Hummus

Hummus er et pålegg/dipp som kommer fra midtøsten, der er det et populært tilbehør til mat. Det er laget av kokte og moste kikerter og tahini (sesamfrø»smør», super kilde til kalsium) og smaker kjempegodt! Jeg har endelig lært meg å lage det selv og det viste seg å være mye enklere enn jeg trodde, og ikke minst billig! En boks kikerter fra eldorado koster kun 10 kr på bunnpris. Eller enda billigere, kjøp tørre kikerter på innvandrerbutikk og kok selv.

Bruk hummus som du ville brukt rømme eller guacamole til maten, som dip til grønnsaker eller kikertpannekaker, som pålegg osv. 

Kikerter er forresten veldig sunt, så her er det bare å hive innpå.
– Inneholder mye fiber
– Gir langsom blodsukkerstigning og lang metthetsfølelse
– Fin proteinkilde
– Inneholder blandt annet magnesium, folat, kopper, fosfor, jern, molybden og mangan, som er essensielle næringsstoffer.
– Kolestrolsenkende
– Næringsinnhold per 100 gram kikerter: 1384 kJ/329 kcal, 22 g protein, 42 gram karbohydrat, 5 g fett, 13,5 gram kostfiber.

Her er oppskriften min:

HUMMUS
1 boks kikerter, 2-300 g
Saften av en 1/2 sitron
2 store ts tahini, jeg bruker den mørke
Litt salt
Litt pepper
Et lite fedd hvitløk
2  ss kaldpresset olivenolje
Ca 1/2 dl kaldt vann (ha i til slutt for å regulere konsistensen)

Ha alt i en foodprosessor og kjør til det er blitt en jevn masse. Regn med noen stopp der du skraper ned fra veggene i bollen med en slikkepott. Ha i vann til slutt. Konsistensen skal være lett men samtidig fyldig. Ikke flytende, men heller ikke for kompakt. Oppbevares i kjøleskap i tett boks.

Kan muligens lages i blender også, men det har jeg ikke prøvd selv.


Jeg syns det er veldig godt å bruke hummus i wraps! På bildet ser du wraps av isbergsalat. Fyllet består av 1/2 quornfilet i hver, masse hummus, agurk, salat, purreløk. Fyll i det du har lyst på! Kikertpannekaker på siden.

Har du smakt hummus før?
Liker du det?

:*

3 thoughts on “Hummus

  1. Jeg prøvde Hummus oppskriften din idag. Utrolig god! Du kommer med så mye bra! Er det greit jeg linker oppskriften din til et innlegg på www-letsgoraw.wordpress.com? :)

  2. Ping: Hummus « Lets Go Raw

  3. Ping: Snikksnakk om hummus og hverdag. | Frk.Hardy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *