Enda et glutenfritt brød uten egg

Etter at jeg knakk koden for hvordan jeg skal få til glutenfri bakst uten egg så lager jeg en del brød (3-4 ganger i uka på det meste). Jeg elsker brød! Nam nam nam! Det er fint lite som slår lunkent nybakt brød spør du meg. Brød jeg har spist tidligere har virket veldig dårlig på meg. Ikke sant, både gluten, gjær, altfor raske karbo osv. Jeg opplever derimot at de brødene jeg lager nå ikke tuller like mye med kroppen og blodsukkeret mitt. Digg!

Jeg postet oppskrift HER for litt siden, en grei oppskrift man kan bruke som den er eller som utgangspunkt. Dette brødet her er i samme bane som den forrige, og oppskriften dere får er bare cirka! Jeg skrev ikke opp underveis, og kasta oppi litt rester av det jeg hadde stående. Og selvfølgelig, den gangen man bare hiver ihop noe så blir det bedre enn vanlig! hehe. Listen over ingredienser er litt lang, men don’t worry! Mangler du noe kan du bare forsøke å bytte det med noe annet, eller ta mer av noen av de andre ingrediensene. Det blir ikke feil sjø :-)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ca-oppskrift på dritgodt glutenfritt brød

Først:
– Skru på stekeovnen på 200 grader. Jeg bruker pizzafunksjon, men vanlig steking/varmluft funker fint.
– 1 ss chiafrø bløtlegges i 5-10 min i 2-3 dl vann

Neste: Bland sammen det tørre i en bolle
1 dl bokhvetemel
1 dl havremel (glutenfritt, kjøpt i sverige. Mal opp glutenfri havregryn i blender for å lage selv)
1 dl teff mjøl, kjøpt her. Jyttemjøl har også teff, kjøpes på feks meny
0,5 dl knuste linfrø/linfrømel
0,5 dl hirseflak
0,5 dl bokhveteflak
1 ss hele linfrø
1 ts pofiber (kjøpt i sverige, mulig helsekost kan ha det inne, samt meny)
1 ts bakepulver
1/2 ts ca natron + en skvis sitron (natron trenger syre for å heve)
Salt og urtesalt
Ca 1-1,5 dl vann

Gjør slik:
– Tøm de bløtlagte chiafrøene oppi det tørre og bland sammen med slikkepott. Ha i litt mer vann. Deigen skal være klissete, men ikke flytende eller blaut. Den blir fastere når den får satt seg litt. La stå ca 10 min. Juster med mer vann/mer mjøl før setting hvis konsistensen blir for bløt eller hard.
– Etter 10 min skal deigen være fast og klissete, men ikke blaut. Deigen kan stå lenger også, ikke noe problem.

Nå over til morroa:

– Del opp en brødpose i plast og sleng en klatt med deig på. Brett posen over og klem ut deigen inni posen. Brett så ut posen igjen og sleng deigen på et bakepapir og stek på stekeplate eller rist i 35 min.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ser det ikke godt ut? :-)

35 thoughts on “Enda et glutenfritt brød uten egg

 1. Kanskje jeg skulle ha prøvd det… Det så veldig godt ut… Men jeg blir jo ikke mett av brød uansett hva som er i det, så egentlig har jeg ditt det opp hehe :) Eneste som funker for meg er et med masse proteinpulver :)

  • Jeg var sånn før jeg også, men etter å omtrent ikke spist brød i det hele tatt noen år så blir jeg mett av det nå.

 2. Namnam :D Pofiber selges forresten på helsekosten, og i litt større matbutikker som Ica, Meny osv :-)

 3. Dette så godt ut! :D
  Mulig jeg misforstår, men når du sier du slenger hele greia på et brett og steker, da steker du vel ikke plastposen og? Går det i tilfelle greit å få det ustekte brødet ut av plasten, og hvordan gjør du det?

  • Neineinei! Uten plast! Jeg bretter ut plastposen (har klipt den opp), hiver på en klump med deig, bretter over plast og klemmer den til ønsket tykkelse og i fasong, drar av plasten på toppen, tar deigen (som enda ligger oppå plasten) i handa og snur den opp ned på bakepapiret. Så drar jeg av plasten til slutt før jeg steker den. Voila! :-) Ble det mer forståelig eller?

 4. Går det an å beskrive hvordan det smaker?
  I forhold til andre brød liksom, som scones, pitabrød, grovbrød, loff eller hva? :P
  Ser godt ut, må prøve meg (dvs. Trond;) på det engang!

 5. Åhh de så gode ut! Går det an å kutte ut chiafrøene på noe vis? Det er jo snakk om en del væske tenker jeg, bytte dem ut med noe annet? Er allergisk, sjøh :/

 6. Mmm.. Så meget fristende ut :) Det ser ut som sånn «sukkerbrød» som jeg elsker veldig. Tror faktisk at jeg skal prøve meg på denne oppskriften og hive oppi litt rosiner/tørka aprikos i tillegg. Så har jeg en fin ting å knaske på når magen skriker etter mat ;)

  Takk for oppskriften :) I will let you know når jeg endelig får ut finger’n og faktisk lager den :P

 7. Woho! Jeg prøvde å lage dette, og det smakte super godt! Driver å skal lage en ny haug jeg kan fryse ned og ta opp etterhvert som jeg gommler det i meg. Nom nom! Takk for super oppskrift!

  • Ja kan stå til dagen etterpå. Smaker best hvis du varmer det litt opp før du spiser det. Det blir 3 slike runde kaker som du ser på bildene.

 8. Jeg tåler visst ikke hvete. Kan jeg lage dette brødet? Bokhvetemel og bokhveteflal tenker jeg på..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *