Halleluja! Raw grønnkålchips!

Jeg starter dristig i dag og påstår:

Bedre enn potetgull: GRØNNKÅLCHIPS! Herregud dette er snacksen sin det!

Slik lager du det:
Legg først i bløt 2 dl macadamianøtter(1-3 timer) eller cashewnøtter (1 time)

Oppskrift marinade/nøtteost
2 dl bløtlagte nøtter
0,75-1 dl kaldt vann
Salt og litt pepper
Sitronsaft eller saften av 1/4 lime
2 ss næringsgjær (jeg har brukt denne)
Gjør slik:
Kjør i mikser til jevn masse. Jeg bruker Magic bullet når jeg lager nøtteost. Bruk foodprosessor eller blender hvis den greier det. Stopper det helt opp selv om du skraper ned fra sidene i bollen tilsetter du litt mer vann, men bare litt. Den skal ikke bli vassen, men kremet og fin. Du kan såklart også krydre den som du selv vil, bare prøv deg frem. Men ha i bakhodet at næringsgjær smaker SYKT digg.

Lage grønnkålchipsen
Ta frem grønnkålen, ca 5 store stilker pr liter. Du skal ha 2 liter grønnkål, ca 10 stilker (du kan tenke 1 dl nøtter pr liter grønnkål, men også mer eller mindre ettersom hva du liker). Bruk helst økologisk grønnkål.
 Riv av passe store biter av grønnkålen, stilken i midta skal du ikke bruke. Skyll og tørk i salatsentrifuge.
Tøm oppå marinaden og massér og gni den godt inn i salaten med hendene. Fordel marinaden godt utover, og legg på et brett til dehydrator (uten paraflexx) eller stekeplate med bakepapir hvis du skal tørke i ovn.

* Tørk chipsen 7-8 timer i dehydrator på 41 grader.
* I stekeovn vet jeg ikke hvor lang tid det tar, men sett ovnen på 50 grader med døra på gløtt. Bruk gjerne varmluft.


Digre posen min med masse økologisk grønnkål, herlig! På brettet er grønnkål med sesamolje og urtesalt.


Klar for tørking.


Ferdig neste morgen! :-) Den med olje ble ikke helt bra da, den tørket aldri skikkelig. Men den med nøttemarinade ble fantastisk og sprø!


Oh my, nom nom nom!


Oppbevares i glass eller tett kakeboks. Vet ikke hvor lenge de holder seg, men det trenger du mest sannsynlig ikke tenke på siden de blir spist opp ganske raskt ;-))

<3

Vil forresten legge til at grønnkålchips jeg har prøvd fra iherb ikke smaker godt. Disse her er en helt annen verden.

27 thoughts on “Halleluja! Raw grønnkålchips!

 1. Dette skulle jeg likt å smake på! Men har bare en liten hybelkomfyr, så det går dårlig å fikse meg noe slikt :/

 2. åhw, det ser ut som nedsnødde blad! og, ehm, kor får ein tak i grønnkål?
  må ein på utvandrarsjapper eller meny, typisk?

 3. Søren at vi ikke har plass til utstyr nødvendig til slik mat… Jaja, når jeg flytter for meg selv skal jeg skaffe meg alt jeg trenger for å lage mat jeg ser på bloggen din! (: Du lager så utrolig mye som ser godt ut!

  Og kan grønnkål kjøpes på dagligvarebutikker med godt utvalg, f.eks?

 4. Bør oppbevares i kakebokser, holder seg lengre da og så bør de tørkes igjen en time før servering fordi di blir litt myke etter oppbevaring og da er de ikke like gode. Grønnkålchipsen skal spises knasende sprø! :)) :)) :))

 5. Å, grønnkålchips er SÅ godt- fikk det på Helt Rå da vi var der:) Har ikke laget det selv ennå, men skal få gjort det en vakker dag. Ting tar tid med meg, og har mye på lista jeg har lyst til å lage- i går laget jeg min første raw kake- med skogsbær, takket være inspirasjon fra deg og Anette. Den ble faktisk god!:) Så det skal jeg lage igjen- bare undrer meg på om det går an å lage en sjokoladeutgave av raw kake (er jo litt sjokoman jeg, hehe)- vurderer å bruke noe av det «snickers»-fyllet ditt kanskje….mon tro om det funker? Høres i hvert fall NAMNAM ut!:):)

 6. SV: Haha, ja, mange som får det. Og hvis man har en annen farge, er jo kommunegrå ettervekst kanskje ikke så lekkert- har erfaring fra det også, da virker håret nesten HELT grått, haha. Men mener bare at «kommunefargen» i seg selv kan være fin, skinnende, velstelt hår er pent i alle farger syns jeg:)Du har forresten en kjempefin hårfarge- du kler både brunt, blondt og striper du- heldiggrisen!:)

  Ja, vettu, jeg har ligget våken og fantasert om en slik sjokolade/karamell-nøttekake i to netter nå:D Tenkte å bruke både peanøttfyllet og karamellfyllet fra «Snickersen» din. Og så enda et lag med «vanlig» fyll laget av cashewnøtter, men blande med kakao/carob og søtning istedet for bær. Også kanskje litt herlig hjemmelaget sjokoladesaus på toppen. NAM! Får vann i munnen her, haha, bare jeg får ut fingeren så…kjøpte økologisk peanøttsmør i går, det er da en start!:) Vi får se om jeg har energi og inspirasjon en dag…frister i hvert fall VELDIG å ha en slik godbit i fryseren, klar til å tilfredsstile på en ekstra godtesyk dag:D¨

  Ps. Brownies i dehydratoren laget jeg også, brukte du avocado som basis?

 7. Hei! Hva annet enn chips kan grønnkål brukes til? Har du oppskrifter eller tips?
  Fantastisk fin blogg du har forresten! :)

 8. Huff. Da tar jeg heller meg en gode pose LAYS CHIPS.. Vedder på du også har lyst på det, etter du har spist det der.

 9. Nå ligger cashewnøttern mine i bløt(får dessverre ikke tak i macadamianøtter her) og to store pakker grønnkål ligger klare for å få tørket seg litt:) oj som jeg gleder meg til lørdagssnacks!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *