Grønne dragepannekaker

Noen av dere husker maten jeg viste bilde av HER når jeg var på foredrag? Nå skal dere få vite hva det var!

– Burgeren inni var Rødbeteburger, oppskrift her.
– Det grønne rundt var Dragepannekaker, eller pannekaker av grønnertemel!

Disse er et kjempefint alternativ til Kikertpannekakene jeg har blogget mye om tidligere, forskjellen er at disse trenger mye kortere steketid. Fastfood, hell yeah! Du gjør det på samme måte som kikertpannekaker, altså 50/50 mel og vann, evnt 40/60. Kjempegodt med salt og pepper i, og med litt thai-smaker som Sitrongress og Kaffir Limeblad. Nomnom. Røren kan gjerne oppbevares i tett boks i kjøleskap et par dager.

Gjør slik:
Bland mel og vann + krydder
La stå 5-10 minutter
Stekes i litt olje i stekepanne, medium+ varme.
Stek noen minutter på hver side, ferdig!

Grønt ertemel kjøper jeg på iherb HER.

Ha en flott lørdag allesammen!

27 thoughts on “Grønne dragepannekaker

 1. Åh takk for tipse, dette ska eg prøva – e allti ude itte å finna andre meltyper sånn at eg ikkje bare bruge kokosmele heila tiå(e så vanskelig å veda kor mye eg ska ha av d i «vanlige» oppskrifter :P)

 2. Hei Silje! Lurer på om du vil dele noe ang hvordan det går/gikk med den dietten der du skulle kutte ut en hel masse matvarer? Veldig spent på om du fikk gode resultater og om du merker det på formen! Virker litt på bloggingen din det siste halvåret at du kanskje har mer overskudd enn tidligere, kan det stemme? Jeg vurderer å ta en sånn test/diett selv. God helg :-)

  • Så arti at du spør, jeg har akkurat tatt en ny test igjen og skal blogge om den når jeg får prøvesvarene. Så om noen uker blogger jeg om det igjen :-)

 3. Jeg blir litt satt ut av hvor billig iHerb er. Dvs, tørka erter er sikkert ikke dyrt i Norge heller, men jøye meg.
  Det er genialt! Synd europa ikke har en lignende butikk O.o

  Digger navnet på pannekakene dine :D

 4. Spenstig vri på socca! Skal rett på iherb og sjekke ut grønt ertemel- aldri vært bort i det før, takk for tips:)

 5. Å, så spennende!:) Tusen takk for tips, kikertpannekaker er nam-nam, men som du sier tar det TID. Så proteinrike fastfood-pannekaker sier jeg ja takk til;)

 6. Så fint navn på pannerkaker :) Ser for meg det er sånn som barn hadde elsket, bare pga navnet! Noe slikt kunne de begynt å servere i barnehager, istedenfor alt sukker :)
  Har ikke smakt ertemel før, men ser for meg at det er godt :)

 7. Passer fint for meg, som liker knall farger på maten ;) Måtte jo seff legge den i handlekurven på Iherb, og er spent på hvordan det vil smake :) Takk for enda et spennende tips!

 8. Hei Silje,
  bloggen din er så flott!
  Jeg har i den siste tida prøvd ut masse av oppskriftene dine, særlig smoothieoppskriftene.
  Så tusen takk! Alt har vært velykket og velsmakende og sunt. Ideelt!
  Dette her så også kult ut – jeg får prøve det. Nydelig farge og alt. Og med sitrongress – namnam!

 9. Hei Silje. Vet du om det funker å lage ertemel selv med f.eks kaffekvern. Det er jo kjempebillig med tørka erter i dagligvarebutikker og til og med små butikker har. Jeg tåler ikke så godt kikerter, og i følge blodtypedietten skal jeg ikke ha. Derimot kan jeg ha grønne erter. Håper å få til like gode knekkebrød med disse :)

  • Jeg vet ikke om kniven i kaffekvern eller blender vil tåle det, jeg har aldri prøvd. Personlig hadde jeg bestilt det ferdig på iherb ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *