Favoritten min Teff

Teffgrøt blogg 2-crop

Teff er min favoritt, og jeg har gledet meg til å fortelle dere om det! For meg er det en bitteliten skatt jeg setter stor pris på å ha i kostholdet mitt.

Det er en skikkelig gammel kornsort fra Etiopia som er naturlig glutenfritt, har knøttsmå korn, og er veldig næringsrikt. Kopiert herfra: «Kalsium, fosfor, jern, kobber, aluminium, barium og tiamin, og det er kjent for å ha en utmerket aminosyresammensetning, og et høyt innhold av protein, karbohydrat og fiber. Teff inneholder også vitamin C som er veldig uvanlig i korn, i tillegg inneholder det mye resistent stivelse som ikke brytes ned til sukker i kroppen, men som oppfører seg som kostfiber. Dette er spesielt gunstig for de med diabetes og de som ønsker å gå ned i vekt.»

Jeg bruker teffmel i bakst, og hele korn koker jeg grøt av, hvor konsistensen minner om polentagrøt  laget av grov polentamel (maismel). Smaken er litt nøtteaktig og lett å like. Melet er anvendelig til mange ulike typer bakst, noe dere vil se når kokeboken min kommer i mai. Så løp og kjøp teff folkens!

Å lage grøt på teffkorn er genialt hvis du ønsker å holde deg mett lenge med stabilt blodsukker. Når grøten er nykokt er den myk og fin, når den blir avkjølt stivner den og blir nesten en kake. Jeg liker å spise den både varm og kald.
_________________________________________________________________________

TEFFGRØT
1 – 2 porsjoner

1 dl Teff, hele korn
1 dl kokosmelk
4 dl vann
Salt
1 ss kokosolje

Valgfritt: Stevia, vanilje, kanel

Gjør slik:
– Bland alle ingredienser i en gryte, kok forsiktig opp mens du rører med visp.
– La småkoke i 20 minutter, rør regelmessig så grøten ikke legger seg som en klump nederst i gryta.
– Før servering rører du inn 1/2 ss kokosolje i gryta, og bruker den andre 1/2 ss kokosolje som «smørøye» i grøten.

Jeg liker grøten litt søt, så jeg koker den med litt stevia i.
Vanilje og kanel smaker også nydelig i denne grøten, men den kan også lages uten søtning og krydder.
Kokes på vann, melk, eller en blanding av vann og melk slik jeg liker å gjøre det. Bruk den melken du liker best.
____________________________________________________________________________

Teff 1Teffgrøt blogg 3

Du finner Teffmel i allergihylla på alt fra Rema1000, Meny og helsekost. Fås også i nettbutikker både i Norge og utlandet. Hele korn kjøper jeg på iherb. Les mer om Teff her.

Værsegod! Håper dere vil få like mye glede av teff som jeg har :-)

30 thoughts on “Favoritten min Teff

 1. Var det meningen å ha et hjerte i hånden på det ene bildet eller? ;)

  Dette virker spennende, får se om jeg prøver det en dag ^^ Og gleder meg til kokeboken din!

 2. Takk for oppskrift, dette skal jeg prøve! Jeg kjenner jeg storgleder meg til boka di kommer i salg :D

 3. Jeg har hørt så mye fint om teff, og gleder meg til jeg en gang skal smake det! Jeg er så treig med «nye» produkter av og til :P Tror jeg hadde likt slik grøt veldig veldig godt!

 4. De etiopiske injeraene (lefsene) er laget på teffmel. Kjempegode og helt glutenfrie. Skal prøvde de i grøt, det så spennende ut. Jeg hater havregrøt, så tar til takke med alt mulig annet :P Håper du har hatt en fin påske!

 5. Spennende! Må testes ut. I dag blir det quinoagrøt kokt på soyamelk og kokosmelk til lunsj :) Lykke til med siste forberedelser til boken din, så gøy at den kommer ut allerede i mai :)

 6. Jeg hadde helt glemt bort at teff fantes. Har derfor ikke sett etter det på min lokale Meny, men det skal jeg gjøre i dag. Takk for tipset! :0)

  Ble inspirert og fant flere teff-oppskrifter her: http://www.yummly.com/recipes/teff
  …kanskje flere som er interessert.

  Gleder meg til kokeboken din kommer ut :0)
  Ha verdens aller beste tirsdag!
  Hilsen Marianne

 7. Nam! Jeg elsker teff! Både på smak og bakeevne. Jeg har aldri prøvd hele teffkorn, og ikke grøt, så jeg skal lett bestille og prøve! Gleder meg! :)

  • Heisann sveis, På Iherb får man kjøpt hel teff, teffmel finner du på feks Meny, Teff Jyttemjøl (rødbrun og hvit pakke). Så gøy at du er klovn forresten :-)

 8. Hei ☺

  Liker denne grøten veldig godt. Har pleid å kjøpe kornene fra iherb eller vitacost. Men har du funnet de på norsk nettbutikk eller butikk også? Har lett og lett uten hell. Noen ganger er det kjekt å kunne handle her også. Spesielt kår man er tom og har lyst på teffgrøt :P venter på 3 pakker, men det tar uendeøig lang tid, hehe.

  • Heia! Har ikke funnet annet enn teffmel i butikk her til lands enda. Enig med deg ang ventetid og det praktiske rundt det å bare kunne stikke på butikken. Men det blir heldigvis enklere og enklere for oss som spiser litt andre matvarer enn det folk flest gjør. Norge går treigt men det blir det blir!

 9. Du kan kjøpe teff mel på Innvandrer butikk i Oslo (Grønland) rundt hjørnet på Nordby gt.Det heter Ragi flour på Engelsk spør etter TRS Ragi flour:)

 10. Hei!

  Forsøkte å lage grøten din men føler ikke at kornene blir grøtaktige. Etter 20 min og vann som er redusert er de fortsatt harde. Legger du de i vann om natten først?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *