Grønn smoothie-tips

Flere har spurt om mat-tips, det er morro. Her er noen av smoothiene jeg pleier å lage meg:

Jeg bruker ikke oppskrifter når jeg lager, tar som regel det som er i kjøleskapet og mikser og trikser. Men så er mitt kjøleskap og fryser også greit utrustet for å lage masse forskjellige smoothier. Det blir både suksess og katastrofe, men mest suksess. Men min mening er at smoothie er noe av det enkelste du kan lage, og det blir som regel alltid bra.

Grønn mangosmoothie:

Rød salatsmoothie
Ved å bruke masse frossne bær i smoothien blir den rødlilla. Frossne blåbær, skogsbær og jordbær bruker jeg mest selv. Blåbær kamuflerer en eventuell rar farge når ting blir mikset ;)

Eks 1)
1 eple
1 hjertesalat
Et par never brokkolibuketter
Litt agurk
Masse frossne bær
1 toppet ts Purley Greens
En skvett eplejuice hvis du vil
Litt sitron eller lime (demper evnetuell salatsmak hvis du syns det er rart)
vann (og evnt isbiter)

Eks 2)
1 pære
En neve spinat
Isbergsalat
1 toppet ts Purley Greens
Frossne jorbær
Blittelitt frossne blåbær
Vann, juice, isbiter

Eks 3)
1/2 mango
1/2 granateple, kun kjerner
Frossne bær
1 toppet ts Purley Greens
Brokkolibuketter
Masse kinakål
Litt spinat
Vann, juice og isbiter

Dere skjønner litt tegningen? Det jeg tenker er at det skal være:
– minst frukt. 1 frukt.
– 2/3 av blenderen skal være fylt med grønt
– Masse bær. Liker å tro at bær er bedre enn frukt, men det vet jeg ikke om stemmer.
– Isbiter er bra for konsistensen og temperaturen på smoothien. Varm salatsmoothie er dritkvalmt.
– Purley Greens for å gi smoothien enda mer grønn supernæring.

http://heidivonkakoi.blogg.no/images/252715-3-1235471601846-n400.jpg

Hvorfor brokkoli i smoothie? Er det ikke ekkelt?
Nix. Det fungerer overraskende bra! Gir ikke rar smak på smoothien og er fin for konsistensen. Samtidig får man i seg ufattelig mye sunn næring på en enkel måte! [Brokkoli] og [spinat] regnes som supermat fordi de er så stappa med vitaminer og mineraler. Derfor spiser jeg mye av det! Ved å putte det i smoothien får man i seg MYE mer enn hvis man skulle knasket på rå brokkolibuketter i sin originale form. Ihvertfall for min del, regner med jeg ikke er aleine om det. Jeg har ikke sjangs i havet, toppen av kjipt er å spise rå brokkoli. Men i smoothie er det fantastisk!

Frister grønne smoothier? :D Med tanke på hvor ufattelig bra det er så burde det gjøre det.

:*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *