Hjemmelaget potetgull

Jeg leste på Vegetarbloggen i helgen at hun hadde laget hjemmelaget potetgull som så SÅ godt ut! Selvfølgelig måtte jeg prøve! Så på lørdag kjøpte jeg lokale øko poteter på Helios og tenkte at dette blir gulle bra. Oppskrift og fremgangsmåte for potetgullet finner du HER.

Vasket og klargjorde ikke mindre enn 500 g poteter som ble kuttet til fine skiver med foodprosessor, og deretter lagt i vann en liten stund for å få bort noe av stivelsen. Dertter måtte skivene tørkes før de var klar for frityrkoking i gryte. Jeg brukte rapsolje.


Den første!


Og det ferdige resultatet! Det ser kanskje ikke så ille ut, men jeg lover dere, det smakte ikke særlig godt. Kun brent! Haha. Så har sikkert brukt for høy varme og ikke egnede poteter. Ikke ble de sprø heller. Så jeg gadd ikke lage potetgull av resten, de ble til fløtegratinerte poteter laget med kokosmelk istede:


Min fremst uten ost, teg sin baki der med ost. Det smakte helt greit når man ble vant til smaken. Har ikke prøvd å bruke kokosmelk før, men det er et helt ok alternativ å bruke altså. Har prøvd med soyamatfløte en gang tidligere, det smakte bedre.

Så sånn gikk potetgullprosjektet mitt! Ikke så bra som jeg trodde ;-) Men det kan jo hende noen av dere får det til! Så gjerne prøv!

Har du prøvd å lage potetgull selv før?

58 thoughts on “Hjemmelaget potetgull

 1. Jeg lagde rotfruktchips en gang, det ble veldig godt! Med gulrot, kålrot og rødbete. Men det tok laaaang tid. :P

 2. Bra du poster de mindre vellykkede prosjektene også, så får vi ikke helt dårlig selvbilde her! :D Du er uansett rå på å prøve ut nye ting. jeg er imponert!

  • Hehe, ja tro meg – det er MYE som ikke blir bra på kjøkkenet hos meg altså! Men heldigvis mye som blir bra også da ;-)

 3. Den som intet våger intet vinner! ;) Bedre lykke neste gang.
  Jeg har aldri prøvd å lage selv, men hadde vært artig å prøve.

 4. hvis du steker det i ovnen, tror jeg smaken ble bedre :) har prøvd det selv, og det ble ganske bra!

 5. Jeg huser vi laget en gang da jeg var liten, men husker ikke smaken. Men en gang da, da skal jeg prøve å lage igjen :-) Dumt det ikke ble godt da..

 6. Har prøvd to ganger, fail hver gang. Noen ble brent, noen ble myke, noen var overkrydra og noen smakte ingenting :P Det var kanskje 5 av 50 som smakte godt. (måtte jo spise opp alt og teste). Jeg brukte bare en osthøvel og la de på en stekeplate, ikke noe frityrgreier på meg.

  Jeg har jækla lyst på fløtegratinerte poteter, men hva har du sammen med det?

  • Spiste alle jeg også selv om de ikke smakte godt, haha. Til fløtepotetete (kokospotetene, knis) hadde jeg bare en quornfilet.

 7. Jeg har et slags «stativ», slik at hver chips blir separert fra hverandre. Jeg putter hele plaststativet inn i mikroen, og etter et kvarter har jeg deilig chips.
  Dette var noe jeg fikk fra svigerinna mi, de hadde bestilt det fra kina tror jeg. Sunt og godt :)

 8. så sykt at du skrev om det akkurat nå! jeg tenkte faktisk på det i helgen nemlig om jeg skulle prøve. Hadde masse potet tilgjengelig og turen ut for å handle frista meg lite i snøkaoset og sørpa… så jeg tenkte jeg skulle improvisere og lage meg selv, men så ringte kjæresten og sa at han skulle innom butikken, så da slapp jeg det :P

 9. Namme!
  Tror jeg må teste ut hjemmelaget ‘tetgull til helga nå. Kanskje det blir det nye party godiset istedenfor kjøpe ‘tetgull:P

  • Butikk med økologiske, miljøvennlig og gjerne kortreist mat og produkter :-) Ligger i Prinsensgt i Trondheim.

 10. Så kjedelig da! (Men gratinerte poteter er jo også godt!!)

  Jeg penslet mine potetskiver i helgen med olivenolje og hadde på littegranne salt og puttet dem i ovnen på 250 grader i 10 min, så 10-15 min til på 100 grader med døra på gløtt. Ble VELDIG gode! :) Bedre enn sørlandschips! :D

  Men fort gjort å kutte for mange poteter ja! Det går faktisk bare ca 1 – 1,5 potet per brett.. så jeg må huske det til neste gang! (har food prosessor som kutter veldig tynne skiver..)

  Må prøve med kokosolje også en gang…

 11. Hehe… Kanskje jeg skal begynne å skrive om alle mine mislykka forsøk på det ene og det andre… ;-P Det blir en del, for å si det sånn!

  Bedre lykke neste gang! :)

 12. Elsker potetgull, så dette burde prøves. Synd det ikke gikk da! Jeg har hørt at man skal klare å få til noe sånt i mikro også, om du har det. Det tror jeg heller er førsteforsøket mitt.

  Men lagde faktisk popcorn i helga for første gang! Now foods økopopcorn kjøpt på gjett-hvor ;) Det var jo veldig enkelt og veldig gøy. Og å krydre selv var jo absolutt bedre enn mikropopcorn. Klart. Skal gjentas!

  • Poppe popkorn i gryte er jeg god på da! :-D Får ALLTID til å poppe 99% av kornene, ingen blir svidd, og mengden blir akkurat så det ikke flyter over. Oh yeah, im the popmaster 8-)

   • Hehe, så bra! Første gang ble det vel kanskje 80% suksess. Og det er helt greit det!! Og den dingsen elsket jeg, må skaffe sånn og lage meg potetgull i mikroen!! :D Det må prøves, jeg har tenkt på det flere ganger, men så har vi spist opp potetene til annet.

 13. Silje, du er flott! For det første synes jeg det er kjempefint at du poster selv om du ikke fikk det resultatet du ønsket. Det viser jo bare oss lesere at det faktisk er nødvendig med prøving og feiling før man får taket på en del oppskrifter! Det gjør det mer tilgjengelig og føles ikke så uoppnåelig, når man vet at man ikke er alene om ikke å få perfekt resultat hver gang.

  Dessuten synes jeg det er gøy å se hvordan du alltid utnytter absolutt alt du skulle ha av matvarer og rester! At du bare improviserte fløtegratinerte poteter med kokosmelk synes jeg var imponerende! Og etter hva jeg har lest gjør du jo sånt hele tiden, bruker alt av hele frukten, selv om en del går til en rett og en annen del går til en annen rett, lager mandelmelk, og bruker mandelmassen til noe annet, osv. Det er så godt å se. Hater å kaste mat, selv.

  Inspirerende!

 14. Når jeg har laget chips så har jeg hatt de i oljen og stekt de to ganger. Først en gang for å få de gjennomstekte, så har jeg latt fettet renne av på tørkepapir, så har jeg hatt de en gang til i oljen for å få de sprø. Det har vært vellykket de gangene jeg har laget det iallefall.

 15. Jeg har gjort to-tre forsøk på å lage potetgull, men det har ALDRI blitt bra. Hehe. Så du er hvertfall ikke alene!;)

 16. Bedre lykke neste gang! :-)

  SV: Jeg bruker ansiktsrensen min fra Clinique også til å fjerne øyensminke… *rødme* Om ikke Clinique hadde vært så himla dyrt hadde jeg hatt en øyensminkefjerne i tillegg! Uansett, det fungerer i alle fall fint til Terre d’Oc-maskaraen :-)

  • Jeg er ikke veganer, jeg spiser egg :-) Jeg tenker at de foreldrene der hadde gode hensikter, men ikke nok kunnskap. Vet man ikke hva man driver med når man velger bort ting i kostholdet sitt kan det bli skummelt, og spesielt når man i tillegg har et lite barn å gi mat til og! Og ang at de valgte bort behandling når de fikk vite at barnet var sykt syns jeg var veldig lite smart. En gylden middelvei tror jeg er veien å gå.

 17. Hjemmelaget potetgull er supergodt, har laget det noen ganger og det har gått bra. Supertynne flak av poteteter som jeg friterer i olje, og har på krydder og urter :D
  Synd de ble brent da snuppa. Klem.

  • Kanskje mine var litt for tykke også? Hmm. Nå har jeg nesten fått blod på tann, vil få det til jeg også!! hehe.

 18. Kjekk blogg med gode idèer.

  Vil anbefale deg å prøve jordskokk til chips. Jeg har gjort dette to ganger, begge med godt resultat (og jeg har prøvd mye.. og feilet mer..)
  Slik gjorde jeg:
  Børstet av jordskokken, høvlet skiver med ostehøvel, stekte ca 10 om gangen i en jerngryte med rapsolje. Tok dem opp når de begynte å bli brune. La dem på et tørkepapir som lå på en rist. Saltet… smakte…. og sluttet ikke å spise før det var tomt.
  har prøvd det samme med potetchips; godt det også, men jordskokk ble min favoritt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.