Ekte vaniljepulver fra iHerb

Vaniljepulver 1

Nå har de fått inn vaniljepulver på iHerb, det har de ikke hatt før nå nylig. Jeg er skikkelig glad i vaniljepulver – og merk at det ikke er det samme som vaniljesukker. Vaniljepulver er finmalt vaniljestang, ren vanilje, og jeg bruker det i smoothie, kaker, bakst, kjeks, sjokolade osv. Jeg har blogget om vaniljepulver for noen år tilbake også. Den jeg blogget om da er økologisk og koster i underkant av 150 kr for 125 g (her). Denne her er ikke økologisk og koster i underkant av 125 kr for 113 g (her). Hvis du derimot ikke vil handle på nett får man også kjøpt vaniljepulver på helsekostbutikker, men da er det dyrt. Det finnes også vaniljeektrakt og essens, men personlig foretrekker jeg pulver. Det står at man skal oppbevare det lystett, så jeg har dekt til et lite glass for å holde det tett og mørkt.

Ville bare fortelle om vaniljenyheten i tilfelle dere ikke visste om det, eller ikke kjenner til vaniljepulver fra før :-)

Hva bruker du vanilje til, og hvilken variant bruker du?

Oppdatering 31.mars 14: Per dags dato er det vaniljepulveret fra Wilderness Poets som har den fineste prisen på iHerb. Wilderness Poets LLC, Pure Vanilla Powder, 1 oz (28 g).

Vaniljepulver 2

Vaniljepulver 3

17 thoughts on “Ekte vaniljepulver fra iHerb

 1. Jøss, dette visste jeg ikke fantes. Hvordan bruker man det i forhold til essens? Altså, hvor mye skal til dersom en oppskrift trenger 1 ts vaniljeessens? Gleder meg til å prøve. Blir nok en ny bestilling på iHerb i kveld ;)

  • Vet ikke direkte hvor mye som skal brukes for at det skal være likt, men jeg ville nok brukt 1/2 – 1 ts tenker jeg. Iherb er gøy :-D

 2. Vi liker alt som er ekte :) Jeg bruker Simply Organics sin vaniljeessens, og er veldig fornøyd med den. Før jeg ble kjent med iHerb kjøpte jeg ekte Bourbon vaniljepulver fra helsekosten, men syntes den hadde en smak og lukt jeg aldri ble vant til. Mulig jeg er litt sær i luktesansen, men jeg syntes den luktet urin(!?) Hvordan er dette pulveret i forhold til Bourbon?

  • Uæ! Bourbon er vaniljen jeg forbinder med kjøpevaniljeis. Den fra gojiking er madagaskarvanilje, og jeg syns også at den fra iherb er mer lik den enn bourbon. Skal ikke si det for sikkert, men jeg liker den godt.

 3. Da jeg jobbet på Kielferga, gikk jeg i land i Kiel før jeg sluttet, og kjøpte med meg et par esker med vaniljepulver der, mener det var rundt 60-70kr for en ekse på 30gram, samt andre krydder, som anis, stjerneanis og fennikel (lakris<3), samt agaragar og masse annet stesj, måtte jo hamstre. En gang hadde jeg med meg 5(!) flasker kombucha i kofferten hjem.
  Om du noen gang skulle befinne deg i Kiel, har de en super helsekostbutikk på Sophienhof kjøpesenter, et par hundre meter fra kaia. :-)

 4. Å, elsker vanilje! Bruker det ofte!

  Men har du erfaring med flere produkter fra Sunfood? Vurderer å ta de inn i butikken men er litt usikker for de er litt dyre i forhold til annen supermat jeg har i pulverform…

  • Jeg har bestilt flere ting fra det merket, men har ikke fått dem i posten enda. Har bestilt kakaosmør, og jeg tror muligens mesquite også. Jeg husker ikke helt, men skal gi deg beskjed når jeg har fått det :-)

 5. I fjor sommer kjøpte jeg en boks vaniljepulver (og lakrisrotpulver) på Søstrene Grene i Danmark. Har ikke sett at det har kommet til Norge, men hvis noen befinner seg i Danmark i sommer er det et tips (hvis de fortsatt har det). Tror jeg betalte 30 kr for boksen. Brukt masse, og har fortsatt igjen, :)

 6. Ah, topp at du tipser om dette, takk! :-) Har ventet på at iherb skulle ta inn vaniljepulver, nesten rart at de ikke har gjort det før nå, siden de har nesten alt mulig annet!

 7. Lenge siden dette innlegget ditt. I mellomtiden selger ikke iHerb vanlijepulveret lengre. Har du forslag til en rimelig butikk? Helsekosten er jo så veldig dyr

 8. I oppskriften jeg skal bruke står en halv vaniljestang. Jeg liker å bruke rent vaniljepulver. Hvor mye vaniljepulver utgjør en halv vaniljestang?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.