned?

 12. Jag håller med dig helt och hållet! Jag blir nästan religiös varje gång jag öppnar en perfekt mogen avokao (utan att egentligen vara religiös). Vackert är det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *