Frisk smoothie m/ bringebær og vannmelon!

Har bestemt meg for å bli flinkere til å variere smoothiene mine, så her forleden kjøpte jeg frosne bringebær (selv om jeg ikke er bringebær-fan). I kjøleskapet hadde jeg en bit vannmelon, så jeg kasta begge deler oppi blenderen sammen med litt linfrøolje og steiva pulver og håpte på suksess. Og det ble kjempegodt! Husk å legg vannmelonen nederst i blenderen så du ikke fyller opp med vann og det blir bare en tynn suppe. Vannmelon gir mye vann til smoothien, så spe etterhvert, ikke først! Den andre gangen jeg laget denne hadde jeg oppi hamp proteinpulver også, suksess!

«Bringebær og vannmelon smoothie»
Ønsket mengde vannmelon
Ønsket mengde frosne bringebær
1 ss linfrøolje
Noen dryss stevia
1 ss hamp pulver (valgfritt)

En annen smoothie jeg laget til frokost i dag (men glemte å ta bilde av) var en:
«Banan, pasjonsfrukt og gojismoothie»
1 liten banan
1 pasjonsfrukt
et par never gojibær bløtlagt over natta (bruk vannet også)
1 ss hamp pulver
1 ss linfrøolje
litt granateplepulver
noen dryss stevia.

Nam nam :-)

Er du flink å variere maten/smoothien du spiser ofte?

32 thoughts on “Frisk smoothie m/ bringebær og vannmelon!

 1. Mmmm! Bringebær og vannmelonsmoothie hørtes fantastisk ut! Tror jeg må tørke støv av blenderen og kjøpe meg en ny termos snart :)

 2. Jeg fikk noen feite stilker rabarbra i helga, og lette litt på nett, og fant forslaget jordbær og rabarbra. Kjøpte frossne jordbær pga de ferske er jo grisedyre og dårlige på smak, i grunn… Det ble passe syrlig og passe søtt, jeg hadde ingen søtning i, jeg ville ha litt frisk smak :)

 3. variere?! haha, smoothiar går greit, der gjeng det ein har i frys og kjøleskap med.
  men den daglige frukosten, med pinlege nøyaktige mål, og der det mest kreative er ein ekstra dryss kanel og gresskarkjerner. vel, nei. desverre. det går i det enkle og vante.

 4. Jeg er veldig flink til å variere både når det gjelder juice og mat ellers! Hurra! :) her er noen av mine linker relatert til akkurat det å lage juice, jeg lager i blender for jeg har ikke juicer. Oppskriftene nevner oftest ikke superfood-pulver, men det er supert å ha oppi slike også:

  http://enfarliggalei.blogspot.com/2011/02/tamarillo-og-juice-i-blender.html

  http://enfarliggalei.blogspot.com/2011/03/ideer-til-fruktdrikker-i-blender.html

  http://enfarliggalei.blogspot.com/2011/03/kokos.html

  http://enfarliggalei.blogspot.com/2011/01/gamle-og-nye-venner-i-matskapet-linser.html

 5. Den eneste smoothien jeg liker er en helt nøytral blåbærsmoothie som inneholder blåbær, banan og eplejuice + av og til kesam om jeg har det.
  Har aldri funnet andre typer som jeg liker, men vannmelon og bringebær hørtes jo knallgodt ut. Det må nok testes!

  • Ja! Det lever enda! Jeg er veldig fornød :-) Har to stk jeg nå, bestilte ett til i tilfelle ett av dem skulle ta kvelden.

 6. Ikke så flink til å variere nei…ender opp med den samme hver eneste morgen («Thorbjørgs sexy morgensmootie», for de som har lest «10 år yngre på 10 uker»).
  Men det er jo fordi den er så god!
  Nå har rabarbaraen virkelig fått fart på seg i hagen, så jeg tror jeg skal prøve den i helgen.
  Kanskje med jordbær, som Veronica tipset om i en tidligere kommentar. Bringebær og vannmelon høres også utrolig friskt og godt ut. Den får være neste på lista:)

 7. Takk for gode ideer! :) Vannmelonsmoothien passer perfekt nå til sommeren :D
  Jeg lurer på en ting, jeg fant gojibær på en «invandrerbutikk» til en veldig billig penge (20 kr!). De var mindre en de jeg har sett før, og av merke «sunrise». Det jeg lurer på er om disse er like næringsrike som de dyrere og «finere» gojibærene man f.eks. kjøper på nettet? Det sto også at de var dyrket i kina, og jeg mener å ha lest at der blir de bare sprøytet ned med kjemikaler, og det er jo hverfall ikke bra.

 8. Jeg er kjempe dårlig på å lage smoothie men om jeg bare husker å fryse ned frukt så burde jeg vell klare å få meg selv til å spise det mer:) hehe de du lagde så kjempe gode ut, spesielt den første!

 9. Ser skikkelig digg ut! :)
  Mine blir stort sett forskjellige hver gang, så kan vel i grunnen si at jeg er flink til å variere. :) Hiver oppi litt av hvert av det jeg har, blir _nesten_ alltid bra, og noen veldig få ganger helt udrikkelig. ^^

 10. For meg går det alltid i perioder. Akkurat nå er det blodappelsin/banan/jordbær/pasjonsfrukt som gjelder. Det blir skikkelig herlig rosafarge også! Kjører alltid rene fruktsmoothier, så slipper jeg merkelige fordøyelsesbesvær og at sukkeret fra frukten blir hengende igjen i blodet (pga at fettet gjør at insulin får dårligere virkning).

  Oppskrift:

  2-3 bananer (modne har prikker!)
  Blodappelsinjuice (fra 3-4 appelsiner)
  2,5 dl frosne jordbær
  1 pasjonsfrukt

  Bland appelsinjuice, banan og jordbær til smoothie. Ta i pasjonsfrukt til sist og rør om/pulse såvidt. Mmm!

  Gruer meg litt til blodappelsinene forsvinner helt :/

 11. Ikke bringebærfan?? Du er rar du ;) det så kjempegodt ut. Jeg er inne i en jordbær periode nå, og varierer noen ganger ved å ha en del grønt som spinat og brokkoli også. Nom nom <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *