Glutenfrie rundstykker UTEN egg!

Ifølge intoleransetesten jeg tok for litt siden bør jeg unngå egg, og plutselig ble dette med glutenfri bakst ENDA en gang en utfordring. Én ting er å bake glutenfritt, noe ganske annet er å få det til uten egg. Men HEISANN! Jeg har fått til en bra oppskrift likevel! Helt uten egg :-) Altså helt fri for gluten, melk, egg, sukker, gjær og soya. Jeg er veldig stolt av oppskriften, og håper flere vil få glede av den! Av denne blir det små rundstykker som er sprø på utsiden og riktig mjuk på innsiden.

Oppdatering dagen etter: Rundstykkene er like gode dagen derpå! De ble ikke steinharde, seige eller tørre. Så disse kan fint bakes på kvelden og brukes som nistemat dagen etter.

ps: Rundstykkene er godkjent av Teg, som spiser glutengjærbakst til vanlig. Han sa noe sånt som dette: «Ikke helt som vanlige rundstykker slik jeg er vant med, men aboslutt bra! God smak og gode å tygge. Flink du Silje!» ;-)


– Bland det tørre, rør inn vann og bløtlagte chiafrø med slikkepott. Deigen henger godt sammen, men er ganske klissete.
– La stå i 10 min, så alle frø får svelle og binde deigen godt sammen. Frøene blir på en måte egget i deigen.
– Del opp i passe småstore biter med slikkepotten og form dem littegrann med fingrene på stekebrettet.
– Trykk nedi gresskarfrø, strø oppå litt salt – klar til steking!
– Stekes 30 min tilsammen på ca 200 grader (jeg bruker pizafunksjonen). Stek 15 min, snu dem oppned, stek 15 min til.
– La hvile en liten stund før de spises.


Rapsolje fra Meny, fiberhusk, bløtlagte chiafrø, himalayasalt, gresskarkjerner fra Meny, Bokhvetemel kjøpt i Sverige, Bakepulver fra Etikken, spiret, tørket og knuste chiafrø, linfrømel, havregryn.


Ferdig! :-)

Og et lite tips til slutt – dette sjokoladepålegget fra Artisana, Raw Cacao Bliss, det smaker SYKT godt på disse rundstykkene! Gir meg skikkelig «rundstykke med nugatti»-feeling, men uten cravings og svake nerver i etterkant :-) Det er ikke nugattimykt, men funker likevel.

65 thoughts on “Glutenfrie rundstykker UTEN egg!

 1. mmm,disse skal jeg prøve i morgen!
  MEN jeg tåler ikke havre eller bokhvete,så skal prøve å erstatte bokhvete med kikertmel eller hirsemel og havregryn med quinoaflarn eller hirseflarn:)
  hvordan knuser du chia/linfrø? har bare blender og foodprosessor som ikke greier knuse dem jeg..:)

  • Ja bruk det du tåler! :-) Jeg har, som du ser på bildet i innlegget og i teksten under det hvor jeg har linket til det ( ;-))) ) kjøpt det på nett. Men har du kaffekvern eller noe i den den kan du male det til mel selv ja, sikkert ikke noe problem.

 2. hurra! dette her er jo berre sånne ting eg har i huset. har i det siste enda opp med å ete graut etter å ha kutta egg, mjølk, gluten og gjær i det siste. har hatt svært lyst på rundstykke med peanøttsmør eller syltetøy i det siste, og det er veldig godt mogleg eg tek utgangspunkt i denne oppskrifta til søndagsfrukosten. men ein veit aldri, eg er utruleg dårleg til å følgja oppskrifter.

 3. Såååå flink du er!!! Jeg laget noen her om dagen som ble gode, men dagen etter var de harde som fy! Typisk når man ikke bruker gjær :( Hvordan ble disse dagen etter? Og er bokhvetemel samme som jyttemel? Altså den blå?

  • Vet ikke, alle ble spist på en gang ;-)))) Skal spare noen til i morgen, så oppdatering kommer! Jyttemjøl er vel en miks av flere typer mel, mens bokhvetemel er…. bokhvetemel. hehe.

 4. Ååååå så spennende! Eg har prøvd mange oppskrifter uten egg og gluten. Det er ikkje lett. Dei skal både sjå og smake godt:) … he he spesielt til dei som spiser glutn produkt til dagleg… Skal absolutt prøve dinne oppskrifta:) Takk:)!

  • Bare hyggelig, håper du liker den :-) Bare husk å stek de lenge nok! Heller lang tid på lavere temperatur enn høy varme og kort tid.

 5. Smaker det likt nuggati? Jeg kjøpte et organisk og raw sjokoladepålegg på tirsdag og det smakte forferdelig! Jeg jakter fortsatt på et sunt sjokoladepålegg ;)

  • Nei smaker ikke helt nugatti, den er mørkere, og hvis man mauler det smaker det egentlig ikke godt. Men på rundstykkene ble det plutselig veldig godt! :-)

 6. Nam, de så herlige ut! Så flink du er!:) Må få kommet igang med glutenfri brød/rundstykke-baking snart, har stort sett kun brukt flytende frokost i det siste, men selv om næringsshaken min er god, savner jeg litt mer «fast» frokost med godt pålegg innimellom.
  Og takk for tips om det pålegget, har satt det på ønskelista på iherb, men liksom ikke våget meg på et kjøp ennå. Men nå kanskje, kanskje…;)

 7. Wow! Imponerande, Silje :) Eg føle på meg at desse skal prøvast ein gong. God helg til deg <3

 8. Heia :). Du har fått en Bloggaward av meg :). Siden jeg har høyreklikk på bloggen min, må du hente bilde ditt på denne adressen: http://bloggfiler.no/sivius.blogg.no/images/558936-7-1307018962561.jpg

  Neden for ser du, hva reglene for Awarden er :). Du kan lese innlegget mitt her: http://tuvam.blogg.no/1307225541_jeg_har_ftt_blogg_awa.html

  Atter en gang, siden jeg har høgreklikk forbud, limte jeg inn her, spørsmålene :)

  Reglene for bloggaward er som følger:

  Link til den som ga deg awarden
  Besvar spørsmålene
  Gi prisen videre til 1-10 andre blogger

  Hvorfor startet du å blogge?

  Hvilken blogger følger du?

  Favoritt make up merke?

  Ditt MÅ-HA-PÅ makeup?

  Favoritt klesmerke?
  

  Favoritt farge?

  Favoritt film?

  Hvilket land vil du besøke? og hvorfor.

  Parfyme?

  De bloggerene som får award hos meg er følgende blogger:

 9. Spiser Teg noe av det du lager og spiser, eller bare smaker han? Merker han forskjell på egen kropp om han f.eks spiser din sjokolade fremfor vanlig?

  Rundstykkene ser ordentlige gode ut forresten, og takk for svar på kommentaren om Rastus ;)

  • Han bare smaker på ja, han spiser ellers sin egen mat. Hver sin smak sier nå jeg, hehe! Han er ikke en «søtmann», og spiser aldri sjokkis osv, bare smaker min av og til.

 10. Bra gjort å lage uten alle ingrediensene man generelt bruker i baking :) Jeg er ubrukelig nok til å lage gjærbakst med vanlige ingredienser, så jeg er imponert!! Så jo absolutt fristende og mettende ut!!!

  Så pen ny header!!

 11. Så bra at du får det til for deg selv, det kan jammen ikke være lett å alltid få i seg nok av «alt» når man må være såpasse påpasselig. Rundstykkene ser absolutt gode ut :D

 12. Takk for tips! De ser kjempegode ut :-) Veldig kjekt å ha en god oppskrift på glutenfri bakst på lur.

 13. De ser veldig gode ut! Så bra du kom opp med en oppskrift som du tåler og -liker. :)

  Gratulerer med ny header, forresten. Digger kjolen. :D

 14. Ååå, du er så flink :-D Takk, for tips om sjokoladepålegg også! Savner det så syyykt, så det skal definitivt kjøpes i min neste pakke fra iHerb <3

 15. Ang. headeren din; da jeg så på den igjen nå, så jeg at den kanskje ville blitt litt «renere» hvis du cropper bort det strået (eller lignende) som er helt oppe til venstre i bildet. Bare et forslag. :)

  • Takk for det! Jeg vurderte det, men så syns jeg at det gav en følelse av å «snike seg innpå» når det var der, så jeg beholdt det. Det jeg derimot ikke skulle gjort var å kutte så mye av bildet i overkant, irriterer meg at det er litt lite luft over hodet mitt. Men oppdaget det når alt var ferdig, og orket ikke redigere alt på nytt ;-)

 16. Åh, så gode de ser ut! Måtte vise mamma de, og hun ble skikkelig imponert :) Du er flink du, Silje! Kokke-Silje?

  A: Ja, jeg håper det!

 17. Nom, dette vil jeg lage!

  Jeg har et spørmsål til deg jeg, du som handler så mye på i herb :P Jeg er en aktiv bruker av siden jeg også. Men, i dag når jeg skulle bestille hjem bla sjokoladepålegget du skrev om, fikk jeg ikke opp alternativet til frakt som heter international airmail. Vet du grunnen til det? Det er så dumt å ikke kunne bruke det alternativet da de andre er så dyre! :( Ellers vil jeg bare si at jeg elsker bloggen din!

  • Det er fordi vekten sikkert var blitt for høy for å kunne velge den shippingen. Vekten ser du rett under summen i handlekurven.

 18. Aha! ;) Ja, det er noe pes å endre på sånt!

  Jeg synes ikke det gjør noe at det er lite «luft» over hodet ditt – da virker det bare som du har bedre oversyn over det hele. :)

 19. Disse så supergode ut Silje! :-)

  Henter mye god inspirasjon hos deg! Ser du har puselabber i fosterhjem du og. Jeg hjelper Redd Dyra med fosterpuser jeg også. Har fått tre, og de skal jeg beholde. Hehe. Blir så utrolig glad i de :-)

  Vi ser etter hus nå, så får vi hus kan jeg hjelpe enda fler. Men, da ikke beholde de. Hehe. Har du pus selv eller bare fosterpuser? :-) Er koselig med de, de er jo så skjønne.

 20. Hei, jeg har nettopp begynt å lese bloggen din og finner den veldig inspirerende. Du er flink! Fulgte oppskriften din på rundstykkene – ble kjempefornøyd! Godt gjort å komme frem til en oppskrift uten gjær, gluten, melk og alle de ingrediensene jeg ikke tåler.. Ble utrolig glad da jeg oppdaget disse, og oppdaget hvor gode de er :) Takk!

 21. Oppskrift på glutenfritt burgerbrød/rundstykke (ca 2 middelstore) som jeg pleide å spise før i tida :)

  1,5 dl jyttemel
  1 dl frø f.eks. solsikke, linfrø, sesamfrø (jeg brukte en 50/50 blanding av linfrø og sesamfrø)
  1 ts fiberhusk
  1 ts bakepulver
  1-2 ss olje
  litt salt
  1-1,5 dl vann
  (Jeg la også til en liten neve revet fersk basilikum).

  Finmal frøene i en mixer. Bland så sammen med mel, bakepulver og fiberhusk. Mix inn olje, så vann. Deigen skal være kladdete, men ikke så den flyter utover.

  Form så rundstykkene og legg de på bakepapir. Stekes på 180C i ca 20 minutter(altetter hvor store de er).

 22. ELSKER disse Silje:-) Tok de med på jobben og de ble svært godt likt av flere kolleger også. Tusen takk for at du deler så mange fantastiske oppskrifter!:) Du er rå på god mat og en sann inspirasjon!

 23. Ping: Nydelig og veldig sunn chia bakst! #1 | supersiljee

 24. Ping: Chia bakst #2 Søte sunne scones | supersiljee

 25. Søren, jeg laget disse i dag, men gikk litt fort unna… brukte 1 dl chiafrø som jeg så bløtla..har altså hatt ca 4-5 dl med bløtlagte chiafrø oppi så ikke rart rundtstykkene ble litt rare. Satser på det går an å spise de sånn at jeg slipper å kaste da.. jaja, da vet jeg hvordan det skal gjøres til neste gang… ;)

  • Hehe. Jeg pleier å ha oppi sånn ca 1-2 dl av hver ingrediens (utenom bakepulver, fiberhusk, salt osv da naturligvis), og med chiafrø bløtlegger jeg kanskje 1-2 ss i ca 3 dl vann + ekstra vann til deigen. Har oppi nok til at den er skikkelig blaut, slik at det er rom for at ingrediensene skal trekke inn væsken.

 26. Jeg sitter nå og spiser frokost, og har nettopp bakt disse – med kikertmel istedenfor bokhvete.
  De ble HELT awesome!

  Til og med samboern, som er litt semi-motstander av alt det sunne, elsker dem!
  Tuuusen takk!

 27. Disse var deilige! Takk for flott oppskrift ^^ Jeg byttet ut havregryn med bokhveteflak/gryn og brukte hele chiafrø. De ble litt våte, men hadde vært perfekte om de var litt tørrere. Har du noen tips? Eller kanskje det kom av at jeg brukte hele chiafrø og ikke knuste..?

  • Hei! Godt mulig hele frø gjorde forskjellen. Havregryn og bokhvetegryn oppfører seg litt ulikt også. Jeg har ingen tips å komme med akkurat nå, men oppfordrer deg til å prøve deg fram :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.