Grønn juice og smoothie – med SELLERI

Ja se her dere, hva jeg har gjort i helgen, jeg har drukker juice med SELLERI! Jeg hater selleri, kan virkelig ikke fordra det. Men jeg har hatt veldig lyst å like siden det er så innmari bra for oss. Bitre grønnsaker er de mest helbredende og sunne. De siste 3 åra har jeg prøvd sikkert 10 ganger å få i meg selleri. I smoothie, i juice, i gryterett, wok, rå med dip etc, men like ille har det gått hver gang. Men nå dere, nå begynner det å løsne! For i helgen har jeg drukket juice med SÅ stor bit selleri 3 dager på rad, og jeg greide å drikke det uten å brekke meg! Woho! :-) Faktisk var det ganske ok, så nå er jeg skikkelig stolt av meg selv. Man kan faktisk lære seg å spise ting man ikke liker. Ja dere vet, kaffe, oliven, øl, farris. Alt dette var ting jeg lærte meg å like – og nå også selleri.


Grønn og lekker!


Et godt tips er å blende i bladgrønt som spinat og spirer i etterkant, i og med at man får svært lite juice ut av dem. Så for å utnytte dem på best mulig måte kan du blende dem i juicen etterpå :-)


Og se her, her slo jeg på stortromma og blendet i både spinat, spirer og avokado. Veldig sunt. Og det smakte veldig sunt. Men den gikk ned! Jeg er på søt-avrusing for tiden, og prøver å lage mat og drikke mindre søt. Laget juicen uten eple, kun med en liten bit ananas. Jeg spiste til og med selleribladet som var til pynt, men det var fælt. Kanskje jeg bare liker selleri i juice og ikke alene.

Er du fan av selleri eller?

65 thoughts on “Grønn juice og smoothie – med SELLERI

 1. Er en av de som ikke takler selleri selv, usj! Men flink er du!

  Har «tvunget/lært» meg selv til å like ting selv, kun fordi det ser så godt ut å kunne spise. Sushi og avokado for å nevne noe. Jobber fortsatt med oliven, den er vrang altså! ;-)

 2. haha, kjenner meg igjen på kaffe, oliven, øl, farris! Jeg husker første gang jeg klarte en hel rett/drikke med de ingrediensene, SÅ stolt. Selleri derimot har jeg ingen minner fra, så jeg har nok alltid likt det ;) Det eneste jeg ikke liker er tørket frukt, sennep og reker. Har akkurat lært meg å like rosiner, en sann kamp.. ;)

 3. Det er ikke min favoritt. Men det er det som er så fint med smoothie en kan kamuflere de fleste grønnsakene :)

 4. Spinaten du kjøper, er det sånn vasket i pose? Også forveller du den ikke eller noe, bare helt rå? Skal kaste meg på supermaten igjen. Har nå kutta ut lavkarbo og går for litt supermat samt vanlig kost :)

  • Skyller den og tørker i salatsentrifuge før jeg bruker den :-) Men ja, sånn vasket og klar i pose. Skulle helt hatt økologisk, men det får jeg ikke tak i.

 5. Nei huff, selleri har jeg ikke så mye til overs for! Får så lett brekninger av både lukten og smaken! Men er veldig enig med deg, man kan lære seg å like det aller meste hvis man gjør en innsats ;) Har lært meg å like både oliven, fetaost, kaffe og ulike nøtter opp igjennom…

  Vil benytte anledningen til å takke for en superinspirerende blogg når jeg først legger igjen en kommentar :) Har kuttet ut hvitt sukker og hvetemel fra kosten noen uker nå, og føler meg mye bedre! Derfor tok jeg skrittet videre i går og bestilte en pakke fra iherb med diverse supermat! Det er virkelig en spennende prosess å legge om kostholdet/livsstilen :)

  Og du gir meg masse inspirasjon på veien :D

 6. jeg liker det i wok og slikt, kan fint spise det. men er ikke så glad i det rått, og veldig skeptisk til å ha det i juice. paul HATER selleri, haha.

 7. Er ikke så glad i selleri jeg heller, greier meg med en 5 cm lang stilk i en smoothie med andre smaker som kan overdøve gitt! Men det er jo sånn at man må smake på noe minst 7-9 ganger før man «aksepterer» det (og da menes det sikkert 7-9 ganger uten et års mellomrom mellom hver prøvesmaking). Men jo, om man spiser ost, så er selleri faktisk veldig godt når man har kremost med pepper/krydder inn gropen, det slår fort en brødskive med kremost i alle fall. Vi får prøvesmake videre!

 8. Prøv appelsin, grapefrukt, sitron, ingefær og selleri i juicern. Det er godt, det! :) Min favorittoppskrift.
  Lager ganske mye, jeg da.. Blir rundt 1,4 liter av 6 appelsiner, 1 grapefrukt, 1 sitron, 3-5 hele selleristenger (3 hvis man ikke liker selleri, for da smaker man det nesten ikke) og en mellomstor ingefærrot.

 9. Haha, jeg er helt motsatt! Jeg ELSKER selleri! Spesielt hva man tar en stor stilk, klæsjer på med økologisk, crunchy peanutsmør i «dalen» og legger rosiner pent og pyntelig etter hverandre. Ants on a log! <3<3

  Anbefales virkelig!!

 10. Jeg liker faktisk selleri! Men ikke sånn at jeg går og mumser det for seg selv, da. Men fan av seleri i juice, og i salater. Jeg strever med å like sennep, det synes jeg smaker skikkelig snålt! Men jeg har jo lyst til å like det, så trikset er vel å bare spise det til man venner seg til smaken :)

  • Ja sennep kan jeg se for meg også er en slik matvare man må venne seg til. Jeg syns det er helt ok, men spiser det ikke med skje akkurat.

 11. før hatet jeg det jeg også, men har begynt så smått å like det litt mer etterhvert som jeg har spist det. men takler det ikke rått, ennda iallefall :)

 12. mm den ser god ut. SELV med selleri! ;) dette med å blende inn ting etter å ha laget juice er nok lurt. men da blir det plutselig så mye oppvask..og stor barriere å lage drikken! tror du egentlig det er noe vits i å kjøre spinat, brokkoli o.l. i juicemaskinen?

  • Brokkoli har etter min erfaring en del juice i seg, mens spinat gir veldig lite juice selv av en stor mengde salat.

 13. Jeg har masse selleri i køleskabet, men gir det kun til mine marsvin.
  Men Silje, har du en kode eller kan du hjælpe mig med at fikse sådan at hvis man trykker august 2010, så vil der komme alle indlæg op, MED foto osv?
  :)

 14. Det hjelper liksom ikke hva jeg gjør med selleri, jeg syntes det er helt forferdelig grusomt uansett! :P Hater også oliven, kaffe og farris. MEN har lært meg å spise rødbeter på glass, fetaost, paprika og drikke øl, da :)

 15. Mmm, har alltid elsket selleri! Nam nam, knask knask!
  Noen ting jeg har lært å like i voksen alder (etter jeg var rundt 18-20 år) og som jeg nå er veldig glad i: kaffe, oliven, øl, farris, rødvin, avocado, bønner, erter, sopp, aubergine, grønn te, soyaprodukter. For å nevne noe.

 16. Jeg liker seller om jeg har hummus som dipp, også er den helt grei i juice :) Men man blir liksom litt nummen på tunga etter å ha spist det, merkelige greier :)

 17. Ah, nå fikk jeg lysst på selleri! Jeg elsker selleri! Spesielt i en salat! <3 Tror jeg må lage noe med selleri i morgen, Takk for tips! :)

 18. Har fått sansen for selleri i det siste! Særlig kokt i suppe! Nomnom! Men også i små biter i salat! Er ikke like godt å spise svære biter!

 19. Selleri går ned under tvil, men synes ikke det smaker fullt så ille nå som jeg syntes det gjorde før :-) Øl og svart kaffe derimot, det trenger jeg virkelig tips på hvordan jeg skal klare å like!

  • Man trenger jo igrunn ikke like akkurat de to da :-D Men kaffe med melk (rismelk for min del) er godt syns jeg.

 20. Heisann! har et spörsmål sånn litt utenom selleri og sånt :) Skal til Oslo i närmeste fremtid,og takket väre din blogg har jeg oppdaget Helt Raw..har så lyst å besöke! Lurte på om man får vite nöyaktig innhold/ingredienser i de forskjellige rettene? jeg er allergisk mot så veldig mye,derfor lurer jeg..takknemlig for svar! :) KJEMPEblogg forresten!! klemz

  • Heia! Send dem en mail på forhånd før du drar dit og hør om det går an. Jeg har ikke spurt hva maten deres inneholder.

 21. For en utrolig spennende og inspirerende blogg du har :)

  Det er virkelig sant som du sier, man kan lære seg å like det meste!
  Lykke til med å bli glad i selleri ;)

 22. Åsså så flink a gitt! :) Jeg er av dem som elsker selleri – spesielt rå til dip! Omnomnom. Tar med en kvast neste gang jeg kommer innom, jeg da. Hehe.

 23. Hei, Silje, og takk for en superinspirerende blogg! Jeg har bestilt masse greier fra iHerb med rabattkoden din, gleder meg så til det kommer! Men vet du sånn ca hvor lang tid det tar? Nå er det 14 dager siden jeg bestilte… Og en annen ting: de smoothiene du lager ser jo helt herlige ut! Jeg har nettopp begynt med litt raw food/superfood og prøver å putte spirulina i disse drikkene. Men det smaker jo ikke noe godt i det hele tatt, æsj! Har du noen tips til hva som kan kamuflere vond-smaken…..? :-) Keep up the good work med den fine bloggen din!!

  • Heia! Tusentakk :-) Det tar 1-4 uker å få pakkene fra iherb.
   Jeg tar spirulina i kapsler/tabletter, jeg takler ikke smaken. Så alt av alger og fæle pulver blander jeg i vann og styrter, jeg holder dem laaangt unna smoothier osv :-) Du kan blande pulver i eple/mango-juice også, det skal være bra for å få bort smaken.

 24. Er ikke så fan av selleri alene, men i gryteretten til mamma er den rett og slett super! Husker ikke hvilken rett, men jeg syns det var bedre med selleri en fennikel i :)

 25. HATA selleri, helt til 2008! da bodde jeg fem måneder i singapore, og de laga yummy selleri som jeg brukte å kjøpe i veggis-boden på universitetet. kombinert med yummmmmmy auberginer og gresskar og ris. mmm. savn. OG de hadde en juice-bod også, hvor man kunne mikse egne juicer. jeg ble veldig stoka på avocadojuice. og enda mer på selleri og KIWI! det funker veldig fint sammen. som et tips :)

 26. Liker ikke selleri spesielt godt heller, men en blanding juice som jeg faktisk likte var med 2 epler, 1 sellerirot og en kvart lime :) funket. fantastisk blogg forresten!

 27. Hei. Vet du hvor jeg kan få kjøpt stangselleri pulver til å blande i juicen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *