Genial ting – ørepropper!

Til alle som trenger gode ørepropper – sjekk ut disse. De stenger ute nesten all støy, og slipper samtidig gjennom det viktige som at noen prater til deg ;-) Jeg anbefaler dem! Disse har jeg kjøpt på en gitar/musikkforretning, og han kalte det noe sånt som «konsert-øreplugger», kostet 300 kr (verdt det!).

De er geniale til hverdags når blir det blir for mye leven og støy. På bussen, på kjøpesenter, kafe, hjemme, på byen (et MUST, spesielt hvis du ikke drikker), på vors, på festival, konsert, på fly, på kino, loppis +++ Kombinerer du det med solbriller holder man formen oppe mye lenger! Vi som lett blir slitne av sanseinntrykk har god nytte av slike småting. Og et pluss med disse! De synes nesten ikke i ørene. Mye bedre enn disse knallgule dottene som bare LYSER øreproppe lang vei.

Jeg sjekket på ebay om jeg fant noen der, og HER er de som lignet mest på mine. Jeg har ikke prøvd dem, så jeg vet ikke. Og HER er et annet par, jeg lurer på å prøve dem, selv om de er rosa.

Dagens lille tips fra meg. Ønsker dere en god uke! :-)

28 thoughts on “Genial ting – ørepropper!

 1. Takk for tips! Syns det er veldig slitsomt på kaféer og slikt, men hvis jeg bruker de øreproppene jeg har hører jeg jo ikke hva noen sier til meg… Skal absolutt skaffe meg noen sånne!

 2. Skal prøves, får ikke noe til å sitte ordentlig fast i mine små øre. Takk for tips. Silje!! ;)

 3. Hei Silje. Vi som har ME-diagnose har rett til å få spesialstøpte ørepropper fra NAV. Hør hos kommunen/hjelpemiddelsentralen ang søknad.

 4. Åh, jeg har leita så lenge etter gode ørepropper, så dette tipset var supert for min del :D De gule er jo bare helt grusomme – ikke stenger de støyen ute og ikke er de behagelig, æsj.

 5. Sånne har jeg hatt noen år nå, og de er geniale. Pleier alltid å anbefale andre studenter å ta med seg slike på eksamen, det er virkelig gull verdt! Med mine fulgte det med tre sett med ulik støyavstenging, veldig praktisk=)

 6. Har noen lignende, de er superbra på konsert. Bedre enn sånne gule (som stenger ut for mye) og gir mye bedre lyd enn hvis man ikke har ørepropper, fordi de stenger ut støy, men slipper inn «det gode»!

 7. Det var et godt tips! Også for oss som ikke har ME, men som bare er introverte og trenger å utsette oss for mindre støy enn de ekstroverte… :)

 8. Hei Silje!
  Jaggu har du kommet med mange gode tips den siste tia.
  Nå har det blitt både tørrshampo med fine ingredienser og ørepropper mens pudder fra Terre d’oc står på ønskelista.
  Ha en fin dag!
  HIlsen Christina

 9. himmel, genialt! jeg har brukt ørepropper ofte i to år nå, fordi jeg er hypersensitiv for støy og inntrykk. men de er av voks og stenger ute all lyd. om disse gjør at jeg kan høre folk, så kan jeg være sosial OG stenge ute alt det tunge. tusen takk for tipset.

 10. Disse har jeg blitt anbefalt også, til konserter og sånne støyfulle steder :) Kalles visst «juletre» har jeg hørt ;)

 11. Ørepropper er et must! Selv har jeg støpte plugger som blokker 16db. Ikke noe problem å få sove på tog eller fly med dem i ørene, selv om det er unger over alt.

 12. Kjempesmart. Gikk til innkjøp av ørepropper for noen uker siden jeg også, har 3 ulike par. Har ER-20 som demper 20 dB og som er supre når jeg skal kommunisere i støyende miljø, og så har jeg Alpine Sleepsoft som jeg bruker innimellom når jeg skal sove og det ikke er stille nok rundt meg (stenger ute mer enn ER-20), og så har jeg Alpine Partyplugs som jeg føler er en mellomting av de to andre. De er mer behangelige enn ER-20 (synes jeg, jeg er ganske trang i ørene, hehe), men det er vanskeligere å henge med i samtaler med dem synes jeg. Gull verdt alle sammen!

  Jeg har kjøpt alle mine på Starkey, her: http://starkey.no/nettbutikk/horselvern
  De svarer forresten superraskt på mail og jeg føler at jeg fikk veldig god service! :)

 13. Slike har jeg! Innmari praktiske, går ikke ut av huset uten dem. Sparer meg for mye energi. De solgte dem en stund på Elkjøp og hos Enklereliv.no, men flere nettbutikker selger dem nå.

  http://www.amazon.co.uk/Design-Go-894-Reduction-Earplugs/dp/B000TLQRK2 For 2 sett vil det med frakt koste 225,-NOK (dyr frakt).
  Et sett lønner seg ikke fra engelsk side pga dyr frakt.

  Norsk side: http://www.nomaden.no/main/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=6702&category_id=234&back_list=1&option=com_phpshop&Itemid=1
  For 2 sett vil det med frakt koste 258,- NOK (dyrt produkt)
  Et sett koster 129,- + 49,- i porto.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *