Glutenfritt: Eple og kanel-pannekake

Åååh dere, jeg laget noe kjempegodt til kveldsmat i dag, nemlig en Liksomeplekake –

Eplekanel pannekake!

Uten gluten, melk, egg og hvitt raffinert sukker.

Brukte pizzabunn oppskriften min med kikertmel-pannekakerøre og brun ris som utgangspunkt, og lot kreativiteten råde deretter. Oppskriften ble slik:

Siljes EpleKanel pannekake
1 dl Kikertpannekakerøre uten krydder, kun salt (oppskrift her)
1 dl kokt brun økologisk ris
1/4 grønt eple skjært i tynne skiver
5-6 dråper Vanilla Cream Stevia
1/2 ts vaniljepulver
1 ts kanel
2 ts palmesukker
(+ 1 ts til å strø på pannekaken når du skal spise den, nam nam)
1 ts Cocosa Pure, til steking

Gjør slik:
– La epler i stekepannen først og helte røren oppå. Stek i kanskje 5 min og prøv å forsiktig (!) snu den uten at den blir ødelagt. Faller eplene ut legger du dem bare på plass igjen ;-)
– Stek i ca 15 min tilsammen på middels/lav varme. Snu noen ganger underveis.
– Server gjerne med noe vaniljesaus eller noe slikt, sikkert fantastisk godt til! Jeg hadde bare palmesukker å strø på, og det var veldig godt det også. Smaker litt som brunsukker det, bare ikke like intenst søtt.

NB: Dette ble 1,5 pannekake i min lille stekepanne.

Tips: Ikke skjær eplene i mindre biter og bland inn i røren, ble vanskelig å spise med kniv og gaffel da.

<3 Dette skal jeg lage flere ganger i høst. Blir liksom mitt hurtige alternativ det her til både eplekake og eplekanelmuffins. Litt spesiell smak med en gang var det, men ble fort vant og da var det bare helt nydelig. Jeg liker sunnere alternativer uten raffinert hvitt sukker! Dette må dere prøve hvis dere har ingrediensene! Har du ikke stevia eller palmesukker kan du sikkert bruke vanlig sukker, men da blir den ikke sunn. Ser det ikke godt ut?

Og til dere som alltid spør – nei jeg vet ikke hvor mye karbs det er i den. Finn det ut selv ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.