Helt rå – rawfood spisested i Oslo

Jeg sjekka selvsagt ut «Helt rå»  når jeg var i Oslo nå for litt siden, byens raw food spisested! Det er viktig å støtte opp om slike fortak, så er du i Oslo, stikk dit og spis! Norge trenger slike spisesteder! :-) De har også avdeling i Sandvika, og nettsiden deres kan du se her. I Oslo ligger Helt Rå bak stortinget, ikke langt unna Supernature (gå forbi lenger ned i gata og ta opp til høyre hvis jeg ikke husker feil).

Her er maten jeg og Marit spiste:


Valnøttbrød med en slags karri og gulrot dip, med solsikkespirer. NAM!

Hovedretten min, «Cheeseburger». En deilig salat med en supergod tahinidressing, burger servert på dehtdrert brød med salat, tomatsaus og cashewnøtteost + guacamole ved siden av.

 

Her er pizzatallerken (Marit sin), og den smakte HELT nydelig! Den ble favoritten min. Pizzabunnen var dehydrert brød, med tomatsaus, pesto, nøtteost og soppchips + salat med tahinidressing + en annen dip.

Så over til DESSERT! <3


Limekake, denne var kjempegod! Frisk og søt og rund på samme tid.


Jeg derimot ville smake på ALT så jeg bestilte meg noe de kalte «Kakefest», altså en liten smak av alt de hadde. Favorittene ble Limekake og sjokoladekaken med avokado og jordbærkrem (fremst på bildet her).


Mektig sjokoladekake. Denne er mektig, så du bør være stor fan av knallmørk sjokolade! Den ble for mektig for min del, men Marit spiste den med glede, hihi :-)


Limekake, sjokoladeavokadokake, bringebærkake, «Toblerone»-sjokoladebiter (smakte toblerone), og mektig sjokoladekake.


For min del holdt det ikke å dra dit bare én gang, så jeg dro dit og kjøpte meg mat før vi skulle ta toget hjem også. De hadde desverre ikke pizzatallerken da, så ble cheeseburger enda en gang. Godt smakte det uansett! :-)

Så allesammen, sjekk ut Helt Rå hvis du er i Oslo!
Har du vært der?

71 thoughts on “Helt rå – rawfood spisested i Oslo

 1. Nam! Bor ikke lang i fra stortinget, så dette må absolutt testes ut::)
  Hvordan var prisene?

  • Litt dyrt er det, det er resturantpriser. Ca 150-170 kr for middagene mener jeg å huske, 60-70 for forretten, og 50-60 for et kakestykke TROR jeg. Husker ikke helt. Jeg betalte 298 tror jeg for forrett, hovedrett og kakefest, så det er jo ikke så ille om man ser sånn på det :-)

  • Litt dyrt er det, det er resturantpriser. ca 150-170 kr for middagene mener jeg å huske, 60-70 for forretten, og 50-60 for et kakestykke TROR jeg. Husker ikke helt. Jeg betalte 298 tror jeg for forrett, hovedrett og kakefest, så det er jo ikke så ille om man ser sånn på det.

  • Nix, det gjør ikke det :-/ Hadde jeg vært frisk skulle jeg startet opp! hehe. Eneste rene vegetar er persilleriet, men de har ikke noe skikkelig rawfood utenom littegrann råkost til den vanlige maten deres.

 2. Wow, spennende konsept og nydelig farger. Når det ikke er langt unna Stortinget så burde jeg vel klare å finne det neste gang jeg er i Oslo, jeg mener jeg har skrevet ned stedet som «må besøkes»!!! Jeg har faktisk spist rå pizza på vegetarfestivalen, skal ikke se bort i fra at det fra disse. Kakene så jo HELT fantastiske ut!!

 3. Oioioi, skal si det så fristende ut! Tusen takk for bilder og inspirasjon, må nok få spist der i nærmeste fremtid ja!:):)

 4. Jeg var på den noen dager etter det åpnet i Oslo. De hadde litt begrenset meny, men koselig betjening og nyydelig mat, syns jeg også :) Jeg spiste en salat med mye diverse tilbehør. Så mye og god smak! Tenker å dra dit en tur i morgen, da jeg er innom Oslo .. Tommelopp for flere slike caféer rundt om! :)

  • Ja hørte det var litt kaotisk der akkurat når det åpnet, men det var både rolig og greit der nå altså. :-)

 5. Det ser herlig ut! Gleder meg til å dra ditt snart! Bytter de på menyen fra dag til dag? Kjekt at de har åpent Helt rå i byen også! Bruker de sukker i kakene?

 6. Stedet skal definitivt testes ut! Det så jo alldeles nydelig ut! Det gjorde forsåvidt du også, det må jo også nevnes ;-)
  Bare en ting… Var prisene overkommelige?

  • Ca 150-170 kr for middagene mener jeg å huske, 60-70 for forretten, og 50-60 for et kakestykke TROR jeg. Husker ikke helt. Jeg betalte 298 tror jeg for forrett, hovedrett og kakefest, så det er jo ikke så ille om man ser sånn på det :-)

 7. Mmm, nam! Dette må helt klart testes ut!! Så supert at de er glutenfrie:) Leste om denne restauranten for en stund tilbake, men hadde gått i glemmeboka. Tusen takk for tipset:D

  • Ja de skrev det i menyen eller i et skriv, men jeg husker ikke annet enn at jeg «godkjente» det for min egen del. Tror det var yacon, agave og stevia. Send dem en mail og spør hvis du vil vite det sikkert!

 8. Det stedet der MÅ jeg snart få testet ut. Maten ser bare helt utrolig god ut. Prisene virker jo også helt ok. :) Kjenner ikke akkurat så mange som gidder å spise sånn mat jeg, så derfor har jeg ikke fått vært der enda :)

 9. Var der på mandag etter jeg besøkte supernature:) Bestilte vårrull, var veldig godt, men veldig sterkt! ANbefales virkelig å gå dit ja!
  Utrolig fin blogg, titter innom den hver dag, du inspirer meg virkelig! keep up the good work!

 10. Det ble litt av en tur, botanisk hage og uber digg rå mat ;) (ønsker at det var meg) hehe :) Ser ut som du storkosa deg i Oslo :) Håper inderlig at jeg en vakker dag får smake på maten på helt rå.

 11. tusen hjarteleg takk for tipset.
  skal til oslo neste veke. eller så var det veka etterpå, uansett.
  gler meg til å prøve noko ordentleg rå mat, ikkje berre salatar og suppe.
  kva låg prisane på?

 12. Hei Silje,

  Du er det beste forbildet i Norge, helt fantastisk blogg, takk for at du bruker din tid og energi på å dele din flotte livsstil med oss.
  Skal til Oslo til helgen på forelesninger, og lurer på om de har take away, så det hadde vært godt med litt raw-niste.
  Hilsen Stine

  • Åj TUSENTAKK! :-) Så fin kommentar! Du er god du <3
   Helt Rå har take-away! Jeg kjøpte med meg limekake til å ha med på togturen oppover ;-)

 13. Dit skal jeg ta med meg søster’n en dag! Forresten bestilte jeg varer til å lage raw sjokolade i natt, takket være deg, og jeg kan nesten ikke vente :)

  God søndag!

 14. Har vært på avdelingen i Sandvika et par ganger, og jeg elsker avokadosjokoladekaken med jordbærkrem :D I tillegg har jeg en svakhet for den «karibiske kaffen» deres, så det hender både titt og ofte jeg går en omvei via Helt rå om jeg skal noe i Sandvika… :p Bra du reklamerer, håper både kafeen i Oslo og Sandvika er kommet for å bli..

  • Enig, den kaka var supergod! KAffen har jeg ikke smakt da. Og ja selvfølgelig må man reklamere for slike steder! Norge trenger det!

 15. Jeg har endelig fått sjekket ut stedet! Det ble litt for nærme middagstid (og middag med noen som nekta å spise der) så det ble kaketallerken take-away. Og jeg skal definitivt tilbake! ELSKER sjokoladekaka, nå er det bevist at jeg ikke trenger å gå tilbake til sukker for å få sjokoladekake <3

  TAKK, Silje!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *