DIY: Lag krøller enkelt og gratis

Her har dere verdens beste tips til å krølle håret! Metoden er enkel, den gjør seg selv, sliter ikke på håret, og attpåtil blir krøllene fine om man gjør bra grunnarbeid. Du må ha litt lengde på håret for å kunne gjøre dette. Og et tips! Ha gjerne litt vann eller noeslags (dyrevennlige) produkter i håret før du krøller, da sitter de bedre.

Slik gjør du:
1) Bestem først hvilken vei du skal snurre håret, altså hvilken vei som blir finest at krøllene krøller seg i forhold til kvervel i panna, hvor du har skillen osv. Jeg krøller min bakover til venstre.
2) Bøy deg framover og samle alt håret med hendene midt oppå hodet, ganske langt fram så krøllen begynner fint øverst i luggen når du skal løsne knuten igjen.
3) Snurr stramt, og rundt og rundt. Lag på en måte et sneglehus (eller kokkelur, som jeg kaller det).
4) Fest med strikk. Pass på så du ikke knørver hårtuppene med strikken, da blir det knørvet krøll. La det ligge så fint og glatt som mulig.
5) Sov med kokkeluren natten over, og ta den ut om morgenen igjen. Fest gjerne krøllene med hårspray etc etter at du har ristet dem løs.

Voila!

Bildebonanza:

 

60 thoughts on “DIY: Lag krøller enkelt og gratis

 1. Du har så fin hårfarge og pen gyllen hud :-) Og perfekte øyenbrun! Utrolig pen er du.

 2. Sånne krøller har jeg naturlig, eller, bare litt flere og hakket mindre på en måte :-) men dette er den beste og mest skånsomme måten å lage dem på om man ikke har det..

   • Ja, håret forandrer seg jo hele tiden. Litt kjipt når man akkurat har fått en form man liker, hehe.. Har alltid hatt en form for krøller, fra korketrekkere til helt stritt med krøller under, haha.. Hår er merkelig og veldig gøy :-)

  • Veldig greit å ha brukt volumtangen først, på kvelden altså, og SÅ sover med kokkelur. Da blir det svong over sakene (krøllene) skal jeg si deg :-D

  • Det er en sånn…. knørvet krøll? haha. Altså, at håret får stygge «brekker» som ikke ligger pent, som hvis du lager et tutt på hodet uten mål og mening og tar den ut igjen, da ser det ut som et kråkereir. Så knørvet krøll blir som kråkereir i tuppene. Hvis du skjønner?

 3. Silje. Du er vakker!
  I tilfelle du ikke vet det:P

  Flott tips forresten:) Jeg skal sove med en sann «hårdutt» i natt jeg;)

 4. Jeg prøvde det en natt for en stund siden, men fikk så vondt i håret når jeg tok det ned.. Det var liksom vant til å ligge oppover, så det gjorde vondt helt til jeg vaska det igjen :p

 5. Så fint det ble :-) Nydelig på håret du er ellers også :-) er det striper eller solbleket ?

 6. Begynte å planlegge at jeg skulle prøve dette, men så kom jeg på at jeg har kort hår, haha. Har hatt kort hår i nesten et år nå, men klarer tydeligvis fremdeles å glemme det :P

 7. Jeg brukte å gjøre dette da jeg hadde langt hår! Er fantastisk enkelt og greit. Angrer så sykt på at jeg klippet det så kort xD

 8. Dette var kjempefint! Men jeg kan tenke meg at jeg blir «støl» i håret av å ha det sånn en hel natt…. Skal prøve likevel, og krysser fingrene for at det går greit. :))

 9. Det var et sykt lurt tips! :) Det skal jeg definitivt prøve ut. Har veldig langt hår (til korsryggen minst), men tror du det fungerer på meg også? :)

  • Ååååj så langt hår du har <3 Jeg vet ikke om håret ditt blir for tungt eller ikke så krøllene flater seg ut raskt. Men prøv og se :-)

 10. Jeg har prøvd med mange dutter fordelt over hele hodet før, men husker ikke om det var vondt å sove med det, eller om de holdt seg for kort. Så jeg prøvde dette. På meg holdt det i ca 1,5 time. Heldige meg. :/ Får bare fortsette å slite på håret til det ikke blir så glatt lengre. :P

 11. Heldig du er som får det resultatet! Jeg prøvde, og så ut som et monster på hodet etterpå. Men så har jeg veldig tjukt og stivt hår, da, så det har kanskje noe med det å gjøre.

  • Jeg vet ikke :-/ Av og til blir det katastrofe hos meg også hvis noe har gått skeis i snurringen, men som oftest blir det bra resultat :-) Jeg har typisk nordisk hår, litt tynt med masse tynne hårstrå.

 12. Hei du! Ville bare tipse om at kometikk linken din under Produkter/mat er «død», men jeg fant den via kategorienee dine :-) Ser du har prøvd en rekke ulike shampoer og balsamen fra Iherb, har du noen favoritter som du kan anbefale? Har lyst å teste, men det er jo sååå mange forskjellige på Iherb at jeg blir helt matt av å sette meg inn i det, haha :-)

 13. Jeg kjenner meg igjen i den beskrivelsen, tror jeg prøver den altså! Har gått amokk på Iherb de siste dagene (med din kupongkode ;), haha, og i dag skal jeg kjøpe meg juicer – gleder meg som et barn :-)

  • Takk for at du brukte koden min Iselin :-D Og juicer er konge, jeg har blitt flink med min igjen nå, har brukt den nesten daglig i over en måned nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *