Foodprosessor

Jeg får stadig spørsmål om hvilken foodprosessor jeg har, og om jeg kan anbefale noen som er i butikken nå. Jeg kan ikke noe om foodprosessorer og hvilke som er bra eller ikke, det eneste jeg tenker om kjøkkenmaskiner generelt er at det er verdt å legge noen kroner ekstra i det når man først skal kjøpe noe du vet du kommer til å bruke en del. Og kjøp gjerne en med litt utstyr til hvis du ikke har noe sånt fra før. Kjøp også gjerne en med litt kraftig motor som har bra kvalitet. Å kjøpe etter laveste prisen kontra kvalitet vil bare bli til irritasjon på kjøkkenet når den ikke gjør jobben sin. Lav kvalitet og pris kan feks vise seg gjennom at knivbladene blir fort sløve, at bollen sprekker fort, at motoren ikke tåler motstand osv. Det er min erfaring med kjøkkenmaskiner, blendere osv ihvertfall.

Her ser dere min foodprosessor, den fant jeg på Fretex. Nedfettet og bortgjemt i en krok – men ubrukt! Den ble min for 350 kr inkl en god del ekstrautstyr som visp, rivjern og eltekrok. Etter en grundig vask ble den som ny :-) Den har 600w, er liten i størrelsen, fra Braun. Den er veldig grei! Den knuser og moser og fikser det meste, men jeg merker godt at jeg kunne tenkt meg en kraftigere en. Den hopper liksom avsted bortover kjøkkenbenken og bråker en god del. Men den funker bra enn så lenge! Med denne lager jeg burgere, hummus, Grønndip, godiskuler, nøtteost, «soft-is», kan elte deig i den, og piske krem.

Men skulle jeg valgt en ny en i dag hadde jeg muligens gått for noen av disse (fra elkjøp):

http://www.elkjop.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-elkjop-Site/store-elkjop/no_NO/masterdata/450x450/d/o2/50/do250da2.jpg

Tefal Jamie Oliver Foodprosessor, 999 kr, 750w, her.
Praktisk i størrelse.

http://www.elkjop.no/is-bin/intershop.static/WFS/store-elkjop-Site/store/no_NO/products61/450x450/m/cm/55/mcm5530.jpg

Bosch foodprosessor med masse utstyr, 1295 kr, 1100w, her.
Litt stor ser det ut som, men kan være kjekt med ekstrautstyret. Kraftigere motor på denne, men det er ikke bestandig at kraftig motor betyr bedre kvalitet. Vet ikke om dette gjelder denne altså, jeg tenkte bare å nevne det. Det kommer også an på produktmateriale og kvaliteten på både utforming og materiale. Greit å ha i bakhodet.

Har du tips til en bra foodprosessor må du gjerne fortelle om det i kommentarfeltet! :-) Og dere som er på leting etter en, kikk over kommentarene etterhvert.

Bruker du foodprosessor i matlagingen? :-)

7 thoughts on “Foodprosessor

 1. Har faktisk brukt smoothie-maskinen min enn så lenge, har funket men selvsagt ikke optimalt med litt hardere og tørre varer i for da må jeg alltid ha i litt vann for at det skal gå rundt. En venninne har europris sin maskin, fikk teste den og den er jo helt super! «Billig» er den også, 599 mener jeg å huske at den kostet så tror det blir den jeg går for. Jeg bruker jo ikke maskinene til noe særlig avansert, så det som følger med den maskinen funker supert for mitt bruk ihvertfall :-)

 2. Har Hugin Ixus foodprosessor. Er superfornøyd! Den tar 2 liter, er på 900 watt, er veldig bra på råkost så vel som å male mandler og nøtter. De fleste andre har bare plass til 1 eller 1,5 liter. PRISEN: under 5oo,-!!! Coop selger HUGIN.

  • Hei!
   Jeg finner ikke noen plasser på nettet din Hugin Ixus foodprosessor. Kan du se om det er noe annet tall eller noe på maskinen – slik at jeg kan søke den opp på nettet – har lyst til å kjøpe denne.
   På forhånd takk!!
   Mvh Hildegunn

  • Hei!
   Jeg finner ikke denne på nettet. Kan du se om foodprosessoren har noe tall eller annet navn – slik at jeg finner denne på nettet. Jeg ønsker å kjøpe denne.
   På forhånd takk!!
   Mvh. Hildegunn

   • Hei! Min er mange år gammel og fins nok ikke lenger, men jeg har sett tilsvarende på feks Coop obs. Se etter en av samme merke og watt, gjerne med ekstra raspeplater og slike småting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *