Glutenfrie pannekaker med tofu og hummus

Bokhvetepannekaker
Ca-oppskrift, lager alltid litt på hump og slump.
2 økologiske egg fra lokale glade høner
Ca 1,5 dl rismelk (pisk egg og melk sammen)
2 ts fiberhusk. (piskes inn i egg og melkeblandingen. La svelle 10-15 min)
Tilsett deretter:
ca 1-2 dl bokhvetemel
Litt himalayasalt
Mer væske til det er en tjukk passende røre (vann eller rismelk)

– Pisk alt sammen så det blir en røre som er litt tjukkere enn vanlig pannekakerøre.
– Stek i stekepanne med olivenolje. Røren er såppas tykk at du må bre den utover panna med stekespaden.
– Stek den til den er tørr på overflaten og henger sammen når du snur den. Bruk medium varme i ca……. 5-10 min? Snu den noen ganger undeveis. Se an!

På mine strødde jeg også på gresskarkjerner før pannekaken tørket i stekepanna, nam nam.

TILBEHØR
Stekt tofu
Skjær skiver av grov fast tofu og press ut vannet av dem mellom kjøkkenpapir. Spray på Liquid Aminos, gir utrolig god smak! La gjerne Liquid Aminos‘en trekke en stund på tofuen før du steker i stekepanne med litt olivenolje. Tofuen skal bli sprø utenpå (ikke brent) og myk inni. Tar ca 10 min. Kan også stekes på 200 grader på stekeplate i stekeovnen, tar dobbelt så lang tid.

Alfalfaspirer
Ha egne spirer klare, eller kjøp på butikken.

Hummus
Dette her smaker kjempegodt med hummus! Jeg har begynt å lage hummus med soyabønner istede for kikerter, veldig godt! Kommer eget innlegg om dette senere.

Dette er mat du blir METT av! Pannekakene smaker veldig godt pga rismelken og du trenger ikke tilsette mer søtning. De smaker som vanlige pannekaker! Passer like godt til salt tilbehør som søtt. Bokhvetemel er forresten mitt favoritt glutenfrie mel. Skal forresten skrive et innlegg med glutenfrie tips i et eget innlegg snart.

Pannekaker er så godt! Er du ikke enig? :-)

36 thoughts on “Glutenfrie pannekaker med tofu og hummus

 1. Det så veldig godt og samtidig enkelt ut. :D Jeg syntes bokhvetemel er genialt fordi det oppfører seg som vanlig mel. Men jeg blander det nesten alltid med sunnere/grovere ting også. Pannekaker er nam! :)

 2. Hmmm tror eg må gi tofu en ny sjanse, det ser alltid så godt ut når du lager den:)

  Vil også benytte sjansen til å si at bloggen din er den kjekkeste eg har vært borti! Oppskriftene og tipsene dine har gitt meg ny inspirasjon og ønske om å teste veggis-liv på nytt igjen etter mange års pause:)
  Det du gjør for de små pusene er helt vannvittig fint! Du er virkelig en av de gode her i verden!

 3. er Liquid Aminos det samme som Liquid smoke? og hvor kjøper man fiberhusk/hvordan ser pakken ut? gleder meg til glutenfrie-tips innlegg! og hvordan gikk det med matkurset?

 4. Å, så kjempedeilig ut!:) Og er dessuten SÅ glad for at du introduserte meg for kikertpannekaker, er nærmest blitt avhengig av det nå!;) Tusen takk for oppskrift og inspirasjon!:)

  • Bare hyggelig, og takk det samme!! Laget shaken din i dag, dritgod! Sjokoladesmaken ble skikkelig mild og fin, smakte sjokoladekake ;-)) Blitt hekta!

 5. Så moro at du har prøvd shaken, og bra du likte den da!:) Kan jo sikkert også putte i det man ønsker av annet supermat-pulver i tillegg, men bør nok være noe litt mildt som ikke tar bort så mye fra kakao/carob-smaken, og acai er IKKE å anbefale, prøvde det på søndag, og shaken fikk en sur bismak! Men kanskje det går bra med andre ting:)

 6. Hvor kjøper du egentlig soyabønner og fast tofu? Jeg har ikke funnet fast tofu noe sted, men har kanskje ikke letet så godt heller :p

 7. Jeg får ikke rost deg nok for denne bloggen!! Takket være deg har jeg sagte men sikkert endret mitt syn på mye mat. Jeg har virkelig fått øynene opp for andre typer med frø, korn o.l. Nå lager jeg hirse grøt, kikertpannekaker, smoothies, vegetar sushi og andre retter jeg har fått fra deg ukentlig. (Smoothie hver dag, for det er så godt og enkelt.) Til og med samboeren min legger spirer i handlekurven, like naturlig som om det skulle vært bananer ;)
  Jeg jobber med hovedoppgaven min nå, og som bokmerke i den ene boken har jeg et monster jeg kjøpte fra butikken din. Det hjelper virkelig på motivasjonen!! Kjempe søtt er det :D

  • Åååå så herlig å høre!
   Og nå boosta du meg til å komme i gang med monstrene igjen. Har satt frem esken, og i går ryddet jeg i den. Skal prøve å komme i gang å lage i dag.

  • Nei har ikke prøvd det enda. Hva med å koke det og bruke det som ris? Eller koke og blande det i bakst eller frokostblanding?

 8. Nam :- ) i min familie er det mange som er melkealergisk. vært fint om du kunne lagt ut oppskrifter uten laktose også :)

 9. Veldig enig. Jeg lever praktisk talt av pannekaker :) I hvertfall i perioder lager jeg mye av det. Det er så kjapt, og anvennelig.

 10. Hei! Herlig blogg har du, og jeg elsker å følge pusekattenes hverdag hos deg! Det du gjør for dem er virkelig flott!
  Jeg lurer sånn på hvordan den typen tofu du bruker er i konsistens før steking? Jeg har bare prøvd meg på tofu en gang, men den var så geleaktig at den ikke ville brunes overhode. Har du noen gang sett ‘din type’ tofu i vanlige dagligvarebutikker? Det er så godt ut når du lager tofu, så jeg vil gjerne prøve igjen!

  • Skjønner hva du mener, jeg HATER sånn «geletofu». Den jeg kjøper er er grov i konsistensen og hjemmelaget av asiafolka som driver butikken. Det nærmeste jeg har kommet den er en jeg har funnet på Meny solsiden, den ligger i kjøledisk i fruktavdelingen, koster 25 kr tror jeg det var for en blokk. Den er vakumpakket i plast med pappemballasje irundt, og har ikke evig holdbarhet sånn som de man finner romtempererte i pappekser i indisk mat-hyllene.

   • Takk for gode råd! Jeg skal se om jeg finner noe med litt grov konsistens i alle fall, og skal jeg få god tofu virker det som jeg må søke opp noen som nærmest har det i blodet! Utforsking er spennende det, og verdt et forsøk!

 11. Hei, bare lurer på om du noen gang har blitt matforgiftet av de spirene jeg? (Begge typene) Jeg er hysterisk redd for matforgiftning, og omtrent alle jeg kjenner sier at spirer er lett å bli dårlig av?

 12. Hei! Jeg lurer på om du har noen gode tips for spiring? Aller helst en steg-for-steg guide til vellykede spirer, det ville gjort meg lykkelig :D
  Jeg har nemlig prøvd brokkolispirer og mungbønnespirer flere ganger, men det går bare ikke. Har sånn spirekasse, men spirene vil enten ikke spire, eller så spirer de litt – og plutselig ser de helt råtne ut. Har fulgt «oppskriften» på spirepakkene, men går aldri bra..
  Spirer er jo så godt, så du kan tro jeg blir frustrert!

 13. Heisann, super blogg du har her. Masse spennende lesing selv om jeg selv er mindre flink med hva jeg putter i meg enn deg :)

  Bare lurte på om du har hørt/vet noe om de forskjellige advarslene mtp. trigging av østrogen som kommer rundt bruken av Soya?

  http://www.soyonlineservice.co.nz/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *