Favorittoppskrifter på hjemmelaget JUICE

Her kommer innlegget med litt forskjellige varianter av juice jeg pleier å lage meg. Bildene har dere nok sett før, men poster dem igjen. Jeg bruker heller ingen fast oppskrift når jeg lager, men putter oppi det jeg tror blir bra sammen. Oppskfitene under er de jeg skrev ned med en gang etter jeg laget dem.


Her er juiceren jeg har, en Philips saftsentrifuge kjøpt på Elkjøp til kr 1099. Jeg er veldig fornøyd med den. Den får mye juice ut av det man putter oppi, pulpen(fiberet, fruktkjøttet,»avfallet») blir overraskende tørt, det er et kvalitetstegn har jeg hørt. Det blir ikke biter i juicen. Jeg har enda ikke funnet noe smart å bruke pulpen til, så enn så lenge går det i søpla. Et veldig smart tips er å putte en plastpose av typen man finner frukt og grønt-avdelingen på butikken i avfallsbeholderen på juiceren, da slipper man unna mye oppvask.

Etter å ha laget juicen vasker jeg juiceren grudig med en gang. Det er enkelt og tar ca 5 min tilsammen. Da er alt tørket og satt på plass igjen og juiceren er klar for bruk. Å lage juice+vask tar ca 10 minutter tisammen. Godt renhold er VIKTIG og må gjøres umiddelbart etter at juiceren er brukt. Mens jeg vasker står juicen og blir kald med isbiter, så det gjør ikke noe at man må vente noen minutter før den drikkes.
_____________________________________________________________________________

Over til frukt og grønnsaker:

Til frokost ønsker jeg å lage den litt rensende for å få fart på systemet. Kickstart på dagen! Med rensende mener jeg rødbete, sitron, ingefær, grapefrukt osv. Generelt lager jeg juice med mest grønnsaker og minst frukt.

Favorittingredienser (ikke en oppskrift):
Agurk
Squash
Gulrot
Rødbeter
Ananas
Vannmelon
Sitron/Lime
Fersk ingefær
Appelsin
Grapefrukt
Salat
Mango
Grønne epler

Alt vaskes godt i vann før det brukes. Sitrusfrukter og vannmelon skrelles. Ananas går nedi med skall.
Ved å bruke agurk og squash i grønnsaksjuicer syns jeg de blir mye lettere og gode å drikke, leskende. Det blir lett beskt med bare/mest grønnsaker. Så det er et av mine beste tips til nå.

#1

Liten rødbete, agurk, squash, gulrot, en liten bit ingefær, litt lime og et eple.

Nydelig farge av rødbeten. Mengen juice blir ca den her hver gang jeg lager. Jeg blir stappmett i et par timer av det. Drikker urtete ved siden av og tar chlorella og spirulina ca 30 min før jeg drikker juicen. Morgenrutine :-)

#2

1/4 Ananas
1/2 agurk
En bit squash
En neve spinat
En bit ingefær
En stilk brokkoli

Denne er VELDIG frisk og god, elsker den! Du kan også kun bruke agurk, squash og ananas.

#4 og #5 – Kosejuice

T.v: Vannmelonjuice
T.h: Gulrot, sitron og ingefærjuice. Flotte farger!

Å lage juice av vannmelon og jordbær smaker også helt magisk! Det blir det sikkert en god smoothie av også.

#6 – Kikcstart

#7 – Isjuice

Gul smakfull juice som er kjempegod som saftis!
1/4 ananas
1/2 mango (mango gjør juicen tykk)
1/4 ts vaniljepulver

#8 – En «safe» fruktjuice til skeptikere
Appelsin
Gulrot
Eple
Sitron
__________________________________________________________________________

Sånn, vær så god! Her har dere litt veiledninger og oppskrifter, håper det kan være til inspirasjon. Har noen flere tips til bra kombinasjoner så bare si fra.

:*

5 thoughts on “Favorittoppskrifter på hjemmelaget JUICE

 1. Hei :)! Jeg vil bare anbefale deg noe du kan bruke pulpen til. Du kan bruke det til å lage rått bröd som törkes i dehydrator, el du kan bruke stekeovnen på 50 g med en sleiv i döra. Da blander du det med nötter, frö, chiafrö el linfrö og evnt annet du önsker å ha i. Lager en masse av alt som du smörer utover en stekeplate og törker i ca 1 dögn. Sök etter oppskrifter på nettet :)

  Mvh
  Silja

  • Takk for tipset! Jeg har gjort det noen ganger, samt brukt det i bakst. Syns det gir en ganske tørr konsistens så jeg har ikke gjort det noe særlig.

 2. Hei! Kjempe bra innlegg. Gode tips syns jeg! Skal absolutt prøve. Jeg har samme juicer, men lurer på hva gjør man med frosne bær og sånn kjører du det gjennom juiceren også? Og hvis det skal tilsettes frø eller korn eller yoghurt tar man i det i en blender i steden etterpå da? Håper du kan svare:) hilsen fersk juicerfan^^

  • Heihei! Alt annet enn det du logisk ville puttet i juiceren blender jeg inn etterpå istede. Med philipsjuiceren kan man ikke kjøre frosne ting i tror jeg.

 3. Hei. Kan en lage juice av rabarbrabladene? Eventuelt bruke de i lag med andre grønsaker/frukter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.