Favoritt: Lecithin

DSC_2975

Et av mine favorittprodukter er uten tvil Lecithin. Det er et veldig sunt fettstoff som også finnes naturlig i kroppen. Det inneholder mange andre næringsstoffer som jeg ikke husker i farten, derfor henviser jeg dere bare hit, så kan dere lese på egenhånd. Det veldig bra for blandt annet hjernen, så jeg tenker at det liksom er smørning for å holde systemet ved like, og det er jo ganske greit. Sunt fett er viktig!

Og noe som også er fantastisk er at det smaker så godt! Spesielt i smoothie. I sjokolade gir det en herlig rund smak, kremet og mild. Lecithin binder også vann og fett sammen. Jeg nevner lecithin en del her på bloggen, så en introduksjon av det er på sin plass.

Jeg trives best med den typen du ser på bildet. Jeg kjøper den her, og det er mye penger å spare. For å være nøyaktig sparer man faktisk omkring 270 kr. Ganske sykt! Men her i Norge må nok helsekostene ta såppas mye, det er vel ikke direkte gratis for dem å ta det inn kan jeg se for meg. Og selvfølgelig må de ha fortjeneste. Når jeg blir rik en dag skal jeg støtte norske helsekostbutikker, men per dags dato er det ikke mulig når man må klare seg med fattiggrenselønn.

DSC_2999

Herodes blogg

Herodes sier også hei! Han er slikt et nydelig vesen, min lille skatt

Ha en fin dag dere allesammen :-)
I kveld skal jeg på fotokurs del 2. Igrunn veldig greit slik at jeg får lært alt basic innen foto en gang for alle.

19 thoughts on “Favoritt: Lecithin

 1. Denne lecitinen bruker jeg også. Elsker den!
  Forresten, fotokurs sier du, hvor finner man ut av slike kurs og hva lærer man?
  Ha en finfinfiiiiin dag Silje :)

  • Fotokurs ja, det ble jeg tipset om av ei venninde. Der jeg går er det fotoskole, Norsk Fotofagskole mener jeg det er. De har mange ulike kurs. Kanskje google fotokurs kristiansand? Ha en super dag du også :-)

 2. Den bruker jeg og, veldig god! Og så fine tegninger Herodes har! Vi fikk katt i fosterhjem i går, er allerede helt forelsket! Og nyser noe veldig…

  • Ja han er vakker :-) Uffda, nysing er ikke morro. Snørrer også? Medisiner da sikkert. Ikke populært vanligvis, men må man så må man.

 3. Jeg elsker lecithin, og bruker solsikke lecithin i så og si alle smoothier jeg bruker. Har hørt mye om at det skal være bra for gravide/ammende kvinner (hjelper vist mot brystbetennelse), så de neste årene skal jeg spise alt jeg kan av det ;)

 4. Har hatt lyst til å prøve dette så lenge,nå gjør jeg det bare! Kan man putte det i stort sett alt? Grøt? Yoghurt? Annet? :)

   • Supert at du skriver om lecithin- bruker det så og si hver dag i smoothien min- gjør konsistensen mye tykkere og smaken kremete og mild (rismelk er jo veldig tynn i utgangspunktet) og bonusen er jo at det er kjempesunt i tillegg:)

    Ja, det er kjempefint i grøt- tykner til risengrynsgrøt laget med rismelk, men obs, røre godt, ellers blir det lett klumper:)

 5. Solsikke lecitin har jeg hørt snakk om ,men forstår ikke helt forskjellene… Vet du det Silje eller noen andre? Jeg hørte i herb skulle ha men ikke funnet ut av det.

 6. Jeg kjøpte lecithin tidligere, men har i det siste glemt å ha det i smoothien. Får ta å skjerpe meg :)

 7. Hei Silje:)
  Takk for en super blogg, til mye inspirasjon, når en lever uten mange vanlige ingredienser i kosten.
  Baket dine chiarundtykker her om dagen..nydelige;)
  Har begynt å bruke lecithin og pure green pulver i tillegg til juicing. Ammer og det går kjempebra;) lurer bare på hvilke greens du bruker å ta, og kjøper du de på iherb? Er så mye spennende på den nettsiden, vanskelig å vite hva alt er:)

  • Heia! Bra du likte rundstykkene :-) Det er lenge siden jeg har brukt supermat-greens, men pleide å kjøpe det på iherb. De har utrolig mye der ja!

 8. Om du ikke allerede vet det: iHerb har Now Foods Lecithin, 907 gram, til 21.41 dollar :)
  Ha en fin kveld!

  Hilsen Nina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *