Grønn ananasjuice med kokosvann, en av mine favoritter!

Hvis jeg skulle laget en topp 3 liste over favorittjuicene mine blir dette definetivt en av de tre:

GRØNN ANANASJUICE ala Silje
(alt vaskes og skrubbes godt med vann før det går nedi juicemaskinen)
1/2 liten ananas
En bit squash
3/4 agurk
En bit sitron
Div salat. Jeg brukte spinat og isberg
Blandes med litt kokosvann (se bilder under)

Frisk og god og smaker helt nydelig!

Om kokosvann: Kokosvann er den klare væsken i umodne grønne kokosnøtter og er ikke det samme som kokosmelk. Inneholder vitaminer, mineraler, antioksidanter og aminosyrer. Inneholder mer kalium enn de fleste sportsdrikker, men mindre natrium. Vannet er sunnere enn melk fordi det hverken inneholder fett eller kolesterol. Inneholder laurinsyre (antas å ha antibakterielle egenskaper), som også finnes i morsmelk.

Virkning: I tropiske deler av verden drikker man det for å unngå heteslag og dehydrering. Virker ved urinveisinfeksjoner, og forskning viser at kokosvann kan være effektivt ved oppløsning av nyrestein. Hevdes å bedre blodsirkulasjonen, redusere dannelsen av avfallsstoffer i blodårene og minsker derfor risikoen for hjertesykdommer. Inneholder plantevekshormonet cytokin, som kan virke foryngrende på celler og vev.

Fakta om kokosvann er hentet fra boka «Supermat» (som du kan vinne her), men er skrevet litt om og forkortet av meg.

En boks med kokosvann, 1/2 liter, koster 49 kr og kjøpes på helsekost. Dyrt, men verdt det. Jeg har oppi en klunk med kokosvann i den grønne smoothien min om morgenen, og da varer en slik boks i flere dager. Kjempegod å lage jordbærsmoothie med!

Ikke sant det ser godt ut?

:*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *