Grønnkålsesong!

Tjoho, grønnkålsesongen er i gang! :-) Fikk tak i en diger SEKK med økologisk grønnkål i dag, så nå må jeg blåse støvet av dehydratoren og lage Grønnkålchips! Oppskrift her. Tror jeg må oppbevare grønnkålen i en boks hengende ut fra vinduet eller noe, det er jo ikke plass i kjøleskapet! Skulle hatt kjølerom.

Den økologiske grønnkålen er fra Fogdegården på Ler utenfor Trondheim, og du får kjøpt varer derifra i Trondheim på blandt annet Helios og Etikken. Før i tia når jeg spiste egg kjøpte jeg alltid fra Merete.

Ellers kommer jeg til å bruke kålen i supper, wok og gryteretter, i smoothie, og i juice.

To varianter raw chips, nam nam!

Er grønnkålsesongen i gang for dere også?

18 thoughts on “Grønnkålsesong!

 1. Weeee :D kjøpte grønnkål for et par dager sida jeg og, så blir chips her i huset også :D hurra. Det er jo så vanvittig godt :D

  Fikk btw ME-diagnosen da jeg var på ME-senteret på tirsdag. Legen var ikke i tvil engang, oppfylte visst alle kravene de hadde. var virkelig godt å endelig være hos en lege som forsto meg og som ikke så rart på meg når jeg fortalte om symptomene mine.

  • Så godt å bli tatt på alvor til slutt, det er bestandig godt å møte folk med riktig kompetanse når man plages. Uten kommer man ikke langt! Veldig synd å høre du har ME, men godt for deg å få et svar på hva det er. God bedring! <3

 2. Ååå grønnkål<3 Det beste jeg vet! Spiser deg daglig nå som det er i sesong, det har den vært i noen uker i Oslo nå.Hr så lyst på dehydrator så jeg kan lage chips, men det får vente :)

 3. Endelig!!:D
  Drar du rett til gården og handler der? Og hvor mye betalte du for den store sekken der? Tror du det går ann å fryse grønnkål??

  • Jeg tror det går an å fryse, men jeg har ikke prøvd. Sekken får jeg en fin pris på, du får spørre selv hvor mye hun skal ha :-) Og ja du kan handle rett fra gården.

 4. Grønnkålsesongen er så absolutt i gang! Elsker det! Det var en flott fangst du hadde fått tak i:D Nå må jeg se om jeg klarer å spore opp økologisk grønnkål her også:)

 5. Haha! DEN sekken :D Jeg lengter fortsatt etter den chipsen altså! Alle skryter jo hemningsløst av den.. Kansje jeg bare kan tørke kålen i ovnen?

 6. Herlig! Samboeren min kom hjem med en hel grønnkål som han hadde handla hos en bonde i dag, så i dag skal vi lage grønnkålchips for første gang vi også. :D Er ikke helt sikker på hva jeg skal krydre med enda, men finner nok på noe lurt. :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *