Hjemmelaget glutenfrie knekkebrød!

Jeg var skikkelig treig med å kaste meg på knekkebrød-trenden, men fikk prøvd meg til slutt jeg også! Fant ingen oppskrifter som passet til ingrediensene jeg hadde i skapet, så jeg laget en oppskrift selv. De ble gode til og med! Skal jobbe litt videre med oppskriften, men dere skal få den likevel – om ikke annet til inspirasjon :-)


Oppskriften gir to fulle stekebrett.


Bytt plass på platene mens de stekes, og bruk varmluft.


Strødde oppå gresskarkjerner før de ble stekt, nam nam. Ser de ikke gode ut??

Håper andre glutenfrie kan få nytte av oppskriften! :-)
Og har noen av dere en annen god glutenfri oppskrift, eller har tips, rop ut!

I dag har jeg laget masse snop, dere skal ikke se bort i fra at langfredag blir snopedagen her på bloggen ♥

43 thoughts on “Hjemmelaget glutenfrie knekkebrød!

   • Haha det der altså :) Jeg lager jo masse sånn lavkarbomuffins om dagen som ikke er i nærheten av mel i en gang. Men likevel blir jeg et sånn sluk, og må spise opp alt på en gang. Fatter ikke hva som gjør at vi blir sånn jeg altså :)

   • Det er jo logisk på høykarbo-mat og denslags, men når alt liksom er «riktig» og vi likevel blir slik.. nei det er et mysterium! hehe.

 1. Herlig! Knekkis er godt, også passer det jo til mye forskjellig. Jeg har vel en del knekkebrødbakeerfaring, men har dessverre ikke bakt noen glutenfrie:-(

  • Kjøpte i sverige, men har sett det på Helios og Etikken her i Trondheim, så du finner det sikkert på store matvarebutikker/helsekost :-)

 2. Knekkebrød er skikkelig godt! Jeg skal prøve denne oppskriften :) Også syns jeg det var så smart med det sugerøret av glass du skrev om for litt siden. Men hva mente en av de som hadde kommentert med at det iallefall ikke så ut som en tarm? Finnes det tykke sugerør som minner om en mennesketarm i utseende?

 3. ååh, nå må jeg og lage knekkebrød ;) Er ikke så sunt å lese så mange flotte blogger, man blir allfor fristet :) Men på den andre siden, man får jo tonnevis med gode ideer :o)

 4. Lager tilsvarende knekkebrød, men skal jammen prøve denne glutenfrie oppskriften også. Det er jo bare å bytte ut noe grovt rugmel ser jeg… :)

 5. Hmmm… Så må jeg vel prøve, jeg også, da… Haha, damene i maleklubben prøvde å pushe knekkebrød på meg sist møte, men fikk hard (og muligens litt barnslig?!?) motstand – jeg hadde fått noen av ei venninne tidligere som bare var helt…helt…helt…ja, uspiselige…. Så jeg var ikke i markedet for nye forsøk, kan man vel s…! Men nå ble jeg vel passe fristet, likevel! Flinke Silje!

  Har noen helt fantastiske bøker, by the way, siden du sier det er lov å komme med tips :o) Mest søtsaker: «Flying Apron’s gluten-free & vegan baking book» og «Allergy free desserts – gluten free, dairy free, egg free, soy free and nut free delights» er favorittene :o) Gi meg et hint om du ønsker å vite mer om desse, men kanskje du har dem selv fra før? Uansett ønsker jeg deg en super påske :o)

 6. Hei! Er litt forvirra for tiden angående forskjellen på sukrin og bjørkesøt. Var det noen spesiell grunn til at du brukte sukrin i denne oppskriften? Er det noen bruksområder en av de to er mest egnet, eller er de ganske like? Har bestilt bjørkesøt fra iherb nå, og lurer på om jeg klarer meg uten sukrin, eller om jeg bør tenke på å skaffe det også etterhvert. Knekkebrødene så forresten gode ut, må prøve å lage det en gang:) Hva vil du si er de viktigste ingrediensene i hjemmelagde knekkebrød? Er det noe man MÅ ha, eller er det det samme så lenge man har litt vann, gryn, mel og evt frø?

 7. Nam, de så kjempegode ut:) Flott med litt inspirasjon, jeg går med planer om å begynne å bake litt mer, både kaker, knekkebrød og ikke minst, glutenfritt brød (er fortsatt veldig brød-menneske må jeg innrømme, hehe, men de glutenfrie brødene man får kjøpt er det så mye annet rart i). Har du forresten vært borti xanthan gum? Vet ikke helt hva det er engang, men står at det er lurt å bruke i glutenfri bakst…?

  • Det er et Estoff såvidt jeg har forstått, og har noe av samme egenskapet som fiberhusk. Har kjøpt en pose men har ikke prøvd den. :-)

  • Jeg vet ikke, har ikke søkt så mye på det enda :-S Men ja, jeg forsto det sånn at det er kjemisk og blir regnet som et E-stoff. Si fra hva du evnt finner ut da!

 8. Hm, har allerede bestilt en pose, så må nok finne ut litt før jeg bruker det ja. Innimellom er jeg litt for kjapp på avtrekkeren hva det gjelder iherb-bestillinger, haha:D Håper virkelig ikke at det er noe skadelige greier, for det hørtes jo SÅ bra ut- skulle gi fluffy bakst og greier. Hmmm…dette må en komme til bunns i;)

  • Hehe, samme her! Blir lett noen «bomkjøp». Men trooor ikke at det er skadelig på noen måte sånn egentlig, har jo sett det blitt brukt på en del utenladske mathelseblogger også.

 9. Tror du det går fint å lage slike knekkebrød uten varmlutsovn? Jeg har bare en enkel hybelkomfyr *snufs*, og den har bare en funksjon, vanlig ovn. Og jeg har så lyst til å lage knekkebrød!

 10. Disse knekkebrødene sverger jeg til:)

  4-5 eggehviter
  2 dl linfrø
  2 dl sesamfrø
  2 dl solsikkekjerner
  1 dl gresskarkjernefrø
  1/2 – 1 dl glutenfrie havregryn
  1/2 – 1 dl vann
  litt himmalayasalt

  Legg linfrøene i eggehvitene natten over eller i min ett par timer.
  Tilsett de andre tingene og kjør det kjapt i en foodprosessor.

  Smør deigen tynt ut på ett stekebrett med bakepapir.

  Jeg steker dem på 150 grader i ca 10 min før jeg tar dem ut og ruter dem opp.
  Steker dem deretter i 20 min til. Skrur av stekeovnen og åpner døren og lar dem stå og tørke inne i varmen.

  Disse er kjempegode, nam, nam.
  Kan også ha i urtekrydder og evt cayennepepper for å få litt andre smaker i dem:)

 11. Hei!

  En stund siden du la ut oppskrifta, men knekkebrød går da aldri av moten ;) Lagde disse i helga, og de ble knallgode (bortsett fra de som ble avglemt inne i ovnen…) Jeg brukte forøvrig noen raspa gulrøtter i tillegg, samt at jeg lot linfrøene ligge i vann over natta. Blir så godt bindemiddel av det :) Tenkte jeg bare skulle tipse om du ikke visste det fra før av :)

  Hilse Nina :)

 12. Ping: Glutenfritt knekkebrød | Linda Nordgård

 13. Hei igjen SIlje. Jeg har sverget til denne oppskriften din etter å ha prøvd en del forkjellige knekkebrød oppskrifter. Likte forholdene mellom mel og frø i denne. Det eneste er at jeg denne gangen ikke hadde bokhvetemel eller soya eml og tok det jeg hadde, Teffmel og kokosmel. Er ikek så kjent med kokosmel enda, men jeg måtte fylle på litt mer vann, deigen blei veldig kompakt. Erfaringene dine med kokosmel, hvordan er de?

  • Heia! Jeg har ikke brukt kokosmel så mye selv så har ikke særlig erfaring med det. Men jeg vet at det trekker mye fuktighet, så det stemmer godt overens med det du forteller. Teff er det som tilsvarer bokhvetemel best.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *